directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La post cimera des de la barrera

Hores d’ara ja es sap què van dir els líders polítics desprès de la cimera, però cal saber com ho van dir, i qui es va emportar els aplaudiments de la premsa

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

Al contrari de la resta de líder polítics Junqueras va anar directe al gra, i va deixar clar que el que Catalunya necessita, i ERC defensa, és una hisenda pròpia “la caixa i la clau”. La seva intervenció va ser la més breu i en el torn de preguntes va respondre amb claredat les demandes dels periodistes. En acabar la seva intervenció, davant la reacció de la premsa, que va aplaudir-lo, Junqueras es va mostrar sorprès i  va dir “això no estava previst”. Però com van ser les intervencions de la resta de líders polítics?
 




Comparteix
   


Etiquetes
Duran, el via crucis
 
En el cas del líder d’Unió, hi ha qui pensa que Duran per si ja és un via crucis metafòricament parlant, va deixar clar que és un mestre de la retòrica i de d’il·lusionisme polític. El discurs del secretari general de CiU es va centrar molt amb les formes i poc amb el fons, i no va sorprendre veure que el seu discurs diferia en molts punts del que fa mesos fa el President Mas, i que posteriorment va fer Francesc Homs, per la qual cosa dificulta, i força, fer un titular que no sigui el del via crucis.
 
Navarro l’explorador perdut
 
Pel que fa a Navarro, va tornar a mostrar que és un home poc bregat a comunicar, més aviat gris i que fa servir la paraula explorar fins a límits inexplorables. Amb un discurs de baix perfil, llarg i ple de divagacions i ambigüitats va mostrar que el PSC té un problema de lideratge i de rumb. Va parlar poc del pacte i molt de la unitat, el consens i la crisi.
 
Camacho, la “prota”
 
Sànchez Camacho va posar èmfasi en la recuperació econòmica i en evitar el xoc de trens, i deixà anar el seu discurs amb l’estil de sempre – soc la primera de la classe, la sòcia preferent amb línia directa amb la Moncloa, i porto el discurs aprés, arranco, accelero, disparo i m’aturo, amb gesticulacions verbals i corporals ben estudiades-.
 
Herrera amb la crossa
 
Pel que fa d’ICV- EUIA el verb clar de Joan Herrera, que es va allargar un pel massa, per fer el seu discurs social, va donar per fet que pacte fiscal sí, però posant l’èmfasi en la cohesió social. El que va grinyolar és la presència de Jordi Miralles en el paper secundari, quiet i parat al costat d’Herrera, explicava sense paraules que són els socis  minoritaris però que no es perden la oportunitat de sortir a la foto.
 
Junqueras, l’home amb sentit d’Estat
 
Junqueras, amb posat solemne conscient del moment i respectuós, un pel incòmode amb la corbata i l’americana, que portava amb dignitat conscient que el moment ho demanava. L’Oriol va mesurar el temps d’intervenció, va fer gala de la seva capacitat retòrica i hi aportà el plus del ple convenciment, que segurament va ser la causa de l’ovació de la premsa. Junqueras va fer un discurs respectuós i carregat de raons que va posar en evidència la incoherència del PP i el PSC (PSOE) que defensen al País Basc i Navarra el que no volen per Catalunya. 
 
Uriel Bertran l’activista
 
Uriel Bertran, breu i concís parlà del concepte  “o caixa o faixa” i va fer referència a la mena de solidaritat que esperaria transferir SI a l’estat en la seva proposta de pacte fiscal. Absolutament brillant el concepte de solidaritat d’intangibles en forma de valors com l’estalvi i l’esforç- que estalviïn i s’esforcin que ja els explicarem com es fa, va venir a dir-. El discurs d’Uriel Bertran no va deixar dubtes a la premsa.
 
Ribera, sense comentaris
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
TL*L! TERRA LLIURE TL*L! fletxa INDEPENDÈNCIA PAÏSOS CATALANS
2 de juny de 2012, 12.46 h

Fins on està disposada a anar l'hipocresia neofranquista ploramiquista i baixperfilista de CiU que justifica sempre mals acords per satisfer les grans families guanyadores del feixisme i nazisme que tant de mal han fet a aquest pais ?

Necessitem un pais millor, no ens podem deixar emportar per la PROPAGANDA IMMOBILISTA basada en la POR i el CONFORMISME MESELL. Ahir ens bombardejàven amb la Legio Condor i l'Aviazione. Avui ens bombardejen amb :

1. LOBBY GODO : 8TV, RAC1, LA VANGUARDIA, EL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de juny de 2012, 03.52 h

Semblem rucs:
http://regnebananer.blogspot.com/2012/06/semblem-rucs.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pep fletxa Vallès
1 de juny de 2012, 17.25 h

#11 O be no ho has entès, o no ho vols entendre.
Igual que el marxisme al llarg de la seva història s'ha anat escindint per proclamar-se uns més purs, i acusar als demés de revisionistes, a l'independentisme l'hi passa el mateix.
I vinga a fraccionar-se fins a ser anecdótic. La única forma de que l'independentisme sigui fort es que estigui unit. I llançant merda i acusant-se els uns als altres, t'ho juro, no es la millor forma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 de juny de 2012, 14.39 h

Jordi-80 Et noto molt pessimista, excessivament de fet. Jo diria q ERC ho està fent molt bé amb aquest tema. Com han apuntat alguns les enquestes no paren de dir que puja, si es fessin eleccions a dia d'avui tornarien a ser la tercera força política. Respecte a desemmascarar a CyU... estic d'acord amb tu quan apuntes q CyU ha estat i és un obstacle per la independència. Però no comparteixo les teves crítiques respecte la posició d'ERc en aquest tema. CyU està començant a patir un des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
1 de juny de 2012, 13.26 h

#12 A Catalunya només hi ha hagut governs convergents, excepte 2 legislatures del tripartit, amb tota la ràbia i violència que va produir als "independentistes" de l'univers convergent. Ara, governa CiU de nou, amb ERC fent d'escolanet gratis. Al País Valencià almenys tenim Compromís i EUPV fent oposició al PP. Tant de bo fera ERC el mateix respecte als que retallen a Catalunya, CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de juny de 2012, 12.33 h

#3 Suposo que això que dius només és una falca per crear l'ambient perquè Catalunya també arribi a la "normalitat valenciana" d'alternança PP-PSOE, oi? Per allò del divideix i venceràs, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
1 de juny de 2012, 12.03 h

#10 Queda clar el que dius: fer oposició a la mentida convergent és impur; fer d'escolanet de CiU és pur. Visca "l'independentisme" celestial!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 de juny de 2012, 11.43 h

@ Jordi de València : Téns raó, el que hauria de fer ERC és adoptar la tàctica de l'independentisme resistencialista. Com més purs i immaculats, millor. I si el pais s'en va en orris (com potser li està passant JA al Pais Valencià, per cert), tant se'ns en fum, que nosaltres anirem al cel !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de juny de 2012, 11.21 h

#8 No te massa pinta això de que ERC desaparegui, de fet totes les enquestes diuen que puja i molt.

Pensa en la tàctica política...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
1 de juny de 2012, 10.34 h

Junqueras diu que el PSC i el PP no volen el Concert, perfecte, té raó. Però per què no diu que CiU tampoc no el vol? Per què ens intenta enganyar? Per què aquesta submissió a CiU que durà a la desaparició del partit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.