directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les universitats catalanes crearan una marca comuna per a projectar-se a l'estranger

Les universitats públiques catalanes van presentar dilluns el seu Llibre Blanc, que recull la creació de la marca "Universitat de Catalunya"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 160 experts relacionats amb el món universitari van debatre durant la jornada quina és la situació real, les amenaces i voluntats dels centres universitaris a Catalunya i van acabar de redactar les bases que a curt i mig termini perfilaran el futur de les universitats catalanes. La idea de crear la marca "Universitat de Catalunya" sorgeix per a presentar-se de forma unida a l'exterior.
anna maria geli vicepresidenta de associacio catalana universitats pbliques
Anna Maria Geli, vicepresidenta de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques

Comparteix
   


Etiquetes
Les universitats públiques catalanes van presentar dilluns el seu Llibre Blanc, que recull la creació de la marca "Universitat de Catalunya", que pretén ser "un referent comú i sòlid a l'estranger", segons va informar la vicepresidenta de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Anna Maria Geli.

La idea de crear la marca "Universitat de Catalunya" va sorgir per a presentar-se de forma unida a l'exterior, prenent com exemple, segons van exposar els rectors catalans, la Universitat de Califòrnia en la qual existeixen diversos campus que treballen pel seu compte, però que funcionen de forma unida entre ells. La vicepresidenta de ACUP va afirmar que "s'hauria de combinar la imatge comuna i unida de les universitats públiques de Catalunya amb l'autonomia i especialització de cadascuna d'elles, de manera que reforci tot el conjunt" a l'hora de presentar-se fora d'Espanya. Per a redactar la "full de ruta comuna" que seguiran les Universitats es van analitzar en profunditat temes com la docència, la investigació i el finançament amb l'objectiu de treballar de manera transversal, entre les vuit universitats públiques, per a ser un referent conjunt a Europa.

En aquest nou repte que es plantegen els rectors dels centres s'incorporen els presidents dels consells socials amb els quals treballaran en equip. Per la seva banda, el president del Consell Social de Rectors, Ramón Puig, va afirmar que "a les inquietuds acadèmiques tradicionals se'ls uneixen les empresarials" i va explicar que aquests organismes treballaran per a assistir "als rectors amb les planificacions financeres". Els ponents van insistir que el Llibre Blanc, que calculen que s'editarà al novembre, servirà com full de ruta per a llençar endavant un sistema d'universitats competent a Europa i com referent per a la resta d'Espanya.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.