directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Muriel Casals relleva Jordi Porta a la presidència d'Òmnium Cultural amb el suport del 93 % dels vots

Només han votat 674 socis dels 21.000 que té l'entitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La historiadora d'economia Muriel Casals (Avinyó, 1954) ha rellevat aquest dissabte Jordi Porta a la presidència d'Òmnium Cultural amb el suport del 93% del vots. Casals ha rebut 630 vots afirmatius del total de 674 sufragis dels socis que han passat al llarg del dia per les urnes, situades a la seu nacional de l'entitat (seguiment a Twitter: #omnium). Casals va assegurar en una entrevista amb directe!cat que 'el repte dels propers anys serà si ens hem de declarar més obertament independentistes o no.'
Muriel Casals, Jordi Porta, Òmnium Cultural
Comparteix
   


Etiquetes
La participació no ha estat elevada (només 674 vots de 21.000 possibles), però la xifra es valora igualment positiva pel fet d'haver agrupat tots aquests socis en una única mesa a Barcelona i votant una única llista candidata.

Entre les persones que s'incorporen a la nova Junta hi ha cares noves com l'empresari Jordi Cuixart, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté, l'escriptora Vinyet Panyella o la periodista Rita Marzoa.

Muriel Casals es converteix en la primera dona que ocupa la presidència de l'entitat i inicia mandat amb compromisos electorals amb els socis. Entre aquests hi ha ampliar el creixement social i territorial, donar una major capacitat de participació als 21.000 socis i apostar per nous projectes, especialment orientats a la cohesió social.

En el seu discurs d'investidura, Casals ha recordat que l'entitat farà l'any vinent 50 anys d'història, i que actualment s'està vivint un moment 'apassionant' pel que fa a la difusió de les diferents vessants d'opinió i realitats que hi ha a la societat civil. Com a contrapunt, també ha esmentat les 'circumstàncies difícils de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país'. En aquest sentit, Casals ha assenyalat que Òmnium es posa 'al servei del país' com a instrument 'que ha d'afegir valor' a la vida en societat.

'Vivim en un món on la facilitat de moviments, de contactes, de circulació de la informació i de les idees pot fer pensar que tot és possible' ha apuntat. Tot i així, ha alertat que també es pot produir la 'difuminació de la cultura' . Per evitar-ho, Muriel Casals aposta per reforçar la cultura 'amb tots aquells que han triat de venir a viure a Catalunya'. 'Tenim en comú el futur' ha subratllat.

Per la seva part, el qui ha estat president en els darrers vuit anys, Jordi Porta, ha enumerat la feina per a la 'llengua', la 'cultura' i el 'país' que duu a terme Òmnium. Sobre aquest darrer punt, Porta ha afirmat que aquest és el gran repte de futur de l'entitat. 'Hem d'actuar, hem de fer coses, de tirar endavant programes, de contribuir' ha dit 'no n'hi ha prou d'observar' ha afegit. Seguint amb això, Jordi Porta ha constatat que Òmnium Cultural està 'més ençà dels partits polítics' i 'més enllà de la pura crítica'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Tobies fletxa bcn
21 de març de 2010, 20.33 h

Ah, amb això no l'estic desacreditant perquè sigui massa gran. Només corregeixo la informació que heu publicat. Si té bones idees i energia per fer d'Òmnium Cultural una entitat més influent i referencial no importa l'edat. Endavant i molta força!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tobies fletxa bcn
21 de març de 2010, 20.30 h

Muriel Casals no va néixer el 1954, sinó al 1945. Es va llicenciar en Econòmiques el 1969, cosa impossible si hagués nascut el 1954. fil04.llull.cat/esp/02protagonistes/Casas_Muriel.shtm


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Raül fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 08.48 h

Efectivament, que s'esperaven. Una afluència massiva de votants? Com a sòci, he decidit no anar a votar ( i penseu que jo el dret de vot el defenso a ultrança i animo sempre a la participació), per la poca democràcia existent. A més les paperetes de vot van arribar tard i no s'ha pogut votar per correu postal (a Barcelona!! imagineu-vos a d'altres contrades). Amb una única candidatura qui es creu que existeix democràcia.
No perdre el temps sabent que el meu vot no aportarà res. Les pers... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Xavier Salmerón Carbonell
20 de març de 2010, 22.01 h

Ui ui ui... dos sitgetanes dins la Junta de Òmnium quan aquesta entitat te poca presencia en el teixit social i cultural del Garaf-Penedès. Haver si amb aquests incorporacions les coses canvien. Ànims Vinyet i Rita ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.