directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall acusa els sindicats de perjudicar l'escola pública amb la seva actitud

USTEC considera que la 'crisi' del govern 'l'incapacita per tirar endavant' la LEC · Acceptaran un acord si es garanteix 'la transparència i credibilitat' del procés

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un dia després de la vaga que van convocar dimecres cinc sindicats de l'ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, per tal de protestar per quarta vegada en dos anys contra la política del conseller Maragall, el responsable d'Educació s'ha defensat en declaracions a RAC1 i ha manifestat que considera que l'actitud dels sindicats respecte a la LEC és 'bel·ligerant' i impedeix 'explicar-nos bé', a més de ser 'perjudicial' per l'escola pública. Maragall diu que 'algunes d'aquestes formacions', 'caricaturitzen i deformen els extrems de la LEC que poden causar més inquietud entre els professionals' per aconseguir més seguiment. El conseller Maragall ho ha dit en una entrevista a RAC 1. De la seva banda, USTEC considera que 'la situació de crisi i de descrèdit social' del govern 'l'incapacita per tirar endavant' la LEC, i que estan disposats a arribar un acord si es garanteix 'la transparència i credibilitat' del procés.

ernest maragall
Comparteix
   


Etiquetes

L'endemà de la cinquena vaga que els sindicats organitzen des que és conseller, Ernest Maragall ha assegurat que no se sent vencedor per la baixa participació que va tenir ('un 20% que hem contrastat porta per porta'), perquè el que està en joc és 'com ho fem per avançar pel camí correcte en la millora de l'educació'.

Maragall ha lamentat l'actitud bel·ligerant que mantenen algunes formacions sindicals que 'per mor d'aconseguir més seguiment, caricaturitzen, deformen, exageren o simplement inventen qüestions relacionades amb els aspectes de la LEC que poden causar més inquietud en el professorat'.

El conseller, per exemple, ha desmentit que s'estigui retallant el pressupost destinat a l'escola pública 'que no ha crescut tant com voldríem a causa de la crisi' però que aquest any ha pujat un 8%. De la mateixa manera, tampoc és cert, segons ha dit, que s'estiguin retallant plantilles, sinó que 's'estan aplicant els acords' pactats amb els sindicats 'fa anys'.

A parer del conseller, els sindicats mantenen aquesta postura de confrontació que no ajuda a 'apaivagar' el clima d'inquietud entre el professorat. Per això Maragall s'ha declarat 'cansat' de que 'es perjudiqui l'escola pública'.

Per últim, Maragall ha desmentit també que 's'estiguin tancant' instituts, perquè el que s'està fent és 'ubicar correctament l'oferta del batxillerat.

L'opinió dels sindicats
De la seva banda, el sindicat de mestres i professors USTEC-STEs, un dels convocants de la vaga, considera que la proposta de Maragall està instal·lada 'en el més ranci economicisme neoliberal'. A més, 's'aprofita de l'excusa de la crisi per abaratir costos laborals, socials i educatius i pretén introduir canvis antidemocràtics i jeràrquics en l'organització del treball' en vistes a 'una futura gestió privada'.

D'altra banda, creu que el govern català viu una situació 'de crisi i de descrèdit social' que 'l'incapacita per tirar endavant un desenvolupament de la Llei d'Educació (LEC) que hipoteca el futur de l'educació catalana'.

De la mateixa manera, es mostren disposats a trobar solucions al conflicte, però demanen la mediació 'd'altres instàncies institucionals que garanteixin la transparència i la credibilitat' del procés.

El sindicat assegura que un 80% dels centres de Catalunya s'ha vist afectat per la vaga i que el 60% del professorat de primària i ha participat activament. A secundària 'la participació ha estat desigual i la participació de l’alumnat en les mobilitzacions ha fet que en la majoria dels centres l’activitat lectiva s’hagi vist afectada'.

USTEC demana que es retornin com a mínim els recursos que tenia l’ensenyament públic abans de començar el curs passat i que s’aturi la publicació al DOGC dels decrets, obrint-se una treva d’un any per poder negociar aquest desenvolupament.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 17.26 h

Que no torni a venir aquest home a donar lliçons sobre com fer anar l'educació!
Aquesta conselleria no sap fer altra cosa que invents, invents, invents i més invents. I vinga a liar la troca amb documentació inacabable i inútil, i vinga a fer experiments, i que si ara la setmana blanca, i que si ara la sisena hora.

Sr. Maragall, els mestres es queixen de que han de fer de tot MENYS fer classe als nens. Que ho entèn?
Ja sabem que "hi ha massa persones titulades actualment", i que no els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
18 de març de 2010, 12.12 h

Qui s'ha carregat L'escola pública és la gauche divine (Maragall i escoles laiques concertades) en aquesta legislatura i l'oligarquia religiosa-econòmica que representa la dreta de Ciu+Pp en els 23 anys de govern de dretes. Els sindicats, amb el desprestigi que promociona el poder polític, han estat a primera línia de la negociació i ... no hi havia ningú amb qui negociar, tan solos algú que imposava a cops de decret allò que li semblaba més beneficiós per continuar mantenint els priv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.