directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'inspector de Figueres sancionat per haver marxat en plena nevada ja pot tornar a la feina

Inicialment s'havia anunciat que el suspenien de sou i feina durant un mes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El departament d'Interior ha tornat la placa i la pistola a l'inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres, Ferran Gómez, després que el 10 de març decidís sancionar-lo per marxar del seu lloc de treball durant el temporal de neu. Malgrat que inicialment se li va comunicar la suspensió de sou i feina durant un mes com a mesura cautelar, la Direcció General de la Policia (DGP) ha optat ara per fer-lo tornar a la feina però canviar-li el destí. L'inspector Gómez es reincorporarà a una comissaria de Barcelona, segons ha pogut confirmar l'ACN de fonts de la DGP.
Inspector, Mossos, Figueres, Ferran Gómez
Comparteix
   


Etiquetes
La suspensió de l'inspector cap de l'ABP de Figueres es va dur a terme de manera fulminant, ja que l'expedient se li va obrir el mateix dilluns a la tarda i la mesura cautelar, ara modificada, de suspensió de sou i feina es va prendre en només 48 hores. La DGP va voler deixar clar, però, que la zona de La Jonquera no va quedar mai desatesa i que els comandaments inferiors van assumir les responsabilitats del seu cap.

La Jonquera, un dels municipis més afectats per la nevada del passat 8 de març, depèn directament de l'ABP de Figueres. L'inspector cap Ferran Gómez va absentar-se del seu lloc de treball per motius personals però quan va voler tornar ja no va poder fer-ho per la presència de neu a la calçada. Dos dies després, dos agents de la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos d'Esquadra li van comunicar la seva suspensió durant un mes de sou i feina i la retirada momentània de la seva placa i la pistola, una decisió presa directament per la Direcció General de Policia, de la qual Joan Delort n'és el màxim responsable.

Gómez, 'un cap de turc'
El sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) va considerar que Gómez va ser un 'cap de turc' després del capítol de nevades i va criticar el cos per dur a terme una actuació 'poc discreta i contundent'. Ferran Gómez no va ser l'únic alt comandament que es va quedar atrapat a la carretera el 8 de març, ja que la intendenta i sotscap de la demarcació de la demarcació de Girona, Alícia Muriana, i la inspectora i cap de la comissaria de Santa Coloma de Farners, Yvonne Valero, també s'haurien quedat atrapades per la neu quan tornaven de Sant Feliu de Guíxols, on s'havia celebrat la festa de la patrona de la Policia Local de la localitat, segons va argumentar el portaveu del sindicat, Antoni Castejón.

Per aquest motiu, Castejón va afirmar que s'havia produït un 'greuge comparatiu' per la decisió presa per la Direcció General de Policia.

Una suspensió, d'altra banda, que va causar la sorpresa dels alcaldes de l'Alt Empordà. El mateix alcalde de La Jonquera va explicar que mai havia tingut la sensació que els Mossos 'estiguessin descoordinats o sense cap' ni haver patit la sensació d'abandonament. L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, va afirmar que des del primer moment que va començar a nevar els Mossos d'Esquadra es van posar a la seva disposició per tot el que calgués.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, va declinar fer valoracions del cessament fins que no es coneguessin els detalls del cas, mentre que el batlle de Figueres, Santi Vila, va dir que no era un decisió que 'li correspongués justificar', i que 'respectaria' les conseqüències que hi pogués haver per 'no estar a l'alçada'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
20 de març de 2010, 15.27 h

Al que hay que destituir por incompetente se ha Saura y a su equipo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
20 de març de 2010, 11.17 h

En Saura i els seus acòlits, són els més poca vergonyes que mai ha pogut existir sobre la capa de la terra. No solament això, sinó que tot el què toquen, ho fan malbé. Jo d'en Ferran Gomez, els exigiria una compensació moral, si bé no tant econòmica, com la que podria ser la publicació a tots els medis informatius de la premsa escrita i audiovisuals, notificant aquesta decisió. I si dic això és perquè els periodistes (no els d'aquest diari, sinó els dels altres medis), àvids de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.