directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Lleida Decideix tindrà col·legis electorals a tots els barris

La plataforma lleidetana inaugura seu · Granollers Decideix també presenta el seu espai al centre de la ciutat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La plataforma Lleida Decideix ja ha tancat acords per poder disposar de col·legis electorals a tots els barris de la ciutat durant la consulta popular sobre la independència que es celebrarà a la capital del Segrià el 25 d'abril. En total s'obriran 24 espais de votació situats en seus d'entitats privades però també en centres cívics de la Paeria i locals de la Diputació –com l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el Palau- i la Universitat de Lleida. Cal recordar que l'Ajuntament de Lleida va rebutjar donar suport a la consulta, però finalment ha apostat per cedir els locals. Aquest cap de setmana s'ha posat en marxa la seu central de Lleida Decideix, i també s'ha inaugurat el nou local social de Granollers Decideix, emplaçat al centre de la vila per donar a conèixer la consulta.
lleida decideix
Comparteix
   


Etiquetes
El responsable de comunicació, Ignasi Calvo, ha explicat que amb el tancament dels acords pels col·legis electorals 's'arriba al gran primer objectiu de Lleida Decideix'. Sobre la cessió del local, el responsable de campanya, Jordi Cortada, ha destacat 'el suport de la societat civil i les empreses a la campanya de Lleida Decideix'. Per la seva banda, el responsable d'organització, Pau Juvillà, ha afegit que 'als espais cedits per l'administració cal afegir-hi els locals d'entitats de la ciutat com l'Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida, el Casal Ocell Negre, el grup cultural Garrigues i el de Cappont.

Un sistema informàtic centralitzat i ja utilitzat a les anteriors consultes populars sobre la independència garantirà la impossibilitat de votar més d'una vegada ja que l'organització no pot tenir accés al cens electoral. El procés es controlarà amb una Junta Electoral i complint totes les mesures de transparència possibles.

Inici del vot anticipat el 5 d'abril

Lleida Decideix ha anunciat que els ciutadans de Lleida ja podran començar a votar de forma anticipada a partir del 5 d'abril, a la seu del Passeig de Ronda, tot i que el dia central serà el 23 d'abril, en motiu de Sant Jordi. Els vots es guardaran a un sobre tancat, amb la signatura del votant i el DNI per evitar duplicitat i falsejament de vots. La Junta Electoral guardarà els sobres en una caixa tancada i els introduirà a la urna el 25 d'abril al final de la jornada electoral.

En les properes setmanes, la Plataforma Lleida Decideix formarà els voluntaris que exerciran de membres de les diferents taules electorals, i determinarà el número final d'urnes que estaran disponibles a cada col·legi electoral el 25 d'abril.

Granollers també inaugura local

Per altra banda, aquest cap de setmana també s'ha inaugurat el nou local de Granollers Decideix, situat al cèntric emplaçament del carrer Museu número 3.  La voluntat de la comissió organitzadora del referèndum és que la nova seu social sigui un punt de trobada i informació, per tal que 'tothom a Granollers estigui informat de la consulta i pugui acostar-se al local per tal de conèixer-ne tots els detalls'.

L'espai també permetrà recollir el vot anticipat a partir del proper 6 d'abril.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Montse fletxa Calella
22 de març de 2010, 15.08 h

El que compte és el total del territori on CIU ha donat suport a les consultes en el 95%, mentre que el PSC ha rebutjat o s'ha abstingut en el 100% dels mnicipis. A més en alguns pbles per a vergonya d'ERC ha sigut CIU qui ha presentat la moció i on els seus militants han format part de la plataforma sense fer soroll ni publicitat ni portar alts càrrecs a fer-se la foto. I dir que millor els PSC que no s'amaguen és d'un cinisme increible. PROU JA D'INTENTAR JUSTIFICAR EL VOSTRE PACTE VERGON... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan Manuel fletxa Espinelves
22 de març de 2010, 11.56 h

A Espinelves la consulta es farà en bona part gràcies a ERC. L'ajuntament , socialista, no ens hi dóna suport i els convergents no sé on paren, no en veïem ni un.

Sociates i convergents són molt semblants, els primers com a mínim no s'amaguen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 10.01 h

Malgrat el PSC, el soci d'ERC les consultes tiran endavant sí senyor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
22 de març de 2010, 08.14 h

Endavant amb les consultes. Visca Lleida i Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.