directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El nou delegat del Govern a Brussel·les creu que Madrid 'compleix amb tot el que se li demana' sobre el català a Europa

Moreno va prendre possessió del càrrec a principi de març quan el govern espanyol va nomenar Anna Terrón secretària d'Estat d'Immigració

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Aconseguir l'oficialitat del català a Europa segueix sent un dels principals objectius de la secretaria per la Unió Europea, des de principis de març liderada per Albert Moreno Humet (Barcelona, 1954). El nou representant de la Generalitat a Brussel·les és optimista i confia que algun dia no gaire llunyà el català pugui parlar-se a l'Eurocambra. Sobre l'actitud del govern espanyol diu que 'fins ara han complert totes les peticions que els hem demanat', assegura. Diplomàtic de carrera i simpatitzant –no militant– del PSC, Moreno va prendre possessió del càrrec a principi del mes de març, després que el govern espanyol nomenés la socialista Anna Terrón secretària d'Estat d'Immigració.


Comparteix
   


Etiquetes
Moreno ha enumerat tres objectius prioritaris als quals donarà continuïtat en encetar el seu nou càrrec com a representant de la Generalitat a Brusel·les i que s'emmarquen dins de la Presidència espanyola de la UE: intentar crear un nou model productiu basat en les noves tecnologies i la internacionalització de l'empresa catalana, crear nous llocs de treball i la Unió per la Mediterrània. Tot i això, ha fet referència a dues altres prioritats amb un recorregut més llarg que són afavorir els governs de proximitat en el desenvolupament i l'aplicació de les polítiques comunitàries i el tema del català.

El nou secretari per la UE de la Generalitat ha assegurat que des del 2004 s'estan fent gestions perquè el català sigui reconegut com a llengua de la Unió Europea, tot i que ha volgut remarcar que es tracta d'un procés 'lent' en el qual considera que 'hem avançat'. D'entre els avanços, ha apuntat com a botó de mostra els convenis amb el Consell, la Comissió, el Tribunal de Justícia, el Comitè Econòmic i Social i amb el Defensor del poble. En aquest sentit, Moreno ha conclòs que 'encara no hem aconseguit tot el que volem'  i que seguirà treballant per aconseguir el que és 'una prioritat' del govern català.

En referència a les directrius de Madrid, el nou representant de la Generalitat ha Brusel·les ha dit que l'Estat espanyol 'ha respost en tot el que hem demanat' i que existeix una 'bona coordinació' entre ambdós actuacions governamentals. Així llavors, ha estimat que els acords signats pel govern espanyol sobre el català ' sí que s'apliquen' però 'hi ha elements d'aquests acords que no tenim definits'. Per tant, ha considerat que és el mateix sistema el que 'cal millorar' i ha apuntat que 'estem parlant amb Madrid per intentar millorar-lo'.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.