directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Parlament de Catalunya resultar ser una institució de l'Estat espanyol

Així ho ha decretat un jutge de Barcelona per enviar a l'Audiència Nacional el cas del bloqueig de la institució el passat 27J

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Parlament de Catalunya està "equiparat" a les "institucions de l'Estat" i per tant és un 'Alto Organismo de la Nación'. Això és el que diu el jutge Aguirre de Barcelona per treure's de sobre el cas del bloqueig de la institució el 27J durant una manifestació dels 'indignats'. Si el Parlament és considerat una institució de l'Estat espanyol, és l'Audiència Nacional la que s'ha d'encarregar del cas. En el seu moment, aquesta institució va enviar el cas a Barcelona perquè se n'havia d'encarregar un tribunal ordinari. Però ara el jutge barceloní torna a passar la pilota a Madrid.
Si els fets que van tenir lloc al Parlament suposen un delicte contra un 'Alto Organismo del Estado', es tracta d'un delicte inclòs al Codi Penal i se n'ha d'encarregar l'Audiència Nacional. Sinó, se n'encarreguen els Jutjats de Barcelona. Segons el jutge Aguirre, el Parlament "també forma part de la columna vertebral de l'Estat espanyol" i per això el cas l'ha de portar Madrid.
 
Aguirre s'empara en la Llei Orgànica 2/1981 que estableix "una inqüestionable equiparació en la protecció penal de les Assemblees Legislatives de les Comunitats Autònomes i del Parlament estatal".
 
Com que ningú no es posa d'acord, Barcelona vol que sigui el Tribunal Suprem el que decideixi qui s'ha de fer càrrec del cas.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Paco Pi fletxa Barcelona
15 de juny de 2012, 11.18 h

No sé si s'hauria de permetre que qui té per ofici picar un text que ha de ser publicat es permeti de posar "sinó" quan vol dir "si no".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
carles fletxa sitges
1 de juny de 2012, 11.03 h

No ho sabieu? El Parlament de Catalunya no serveix per a res, doncs per més que voti lleis o resolucions, encara que sigui per uns percentatges altissims com es el cas de l'Estatut, refrendat per el Parlament espanyol, re-refrendat en referéndum... si a uns senyors de Madrid que són els que manen de veritat no els agrada, ho tomben amb el TC i s'acabat. On queda la voluntat popular? La democràcia espanyola és una farsa. Ara tomben la llei del català i seguiràn tombant el que els vagi bé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Daniel fletxa Barcelona
1 de juny de 2012, 09.52 h

#3 M'ha semblat mol encertat el teu comentari respecte a la pertinença del Parlament (i de totes les institucions catalanes) a l'ordre constitucional espanyol. També és apropiada la referència a Kosovo però cal matisar que el T. Int. de Justícia de la Haya va sancionar favorablement la proclamació d'independència perque els parlamentaris la van fer en calitat d'electes però no pas com a Parlament, supòsit en el que l'hauria rebutjat.

Per aquests motius el Pacte Nacional per a l'Autod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isidre Llucià fletxa Santa Coloma de Farners
1 de juny de 2012, 05.47 h

Efectivament, des del punt estrictament jurídic, el Parlament de Catalunya forma part de l'estructura institucional espanyola, i tota la normativa que s'hi legisli és part de l'ordenament jurídic vigent a l'Estat espanyol, aquesta és la crua realitat! Ara bé, aquesta és, precisament, la gran virtut de la situació actual si ens atenem a la sentència del Tribunal Internacional de Justícia en relació a la independència de Kosovo, i que hauria de ser el camí que hauriem de seguir nosalt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
31 de maig de 2012, 13.20 h

I què ? Catalunya es Espanya i 100% espanyol legalment fins quan els catalans desperta i comença a entendre que Espanya es un país horrible i poc humà. Problema de Catalunya no són jutges espanyols o govern espanyol ni res de res sinó que sembla que hi ha catalans que no estan preparat a fer absolutament res de res per Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(Catalunya)
31 de maig de 2012, 12.24 h

"El Parlament de Catalunya està "equiparat" a les "institucions de l'Estat" i per tant és un 'Alto Organismo de la Nación'. "

Dit de passada, que no serveix per a rés! Tot el que s'aprova al "Parlamento de Cataluña" per majoria, a Espanya se'ls hi en fot i et retallen el que calgui. Els que manen són ells i prou! La majoria democràtica del "parlamentet" de fireta que tenim, no serveix per a rés!
Només hi ha una manera d'acabar amb tot això i, el camí és, la Declaració Unilateral d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.