directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern acorda obrir línies d'ajuts pels ajuntaments afectats per la nevada, però no dóna xifres

Montilla pacta amb Zapatero aplicar la Llei de catàstrofes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern ha acordat aquest dimarts obrir línies d'ajuts per als ajuntaments afectats per les nevades, perquè puguin fer front a les despeses sobrevingudes que han tingut, i amb els propietaris de boscos particulars, per a la seva neteja. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, no ha concretat cap xifra, tot i que ha assegurat que s'hauran de fer partides extraordinàries. Nadal també ha explicat que el president de la Generalitat, José Montilla, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han pactat aplicar les ajudes de la Llei de catàstrofes recentment aprovada a l'Estat espanyol. Catalunya s'hi podrà acollir a partir de l'aprovació d'un reial decret.
francesc baltasar, conseller, medi ambient, joaquim nadal, ptop,
Els consellers Francesc Baltasar i Joaquim Nadal.

Comparteix
   


Etiquetes

Ajuts per als ajuntaments afectats, tot i que sense xifres
En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Nadal ha explicat que s'han obert línies d'ajuts per a diversos col·lectius afectats, tot i que no s'han especificat les quantitats. Una d'aquestes línies estarà destinada als ajuntaments, perquè puguin fer front a les despeses de caràcter extraordinari que han hagut d'afrontar, per exemple, amb la instal·lació de pavellons esportius per a les persones que es van trobar atrapades.

En relació amb els ajuntaments, també s'ha acordat plans d'ocupació en col·laboració amb els ajuntaments per a la neteja de boscos, lleres de rius i espais públics. De fet, una altra línia d'ajuts i subvencions prevista està destinada als propietaris de boscos per a la seva neteja, sobretot amb vistes a l'estiu i minimitzar el risc d'incendi.

Nadal no ha especificat les quantitats de cap d'aquests ajuts, amb la previsió que la setmana que ve es pugui aprovar un decret que ho especifiqui. En tot cas, ha assegurat que hi haurà partides extraordinàries per fer front a aquests recursos.

Llei de catàstrofes

D'altra banda, Nadal ha explicat que el president de la Generalitat, José Montilla, ha acordat amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que Catalunya es pugui acollir a les previsions de la Llei de catàstrofes recentment aprovada a l'Estat. Es tracta d'una llei que contempla ajudes directes per danys personals i materials, o beneficis fiscals, entre d'altres, en la recuperació de zones afectades per les catàstrofes.

El conseller no ha donat concrecions sobre com s'aplicaria, però ha dit que es produirà 'un reial decret estenent a Catalunya les previsions i els beneficis d'aquesta llei' que, ha recordat, va ser publicada 'dos dies després del temporal de neu a Catalunya i amb efectes d'abans de l'11 de març'. Nadal ha remarcat que 'per dies hi cap que Catalunya s'hi aculli' i que així ho han acordat en una conversa els dos presidents.

Una altra actuació en col·laboració amb el govern espanyol anirà dirigida a la recuperació de platges del Maresme i d'un sector de la Costa Brava que han patit la 'pràctica pèrdua de sorra' com a conseqüència del temporal. A més, caldrà també arribar a acord amb Adif i el Ministeri de Foment per protegir la via ferroviària que hi passa arran de costa.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de març de 2010, 11.05 h

Perqué no dona xifres?...perqué no tenen ni un ral, la caixa ja l'han escurat del tot i el dèficit ja és esgarrifos, cada finals de mes, pagar les nomines ja és un greu problema.

La herencia que deixará el tripartit serà terrorifica, i aixó amb els majors presupostos de la història...i el millor sistema de finançament (tripartit dixit).

Però és clar, qwuant tres es junten per saquejar els presupostos, l'un per l'altre al final ho aconsegueixen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de març de 2010, 22.31 h

És molt demagògic no voler lineas d´alte tensió i queixar-nos si no tenim llum,no voler antenes de telefonia i voler cobertura total,no voler carreteras i queixar-nos quant fem cua,no voler purins i afartant-nos de fuet,no voler inmigració i no voler les feines que fan ells i sobretot, sobretot demanar ser LLIURES!! i no votar INDEPENDENCIA I REGENERACIÓ!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pepo fletxa VdG
16 de març de 2010, 20.25 h

És demagògic dir que els pobles s'han quedat sense electricitat per contra de la MAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de març de 2010, 17.50 h

Els alcaldes de tots els pobles que es varen manifestar en contre de la matt,que paguin els perjudicis del seu consistori


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.