directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura fa un pas enrere

No es presentarà a les primàries del PSC per disputar el cap de cartell a Montilla · 'Quan Clinton va decidir que es presentava a la reelecció, el Partit Demòcrata no es va posar a discutir candidat', exemplifica

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera de Justícia, Montserra Tura, creu que encara no ha arribat el moment de plantejar batalla per ser nomenada candidata del PSC a la presidència de la Generalitat. En una entrevista amb Catalunya Ràdio, ha dit que no es presentarà a les primàries que organitzarà el PSC per decidir qui ha de ser el cap de cartell socialista a les eleccions de la tardor, primàries on molt possiblement només hi concorrerà José Montilla. Tot amb tot, ha deixat la porta oberta de cara al futur, afirmant que està 'disposada a desenvolupar les responsabilitats que el meu partit decideixi en processos democràtics. Una cosa és això i l'altra és, una vegada aclarit que el President de la Generalitat es presenta a la reelecció, tots hem de fer pinya amb ell.'
Montserrat Tura, PSC, Justícia
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ja va anunciar ahir que tenia la intenció de tornar a ser el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, però demanant que no fos l'executiva la que fes pública la seva candidatura, sinó que 'vol que siguin els consellers nacionals els que signin la seva candidatura per reforçar-la i no fos dat i beneït per un acord de l'executiva del partit', en paraules de Miquel Iceta.

Montilla i el PSC pretenen amb aquesta maniobra 'donar les màximes possibilitats a què tothom que es vulgui presentar per encapçalar la candidatura socialista pugui fer-ho sense l'entrebanc que l'executiva ja s'hagi pronunciat o definit per un candidat'.

Veient que Montilla té la intenció de tornar a encapçalar el PSC, Tura diu que no participarà en aquest procés de primàries. I ho ha exemplificat amb l'exemple que 'Quan Clinton va decidir que es presentava a la reelecció, el Partit Demòcrata no es va posar a discutir candidat. Als països on les primàries funcionen amb normalitat, quan qui ocupa la màxima responsabilitat institucional es presenta a la reelecció, el partit no es planteja quin candidat ha de presentar'.

Tura considera que el PSC 'es troba en una situació en què no havia estat mai: té la presidència de la Generalitat i un suport majoritari al Parlament. Aquest fet no es pot ignorar. Si el líder del partit i de la institució que ens governa vol tornar-se a presentar, hem de fer pinya amb ell', ha reiterat. Així s'aconseguirà fer del PSC 'el primer partit de Catalunya en vots'.

El Consell Nacional del PSC és format per 423 membres i el reglament del partit disposa que calen les signatures del 15% dels membres del consell nacional o del 10% dels afiliats i afiliades per proposar candidats.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 de març de 2010, 20.30 h

Que s´enrecordi d´en clinton vol dir que l´hi agrada fer de becairè i de xupona d´en monty. que s´ha pensat aqueste,que es algù? encarà no sap que son els de madrid qui diuen.Tu siiii,tu noooo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomàs M. fletxa Barcelona
16 de març de 2010, 14.55 h

Al novembre hi haurà una nevada marró. Nou fenomen meterològic consistent en la caiguda de flocs immensos de neu marronosa provinents de l'esclat d'un gran bassal de merda amagat sota els despatxos de la Generalitat. Protecció civil aconsella els ciutadans sortir al carrer amb roba gastada o amb xubasquero perquè les taques i l'olor no marxen mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.