directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'assemblea de Reagrupament ho deixa tot a punt per Laporta

S'aprova la purga dels crítics amb Carretero · Les llistes seran tancades i es votaran al juny

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La segona assemblea de Reagrupament ha ratificat aquest diumenge el pols que el líder de la formació independentista, Joan Carretero, havia plantejat als crítics Valdero, Abad, Pereira i Renyer, que exigien una fórmula d'elecció dels candidats a les eleccions amb llistes obertes i per territoris. A través d'una aclaparadora majoria, les bases reagrupades han donat el seu vist-i-plau a la nova junta, que substitueix els quatre crítics. Les friccions per les llistes van provocar la primera crisi a RCat tres mesos després de constituir-se, quan Carretero i una dotzena de fidels van dimitir en massa en una prova de força contra els ara dimitits. Tal com volia Carretero, l'assemblea ha avalat triar les llistes en una única votació el juny a Barcelona amb quatre urnes per elegir els candidats i les llistes tancades que proposin, una possibilitat feta a mida per una hipotètica candidatura amb Joan Laporta, la cara mediàtica de l'assemblea.
joan carretero
Comparteix
   


Etiquetes
L'informe de gestió de Joan Carretero en què ha carregat sense miraments contra els crítics, a qui ha titllat 'd'enemics interns', ha rebut 827 vots favorables, 48 de contraris i 45 abstencions. Ha deixat ben clar que a Reagrupament no hi cap més objectiu que presentar-se a les eleccions per proclamar unilateralment la independència des del Parlament, i que de produir-se, el 'mateix dia' es dissoldria el moviment. Per això, ha considerat que ningú pot considerar que té càrrec al partit, sinó funcions provisionals. Així, ha defensat que Reagrupament ha de tenir una estructura 'minsa' que defugi la clàssica dels aparells dels partits, i que s'organitzi de forma 'horitzontal'.

Però el debat sobre la fórmula d'elecció de les llistes d'RCat a les eleccions ha tornat a planar aquest diumenge en la II Assemblea Nacional de la formació, en què Reagrupament de l'Alt Camp ha presentat una proposta per exigir que les llistes es votin per territoris i amb llistes obertes, com volien Valdero, Abad, Pereira i Renyer, que s'emparaven en la ponència del partit. La proposta, però, no ha prosperat.

La II Assemblea Nacional d'RCat també ha aprovat, aquesta vegada per unanimitat, l'informe econòmic de la formació.

L'assemblea ha avalat amb 820 vots a favor, 11 en contra i 48 abstencions, la nova junta directiva amb les incorporacions de Roger Granados, Caritat Garcia, Ignasi Clotas, Marc Vinyolas, Isabel Ferrer i Miquel Casals. Es tracta de la junta renovada després de les dimissions dels crítics Emili Valdero, Francesc Abad, Albert Pereira i Jaume Renyer, que van plegar després de la dimissió temporal de Carretero i 12 altres dirigents.

En esclatar les diferències per la fórmula d'elecció de les llistes, Carretero va posar com a condició per seguir liderant RCat que pleguessin Valdero, Abad, Pereira i Renyer. En no fer-ho immediatament, va plegar ell, si bé es va fer enrere en dimitir els quatre crítics dos dies després que plantegés l'ultimàtum.

Llum verda al programa

D'altra banda, en la II Assemblea d'RCat s'ha presentat la seva proposta de Constitució de Catalunya i el que serà la base del programa electoral amb què la formació vol que es presenti a les eleccions una candidatura independentista. La proposta de document programàtic titulat 'Organitzant el nostre futur lliure' s'ha aprovat amb 860 vot favorables, 4 de contraris i 7 abstencions.

Aquest document -elaborat amb aportacions de 600 persones- planteja la necessitat que Catalunya tingui exèrcit i serveis secrets propis. Fa propostes en matèria de 'radicalitat democràtica', economia, territori, educació, cultura, política lingüística, joventut, esport, sanitat, polítiques socials, seguretat i política internacional. Un document que, per RCat, demostra que la formació té contingut polític més enllà de la declaració unilateral d'independència.

