directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells confia que el grup de treball per reduir despeses 'no sigui un brindis al sol'

La reducció dels costos de les administracions, prioritat per reduir el dèficit públic al 3%

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La reunió del Consell de política fiscal i financera ha servit per crear un grup de treball que en tres mesos haurà de fer plans de racionalització amb propostes per reduir i millorar l'eficiència de la despesa de les comunitats autònomes. L'objectiu és que els territoris que s'ajustin al pla per estalviar 50.000 milions fins al 2013 i assolir, d'aquesta manera, la reducció del dèficit públic fins al 3% marcat per Brussel·les. El conseller d'Economia, Antoni Castells, acabada la reunió ha dit que si el grup de treball ha de servir per elaborar mesures 'tenint en compte' les comunitats autònomes, ho valorarà positivament, però 'si el grup de treball fos només un brindis al sol, malament'.
Al Consell de política fiscal i financera s'han produït tres votacions. Totes les comunitats han votat favorablement a la necessitat d'establir mesures per aconseguir la reducció del dèficit d'un 3% marcat per Brusel·les. Respecte l'acord marc per la sostenibilitat, el document elaborat exclusivament pel govern espanyol i presentat a Brusel·les el 3 de febrer, el PP s'hi abstingut.

El document planteja una primera fase d'acció immediata i s'instrumentarà amb mesures incloses per al 2010 als pressupostos i als plans de reequilibri que s'han de presentar per les comunitats. La segona fase, per el període 2011-2013, contempla l'aplicació dels compromisos que fan referència a la reducció del dèficit, la contenció i la millora de l'eficiència de la despesa, així com la millora de la informació i la transparència en matèria de terminis de pagament i de despeses pendents d'aplicació pressupostària.

Per desenvolupar aquests objectius les comunitats autònomes s'han compromès a elaborar en tres mesos plans de racionalització i eficiència de la despesa pública. Per això s'ha votat sobre la creació del grup de treball per concretar mesures d'austeritat, i el PP hi ha votat en contra perquè considera que és l'Estat qui hauria de decidir quines mesures s'han d'aplicar i perquè considera que cal dur a terme iniciatives amb agilitat, i el plaç de tres mesos per concretar-les considera que és excessiu, segons ha explicat el conseller d'economia de la Comunitat de Madrid, Antonio Beteta.

Un dels cinc plans de reequilibri que falten és el de Catalunya

El consell ha aprovat els plans de reequilibri de nou comunitats autònomes, que són Castella i Lleó, Castella La Manxa, La Rioja, Múrcia, Astúries, Cantàbria, Galícia, Extremadura i Aragó. Els plans del País Basc i Navarra s'aprovaran 'el dimarts o el dimecres', ha dit Salgado. Ha explicat que Catalunya, València, Balears, Canàries i Andalusia encara no ho han presentat, i espera que després de la Setmana Santa ja estigui presentat i es pugui aprovar.

Els nou plans de reequilibri aprovats suposen un ajustament de 1.975 MEUR, que sumats als que encara falten per aprovar, Salgado calcula que l'estalvi pot ascendir a uns 3.000 MEUR. Les comunitats autònomes hauran de facilitar trimestralment un estat de situació que reculli les operacions d'endeutament autoritzades, l'import de l'autorització, el que tenen pendent i les condicions de les operacions concertades.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.