directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El programa d'ICV-EUiA apostarà per prohibir la condonació de deutes a partits

També proposen eliminar els concerts a escoles privades sense compromís públic

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La coalició d'ICV-EUiA vol prohibir durant la pròxima legislatura la condonació de deutes a partits polítics o fundacions afins, per tal de lluitar contra la corrupció i el finançament irregular. Aquesta és una de les 200 propostes del programa electoral que ICV-EUiA portarà pel territori per debatre-les i que estan obertes a modificacions. La coalició ha donat aquest dilluns el tret de sortida a una campanya participativa per elaborar el programa electoral que porta per lema: 'Canvis que cal fer, canvis que ningú més farà'. També advoquen per 'garantir que totes les escoles que reben fons públics tenen els mateixos drets i obligacions'; així com 'eliminar els concerts que no impliquin compromís de servei públic'. També hi ha mesures a favor de la protecció dels animals, així com la incorporació dels nouvinguts al cens perquè puguin votar a les eleccions municipals.

Comparteix
   


Etiquetes
La coalició encapçalada pel secretari general d'ICV, Joan Herrera, aposta per 'prohibir les donacions anònimes i les donacions per part de persones jurídiques, per la declaració pública d'activitats econòmiques i patrimonials dels càrrecs electes i alts càrrecs, i que no es facin efectives les subvencions si no s'han complert els deures de transparència davant del Tribunal de Comptes'. En aquest context, també anuncia que vol prohibir la condonació de deutes a partits. Totes aquestes són proposades com a mesures contra la corrupció i el finançament il·legal o irregular dels partits polítics.

De fet, entre les propostes hi ha un eix que fa referència al bon govern i participació. ICV-EUiA aposta, entre les propostes electorals, per una Llei de transparència informativa i d'accés a la informació institucional; així com una 'Llei de registre i control de lobbies o grups d'interès' per 'regular l'activitat de promoció, defensa o representació d'interessos de persones, entitats o organitzacions privades o públiques' amb 'l'objectiu d'influir en les decisions que han d'adoptar els òrgans del Parlament i el Govern, amb la finalitat d'enfortir la transparència en les relacions entre sector privat i autoritats públiques'.

En l'eix de protecció dels animals, es demana 'afrontar fermament i decidida la prohibició de l'ús d'animals en espectacles i festes populars que impliquin degradació, sofriment, tortura o mort de l'animal'. Així mateix, s'aposta per 'afrontar decididament la problemàtica dels animals de producció, vetllant pel seu benestar en les granges i centres de cria intensiva'.

Pel que fa a la Llei electoral, ICV-EUiA advoca per assegurar en la futura normativa la 'incorporació d'ofici en el cens electoral de totes les persones migrades que tindran dret a vot a les properes eleccions municipals arran de la signatura dels convenis de reciprocitat amb els seus països d'origen'.

Drets i obligacions de les escoles

ICV-EUiA també vol 'garantir que totes les escoles que reben fons públics tinguin els mateixos drets i obligacions'; així com la instal·lació de 'màquines expenedores de preservatius, de forma gratuïta, a totes els centres de formació que reben fons públics, així com a centres cívics, casals i altres centres públics'. La coalició també aposta, en aquestes mesures electorals que s'han de debatre, 'per vetllar per un bon desplegament de la Llei d'educació amb els principis d'equitat, igualtat i de qualitat de l'ensenyament públic', així com 'eliminar els concerts que no impliquin compromís de servei públic'.

Pel que fa a l'autogovern, destaca que el seu objectiu és la reforma de la Constitució 'per assolir un Estat propi dins d'un estat espanyol federal, plurinacional i plurilingüe'. Així mateix, aposta per 'exigir al govern de l'Estat la modificació de les lleis estatals necessàries per desplegar plenament l'Estatut, com per exemple la Llei Orgànica del Poder Judicial'.

Entre les 200 propostes també hi figura 'impulsar l'elaboració d'un Llei d'educació Permanent i de formació al llarg de la vida'; 'ampliar la cartera de Serveis Socials per complir tots els compromisos de les lleis de serveis socials i d'autonomia personal'; impulsar els traspassos pendents fins completar plenament les previsions de l'Estatut com el traspàs dels aeroports de Reus, Girona i Sabadell. Mentre, en l'eix de seguretat, es reclamarà impulsar la Llei del Sistema de Policia de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Pepo fletxa VdG
24 de març de 2010, 00.04 h

De debò creieu que a USA hi ha democràcia? Hi ha un sistema liberal on tot el poder és per a les corporacions i els lobbies. Hi ha una política clientelar ESPECTACULAR amb els congressistes!! De debò defenseu una democràcia on es tingui -1 en compte als ciutadans i es defensi a capa i espasa les empreses que han financiat la teva campanya? Defenseu una democràcia ianqui on desapareixen nosequants mil de vots a l'estat de Florida a les eleccions del 2000, s'elimina a afroamericans del cens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Marga fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 15.15 h

Pepo lo teu és malaltís. USA és un país incomparable amb Catalunya. A tot cas ho és amb la Unió Europea quan aquesta decideixi fer-se gran. És cert que hi ha corrupció però no et pensis que més que a Europa. El que passa és que aquí queda soterrada i difícilment es coneix. Ja voldria jo per a Europa la seva cultura democràtica, la seva capacitat d'autocrírtica i la seva predisposició al canvi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa VdG
23 de març de 2010, 11.52 h

A més em sembla perfecte treure les subvencions als sindicats i a la patronal (wno aquests últims no les necessiten). Xo que us heu vegut l'enteniment? Això portarà a una política de clientelisme TOTAL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa VdG
23 de març de 2010, 11.49 h

Si, em sembla collonut inspirar-nos en el model americà: Tràfic d'influències, donacions de les grans empreses multinacionals als partits (rockefeller, exxon mobile...)...Els lobbys ja estan que es freguen les mans....xk de les donacions anònimes ja no en parlem no? Això no és regeneració democràtica ni és res, sou una colla de demagogs


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marga fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 10.43 h

Compte amb l'estil de finançament americà en què un milionari pot gairebé comprar un lloc de congressista i quedar-s-hi tota la vida. Però totalment d'acord a la limitació de mandats que jo estendria a tres legislatures i la faria extensiva als directors generals, consells d'administració i altres refugis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Castelldefels
23 de març de 2010, 10.14 h

... més: cap càrrec polític ha d'estar més de vuit anys vivint de l'erari públic (=impostos dels que treballen), prohibir el lliurament de subvencions a partits polítics, sindicats i patronals; els candidats a "gestors" de la res pública, com a EE UU, dinars, sopars...per treure fons per a les campanyes...Que així desapareixerien el 90% dels aspirants i la partitocràcia? Això en seria REGENERACIÓ democràtica!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JM fletxa Bcn
23 de març de 2010, 07.59 h

Ei ecs votant, ja t'han deixat sortir del frenopàtic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de març de 2010, 07.36 h

Quin cinisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de març de 2010, 06.51 h

Avans de fer rés us llegiu el full de ruta de RCAT per anar aprenent de democracia i regeneració politica.us estalviareu molts diners en assesors i tindreu mès hores disponibles per fer campanya.per si no teniu temps per llegir el teme de prestecs a partits queda absolutament prohibit.aixo vol dir que ens estalviem de condonarels igual que fan a molts altres paissos com els EUA.DEMOCRACIA I REGENERACIÓ!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.