directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sindicats i ecologistes valencians lamenten la utilització del discurs de l'aigua 'per guanyar vots a curt termini'

Critiquen que després no es protegeixin les conques ni ecosistemes fluvials

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, una vintena de col·lectius ecologistes i sindicats del País Valencià i Castella la Manxa han constituït la Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua al riu Xúquer. En roda de premsa, la secretària de Xúquer Viu, Graciela Ferrer, ha demanat als polítics que treballin seriosament per la protecció de conques com la del Xúquer. Ferrer lamenta que els partits utilitzin 'el discurs de l'aigua per guanyar vots a curt termini' i que després no protegeixin conques ni ecosistemes. La secretaria de Xúquer Viu ha posat com exemple l'aplicació de la Directiva de l'Aigua, que va entrar en vigor fa més de 10 anys i que encara no ha donat com a resultat el Pla de Conca del riu Xúquer.
xarxa per la nova cultura de l'aigua al riu xúquer, aigua, transvasament, valència
Representants d'algunes de les associacions, col·lectius i sindicats que han presentat la Xarxa per la Nova Cultura de l'Aigua al riu Xúquer.

Comparteix
   


Etiquetes
Ferrer ha destacat el fet que mentre ciutadans i organitzacions de diferents autonomies s'han posat d'acord en constituir una xarxa, resulta 'paradoxal' que els governs no ho puguin fer.

En aquest sentit, el membre de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, Francisco La Roca, veu en la nova cultura de l'aigua la solució a la confrontació entre territoris per l'aigua. La Roca ha posat com exemple la xarxa que s'ha constituït avui, on organitzacions manxegues i valencians s'han posat d'acord per protegir el riu Xúquer.

El membre de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua també ha lamentat que l'aigua estigui 'segrestada' pel discurs polític a causa de 'la rendibilitat de vots a curt termini'. La Roca creu que cal afrontar els problemes hídrics que es viuran en un futur pròxim, problemes que preveu molt grans. 'La perspectiva d'ara és pitjor que la de fa cinc anys', ha apuntat.

L''urbanisme desmesurat' provoca la manca d'aigua
Davant d'aquestes problemàtiques la xarxa constituïda aquest dilluns critica les grans projectes com els transvasaments entre conques diferents i portant aigua des de grans distàncies. La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua al riu Xúquer apunta que és 'l'urbanisme desmesurat' el que provoca aquestes demandes d'aigua i que el que cal fer és 'protegir els recursos hídrics'.

La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua al riu Xúquer està integrada per Acció Ecologista Agró, Comissions Obreres del País Valencià, Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida, Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, Ecologistes en Acció-País Valencià, Fundació Nova Cultura de l'Aigua, Intersindical Valenciana, WWF Adena València i Xúquer Viu, entre d'altres.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi-80 fletxa València
23 de març de 2010, 06.46 h

Mentre sindicats i grups ecologistes valencians donen suport a la sucursal valenciana del PSOE, i aquest done suport implícit i per omissió a que governe la franquícia del PP al País Valencià, continuarem igual de fotuts. Per sort, s'està picant pedra per a fer possible el canvi, amb treball, constància i temps. Vindran els resultats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.