directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero ja prepara el terreny per la retallada de l'Estatut

El president espanyol recorda que l'Estatut 'té molts articles' i admet que el tribunal 'podria revisar-ne algunes parts'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha començat a preparar el terreny davant la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol. En l'entrevista que li ha realitzat la directora de TV3, Mònica Terribas, al sincrotó Alba , 'la instal·lació científica més important de la història d'Espanya' segons Zapatero, el cap de l'executiu espanyol ha explicat que l'Estatut 'té molts articles i el tribunal podrà fer-ne una revisió d'algunes parts'. 'Això no és blanc i negre', ha assegurat el líder espanyol, 'poden haver-hi articles que el Tribunal els contempli com a no constitucionals'. Respecte al creixement de l'independentisme a Catalunya, el president espanyol ha recordat que l'Estatut és la 'norma' aprovada pels ciutadans, i ha assegurat que 'no es poden modificar les relacions Catalunya-Espanya cada pocs anys'. Respecte a les properes eleccions catalanes, Rodríguez Zapatero ha assegurat que no han parlat amb Montilla de la possibilitat d'anticipar els comicis, i ha evitat valorar les enquestes que situen el PSC com la segona força més votada a Catalunya, molt per sota de CiU, tot dient que 'les enquestes s'han de mirar des de lluny'.
zapatero mònica terribas
Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a la crisi econòmica, el president espanyol ha continuat defensat la política negacionista del seu executiu durant l'any passat, en assegurar que 'cap organisme internacional va poder anticipar la magnitud de la crisi', malgrat les nombroses advertències que van formular experts internacionals sobre la magnitud que tindria la crisi a l'Estat.

Entre les mesures que ha explicat el president espanyol per incentivar la recuperació econòmica destaca la reducció de la despesa de personal a les administracions públiques, 'que no és el mateix que reduir el sou dels funcionaris'. Zapatero ha anunciat un pla per tal d'aprimar les administracions públiques, que tindrà especial incidència en les empreses públiques i els organismes autònoms, que veuran reduïdes les estructures directives i els consells d'administració.

En aquest sentit, el president espanyol ha justificat la pujada de l'IVA del 16 al 18% argumentant que 'cal fer sacrificis', i ha pronosticat que la ciutadania no ho notarà perquè en el moment actual la inflació és baixa. Pel que fa a l'endarreriment de l'edat de jubilació, Zapatero ha promès que el Govern espanyol prendrà la decisió que tingui 'més consens' amb sindicats i agents socials.

Per últim, el president espanyol ha parlat de l'aeroport de Barcelona, i davant de la insistència de Mònica Terribas ha assegurat que Estat i Generalitat decidiran 'de manera compartida' la futura gestió del Prat, però en cap moment ha acceptat la 'majoria determinant' en la gestió de l'aeroport exigida des del Parlament i el Govern de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
joris fletxa vilafranca del penedes
23 de març de 2010, 20.42 h

Cal que quedi clar a Madrid que no deixarem que ens retallin l'estatut ni en la llengua, ni en la justícia, ni en les nostres atribucions i competències. Sinó comencem a bellugar-nos ara després serà massa tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ferran fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 15.27 h

Zapatero vol Montilla i tots vosaltres els d'E també el voleu tornar a fer president. Per tant els d'E sou el mateix que Zapatero: uns enemics de Catalunya que mentiu cada vegada que obriu la boca. És un pur silogisme que ensenyen a primer d'ESO. Els catalans ja ho sabem, no cal que ens ho recordeu cada dia. Mira que sou inútils a l'hora d dissenyar estratègies electorals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de març de 2010, 13.46 h

Veig que als unionistes encara parlen de l'estatutet. Als catalans ni ens interessa el seu estatutet ni ens interressen els partits que encara parlen d'ell. Això de l'estatutet es quelcom molt llunyà, que forma part de ja història antiga de Catalunya ja oblidada. Als catalans, el que de veritat ens interessa es ser el quart estat de Europa i no pas els últims. Ser lliures!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de març de 2010, 12.24 h

Els delegats del govern a ca nostre, l´Iceta i en Joan Crostisser, es van esverar molt després de la entrevista a en Montilla. I probablement van rebre alguna trucada airada des de les altures de la seva organització.
Això no podia quedar així, i al final ha hagut de venir el sant cristo gros a intentar desacreditar la Terribas, en territori neutral (fora de les instal·lacions de TV3) i en castellà (huuu quina por!).

Resultat: un Zapatero absurd, grotesc i sobre-actuat, intentant de marc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
23 de març de 2010, 12.12 h

Ha fallat la comunicació


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
MARIA M. fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 12.09 h

Ja pot anar cantant i preparant el que li vingui de gust....que molts catalans ja estem PREPARATS i MENTALITZATS de que ja no hi ha res a fer amb Espanya, que no sigui la independència de Catalunya. Agradi o no a Montilla o Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de març de 2010, 11.57 h

El POCAVERGONYA den MAS a qualsevol altre país del mon, ja seria inhabilitat de per vida per poder.se presentar a qualsevol altre càrrec de elecció públic.
La frustració nacional,, va de la ma i junts amb ZAPATERO i MAS, de PSC i CiU . La gran ESTAFA nacional a Catalunya que representa la claudicació de CiU i PSC davant Espanya, amb el el seu pacte per retallar un miserable Estatut a canvi de la POLTRONA per en MAS., fa vergonya i frustra les aspiracions de la nació catalana, de llibe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de març de 2010, 11.43 h

Vaig veure l'entrevista, i realment és fa molt difícil escoltar a un personatge que respon com si els seus interlocutors fossin estúpids.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume Jose fletxa Cerdanyola del Vallès
23 de març de 2010, 11.25 h

La contradicció de José Luis Rodríguez (Zapatero) és que afirma "l'Estatut és la 'norma' aprovada pels ciutadans, i ha assegurat que 'no es poden modificar les relacions Catalunya-Espanya cada pocs anys'." i en canvi Las Cortes Españolas passen el ribot a la proposta del Parlament de Catalunya del 30 de setembre de 2005, la llei ja aprovada és aprovada per la mínima (participació) i no l'apliquen completament amb l'entrada en vigor el 9 d'agost de 2006. Des de llavors fins ara no hi ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Montse fletxa San Vicenç dels Horts
23 de març de 2010, 10.39 h

2 1, 3 i 4. Us hauria de caure la cara de vergonya per defensar un partit que ha entregat tot el poder del país a Zapatero-Montilla. Aquestes lleis que dieu serien molt més potents si hi hagués un govern CIU-ERC. Però vau preferir els sociates, perquè la vostra ànima d'esquerres s'imposa sempre a la suposadament independentista. I perquè volíeu destruir CIU, el partit que us va alimentar durant anys, i sense el qual hauríeu desaparegut. I el pitjor és que el volíeu destruir per fer en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.