directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSOE i CiU aproven la Llei estatal de l'Audiovisual sense garantir la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Per Ridao es tracta d'una autèntica 'LOAPA', que envaeix competències del CAC i podria afectar Televisió de Catalunya

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Aquest dijous s'ha aprovat al Congrés dels Diputats la polèmica nova Llei audiovisual espanyola amb els vots de PSOE i CiU, una llei que, segons el portaveu d'Esquerra, Joan Ridao, no garanteix l'emissió recíproca de Canal 9 i TV3. 'A la llei de telecomunicacions hi varem presentar una esmena reivindicant la reciprocitat, que PSOE i CiU van rebutjar dient que no era el context adient i ara sembla que tampoc és el context adient', ha recordat el portaveu d'Esquerra. Per Ridao la llei és 'una autèntica LOAPA audiovisual', que a més podria vulnerar les competències que té el CAC amb un organisme regulador estatal. Cal recordar que des de Catalunya Els republicans confien que amb la ILP Televisió sense fronteres es garanteixi la reciprocitat entre Catalunya i el País Valencià.

Comparteix
   

'Esperem que la tercera serà la vençuda amb una Iniciativa Legislativa Popular que ha mobilitzat la ciutadania valenciana, i esperem que aleshores CiU sí que li doni suport', ha continuat Ridao, que ha advertit que amb la Llei audiovisual 'se suprimeix la publicitat de TVE, però el text també obre la porta a la supressió de la publicitat a la resta de televisions públiques'. El portaveu d'Esquerra ha avisat que la patronal de les televisions públiques és 'implacable en la seva ofensiva per la supressió de la publicitat'. Pel portaveu independentista la llei és 'una autèntica Loapa audiovisual que reforça les obligacions per al sector públic però no per al privat'.

Paral·lelament, Ridao lamenta que aquesta Llei audiovisual 'estableixi obligacions respecte les llengües però cap respecte a les llengües cooficials, fet que manté el monopoli lingüístic'. Durant la tramitació, Esquerra ha aconseguit introduir una esmena que garanteix que, com a mínim, hi hagi 'una quota per al finançament de produccions en llengües cooficials que correspongui amb el pes poblacional'.

Entre les principals crítiques al text hi ha la creació d'un organisme regulador estatal, que podria vulnerar les funcions del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), i també que la norma dóna preeminència al castellà i no garanteix la presència del català als mitjans privats.


Pla concret per Sant Cugat

El portaveu d'Esquerra ha anunciat que també s'ha aconseguit que es reconegui l'especificitat i singularitat de La 2 i que es disposi d'un pla concret per crear un centre de producció de referència a Sant Cugat. 'Es tracta d'una bona notícia que ha d'anar acompanyada d'una necessària i activa voluntat política per fer-ho possible i que no caigui només en el voluntarisme i en el terreny dels bons propòsits', ha finalitzat Ridao.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de març de 2010, 11.13 h

Millor una Llei que crearà un Consell regulador amb seu a Barcelona, independent com el CAC, que no la seva inexistència actual.
Millor una Llei que permet reduir els minuts de publicitat per hora, o que regula per fi els continguts en horaris infantils que no la seva inexistència actual.
Millor una llei que permet l'intercanvi de senyals de TV entre dues autonomies si els seus governs així ho volen (València).
Millor una llei que permetrà destinar el 6% dels ingressos en la producció pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 de març de 2010, 21.35 h

El Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC) alerta que aquesta llei fa més greu "l'amenaça de recentralització de la producció audiovisual a l'entorn de les televisions privades estatals" a Madrid i alerta de "la nul·la promoció de la pluriculturalitat i plurilingüisme de l'Estat espanyol a nivell televisiu"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 21.19 h

Quina barra teniu d'acusar CIU, quan va ser qui va posar en marxa TV3 Catalunya ràdio, Flaix FM i la llei d'immersió lingüística a les escoles i a l'administració. Les fites que han possibilitat que avui nosaltres visquem amb una certa normalitat en català. Amb aquesta estratègia vostraí no avançarem. Sort que el poble és molt savi i ja es comença a adonar de quina mena de gent sou. De la que no es pot confiar per res. I molt menys per governar el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de març de 2010, 20.52 h

La llei de CIU posa en perill TV3, envaeix competències i discrimina el català. CIU i PSOE contra l´àmbit de comunicació propi per als PaÏSOS CATALANS I A FAVOR DE REGULAR L¨US DE LA NOSTRA LLENGUA AMB UN TANT PER CENT MÏNIM A LES TELEVISIONS PRIVADES: CIU TRAIDORA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
18 de març de 2010, 20.22 h

Aixo solament ho arregla la independencia de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.