directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La majoria dels catalans situen Laporta més proper a ERC que a CiU o Reagrupament

L'enquesta encarregada pel propi interessat li atorga gairebé un notable en capacitat de lideratge · La majoria el considera un dirigent de centre-esquerra

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'enquesta feta pública dilluns per Joan Laporta que assegurava que el 47,3% dels catalans vol un Estat propi té avui una segona part. Els 1.550 catalans enquestats van considerar que la principal de les virtuts de Laporta és el lideratge (puntuant-lo amb un 6,39 sobre 10), seguit de l'autoritat (6,34), eficàcia (6,11), proximitat (5,40), coherència (5,23) i credibilitat (5,04). És per aquest motiu que Laporta s'autoqualifica com a 'líder eficaç'. Sis de cada deu enquestats també creuen que és un dirigent proper a ERC.

Comparteix
   

L'enquesta, realitzada per l'Institut Opina, situa la capacitat de lideratge de Laporta 'molt per sobre de la majoria de polítics de Catalunya', segons la web de reflexions polítiques del propi interessat, Laporta2010.

Així mateix, sis de cada deu enquestats consideren que l'encara president del FC Barcelona és proper o molt proper a ERC (60,1%), mentre que en segon lloc el situen més proper a CiU (46,3%) i en tercer lloc a Reagrupament (39,1%).

L'enquesta també destaca que els enquestats situen Joan Laporta entre el centre i el centre-esquerra, amb una puntuació de 3,65 en una escala del 0 al 10 sent la puntuació més baixa l’esquerra i la més alta la dreta. Així, el 7,3% dels catalans identifiquen Laporta amb l’extrema esquerra, el 24,2% amb l’esquerra, el 12,9% amb el centre-esquerra, el 13,6% amb el centre, l’11,6% amb el centre dreta, el 16% amb la dreta i el 2,7% amb l’extrema dreta. Un 11,7% no sap o no vol contestar aquesta pregunta.

Aquests percentatges indiquen que segons l’opinió pública catalana Joan Laporta se situa molt a prop del posicionament ideològic majoritari a Catalunya, que també està entre el centre i el centre-esquerra, amb una puntuació de 3,32.

En el mateix àmbit del posicionament ideològic, un 87% dels catalans consideren que Joan Laporta se sent més català que espanyol o únicament català. Tan sols un 1,4% dels enquestats opinen que Laporta se sent més espanyol que català o només espanyol. 'Aquests resultats revelen que la societat catalana reconeix clarament la catalanitat de Joan Laporta', segons la web.

L'enquesta feta pública dilluns deia que la nota global que els enquestats donaven a Laporta era un 5,3, dada que contrastava vivament amb la feta pública diumenge per La Vanguardia, que puntuava el dirigent barcelonista amb un 2,9.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
20 de març de 2010, 19.55 h

Aquestes eleccions han de ser un plebiscit entre els que ara hi són, aquells que volen que tot segueixi igual, i aquells que volem que Catalunya tingui les eines necessàries per estar, en condicions d’igualtat amb la resta de nacions, en el concert dels Estats del món. Que el nostre país tingui capacitat de defensar els seus interessos, de donar benestar a la seva ciutadania, de disposar d’empreses amb capacitat per competir en els mercats mundials.

Visca els Països Catalans lliures!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
20 de març de 2010, 18.21 h

CATALUNYA amb l´expoliació i la dependencia te data de caducitat,data molt mès propera del que podem pensar.que tothom vagi on cregui que treballara millor per la independencia i la regeneració.el que decideixi anar a ciu i erc,que obligui els seus dirigent avans de les eleccions a signar notarialment que el primer actè al parlament serà proclamar la constitució catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Banyoles
20 de març de 2010, 15.31 h

Laporta obre la porta a ERC per un acord, Reagrupament ja no serveix com alternativa, a la que han tingut una mica de premsa s'ha esbatussar, s'acabt l'expectació del primer dia


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pere fletxa PP.CC.
20 de març de 2010, 07.57 h

Reagrupament és mort? Laporta al costat d'Esquerra (abans ERC)?
Deu ser per això que demà en Joan Laporta obre l'assemblea general de Reagrupament al Palau de Congressos de Barcelona, i que al seu web diu textualment "em sento moralment reagrupat ja que les persones que formen part d’aquesta associació aposten, com jo, per una Catalunya amb Estat propi."


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de març de 2010, 01.19 h

És lògic situar en Laporta a Esquerra valorant el poc grau d'independentisme de CiU. Però i si ho analitzem a través dels forts directius del Barça que són de CiU? Ai ai ai... El Barça té tants lligams amb CiU que podrien arrossegar en Laporta cap al seu partit. Sobre Reagrupament, ja no era lògic situar-lo allà per la seva feblesa, i ara que és mort encara ho és menys, de lògic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Banyoles
20 de març de 2010, 00.36 h

Laporta s'acosta a ERC és molt clar, Reagrupament és mort


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Montse Pi fletxa Barcelona
19 de març de 2010, 20.11 h

L'esperat final del combat començat amb el PI arriba al final més lògic. Ni Colom ni Rahola eren líders prou seriosos. Laporta ha fet la seva preparació al Barça i ara té el suport del votants independentistes. ERC tindrà molt difícil conservar una dotzena d'escons i l'aïllament voluntari dels seus líders amb CIU, RCAT i Laporta els elimina com a partíceps del gran canvi que s'esdevindrà a Catalunya. I és que és incompatible haver estat ungla i carn dels enemics de Catalunya PSC i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àlvar fletxa Vic
19 de març de 2010, 19.15 h

És veritat que la majoria de catalans situen Laporta més a prop d'Esquerra que dels altres partits o de Reagrupament. Això només fa que confirmar el profund nivell de simplisme, d'estupidesa i d'ignorància d'aquest país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa PPCC
19 de març de 2010, 19.05 h

Sens dubte tots els vots d'ERC aniràn a Laporta! Ara bé, en Jan odía Esquerra per vendre el país al socialisme espanyol de Montilla, penseu que es un dels fundadors del PI. Molta sort Laporta en les eleccions del Novembre! FORA EL TRIPARTIT ESPANYOL!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.