directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Saura i Boada iniciaran una ronda de contactes per millorar la reacció davant d'un temporal

Després del manifest conjunt signat pels alcaldes i la Diputació de Girona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Interior es reunirà amb els representants municipals de les zones afectades per les apagades elèctriques després del temporal de neu que va col·lapsar Catalunya el dilluns 8 de març. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts del Departament, el propi conseller Joan Saura s'entrevistarà amb els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Per la seva banda, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ho farà amb els presidents dels consells comarcals del Maresme i de la demarcació de Girona. L'anunci d'aquestes trobades arriba després que els alcaldes de les comarques gironines, i també la diputació, hagin signat un manifest conjunt en contra de l'actuació de les elèctriques i criticant el Govern.
la junquera neu cua cotxes retencions
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i el secretari general del Departament, Joan Boada, volen entrevistar-se amb els representants municipals de les zones més afectades per les conseqüències del temporal d'aquest dilluns 8 de març. Fonts d'Interior han confirmat a l'ACN que a hores d'ara es treballa per tancar un calendari. La ronda de contactes podria començar la setmana que ve. Boada escoltarà els presidents dels consells comarcals del Maresme i la demarcació de Girona. Per la seva banda, el conseller es reunirà personalment amb els representants de les dues entitats municipalistes, l'FMC i l'ACM. L'objectiu del Departament és conèixer de prop les reivindicacions dels ajuntaments i aprofitar la informació que els puguin subministrar per millorar els dispositius d'emergències.

Aquesta trobada arriba després que el malestar dels alcaldes dels municipis que veien com la companyia no els restablia el subministrament elèctric anés creixent a mida que avançava la setmana fins al punt que 136 batlles han signat un manifest que exigeix mesures a les companyies elèctriques i al Govern per evitar que la situació arran del temporal de neu 'no es torni a repetir mai més'.

Aquest dilluns, l'Ajuntament de Lloret de Mar va escenificar la sensació que han patit molts alcaldes –i municipis- gironins durant els últims vuit dies. Caos, nombroses hores a les fosques i manca d'informació. Va ser durant un ple extraordinari, en el qual sobre la taula, només hi havia un únic punt de l'ordre del dia, que es va aprovar per unanimitat, i que recollia la lectura del manifest per evitar que una crisi com la passada es repeteixi. Crespo, que aquests dies s'ha erigit com el portaveu dels alcaldes afectats per la nevada ja va avançar que l'escrit també es faria arribar a la resta de territoris de Catalunya, i també a l'Associació i a la Federació Catalana de Municipis amb l'esperança que l'escrit 'sumi adhesions com una bola de neu'.

Suport de la Diputació de Girona i del Govern al manifest d'alcaldes

Aquest dimarts, la Diputació de Girona i el Govern han anunciat el seu ple suport al manifest dels alcaldes i a les seves demandes. El ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat adherir-s'hi. El president de la corporació, Enric Vilert, ha manifestat el compromís d''intentar ajudar als municipis' en el que calgui i d'acord amb el pressupost disponible, però primer de tot caldrà avaluar tots els danys. Actualment, ja tenen una partida en matèria forestal de 700.000 euros amb diferents programes de suport a municipis. Vilert ha reconegut la bona feina feta pel món local i ha assenyalat que ara cal 'que tothom estigui al seu lloc' en funció de les responsabilitats.

D'altra banda, en la compareixença després de la reunió del consell de Govern, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que l'executiu 'té molts punts de coincidència' amb el manifest dels alcaldes i ha assegurat que treballarà conjuntament amb el món local. Segons Nadal, el document representa 'una estirada d'orelles no tant al Govern, sinó a les companyies elèctriques de forma clara i contundent'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de març de 2010, 07.38 h

No cal que us hi amoïneu, que a les nevades del proper hivern ja no hi sereu.

GRÀCIES A DÉU I ALS CATALANS!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.