En la II Assemblea Nacional d'Cat s'hi ha inscrit 1.352 persones de les quals hi ha pres part un miler. Hi han assistit l'expresident del Parlament Heribert Barrera; el sociòleg Salvador Cardús; el lingüista Antoni Badia i Margarit; el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta; l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra i l'escriptor Víctor Alexandre, entre altres. El cirurgià Moisès Brogi no hi ha assistit però ha fet arribar el seu suport. Carretero ha anunciat que l'entitat arriba als 3.400 associats.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
24 de març de 2010, 13.30 h

Intentem ser positius: reagrupament no es, ni pretén ser, un partit polític. No es cap "competència" per cap partit polític (tret de C's i el PP) volem ser l'eina que aglutini totes les voluntats de independència del País, i una vegada aconseguida aquesta, dissoldre's i que cada militant de reagrupament s'apunti a l'opció política que vulgui... o marxi cap a casa!!! però INDEPENDENTS.

Aquesta es la filosofia de reagrupament... tant difícil es d'entendre???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
RCAT||*|| fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 20.24 h

Carretero parla sense embuts. Diu el que pensem la majoria d'independentistes. I no s'està per òsties a l'hora de carregar-se gent que només vol l'assemblearisme per col.locar-se en una parcel.la de poder. Les llistes tancades i amb la gent amb qui ell confiï. És l'única manera d'avançar ambseguretat. En temps de guerra no es pot posar tot el projecte en perill amb el rollo de les llistes obertes. La verdadera regeneració consisteix en no doblegar-se dabant l'enemic com han fet TOTS els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24 Ramon Pujol

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Oriol fletxa Girona
22 de març de 2010, 17.45 h

A Reagrupament passes de ser un patriota verdader a merda de la nit al dia. Suposo que per fer aquesta reflexió també estaré al segon grup, je je. Bé, seguirem lluitant per la independència del nostre poble...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 de març de 2010, 17.43 h

Ara hi haurà una mica de calma quan fins d'aquí a un mes i mig, la festa tornarà quan la 'querida' Lomas aparegui en les llistes tancades al gust d'en Carretero. Sembla mentida que aquesta individu hagi influit tant en els esdeveniments...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 de març de 2010, 17.11 h

Els comentaris 11 i 12 s´els hi te que explicar que som afiliats per catalunya,per la seva terra.RCAT es un moviment d´activistes per assolir la independencia ,no com els demès que son uns inmobilistes.tant pel pais com per la regeneració politica.i per mès que diguin no caurem en la trampa que va fer esquerra als seus votans de fiarse de uns parlamentaris que una vegada al seient s´han venuts als interessos d´espanya.si les llistes son obertes no tindrem rès mès que infiltrats botibler... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 17.04 h

No sé si ningú s'hi ha fixat, però hi ha un detall molt important....

Per sort, tot el moviment independentista (i en certa mesura RCat) no està cometent l'error d'entrar en la pica-baralla entre la resta de partits polítics. S'està centrant únicament en defensar les idees pròpies i argumentar-les degudament.

Entrar a criticar a d'altres forces polítiques és un gran error, d'entrada perquè et poses a l'alçada de polítics mediocres i devalues la teva credibilitat a l'instant.
No p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Marc Velasco fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
22 de març de 2010, 16.33 h

Catalunya es mor mica en mica. Individus com el del comentari 11 o el 13 fan que Catalunya estigui tan perduda com està. Deixem les picabaralles, coi, unim-nos d'una vegada! Es nota que els que parleu ahir no vau estar a l'assemblea, sinó us hagués canviat la vostra manera de veure Reagrupament! No us fieu dels mitjans, contrasteu opinions, mireu-ho bé abans de criticar. Jo crec que Rcat és la única sortida, la única via. Votar ERC, CIU o ICV serà votar peix al cove, serà votar poltrona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
22 de març de 2010, 16.31 h

Dejaros de tonterias y afrontar la realidad, ni reagrupament ni desidentes, ni descamisados insolventes, ni más garrapatas chupando del erario público, hacet como yó, pasat de la politica y dedicaros al cameo, es mucho mas divertido disfrutando de diferentes aparatos fornicadores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Helena fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 15.13 h

Albert. Si haig de triar entre jueus i àrabs tinc clar que no vull ablacions, maltractament de dones i nens, mesquites, xadors, burkas, traficants de droga, terroristes.....etc


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.