directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Coordinadora vol promoure un referèndum d’independència el 2011 fent ús de la llei de consultes

Creuen que és un 'instrument polític i una escletxa legal' · Volen que CiU i ERC demostrin la seva voluntat política perquè Catalunya decideixi el seu futur

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha anunciat aquest dimarts que vol promoure una iniciativa popular per forçar la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació oficial el 2011 fent ús de la Llei de consultes per via de referèndum aprovada pel Parlament. La direcció de la coordinadora de les consultes interpreta que la llei és un ‘instrument polític i una escletxa legal’. Volen forçar que els grups del Parlament, especialment ERC i CiU, demostrin amb el seu vot la seva voluntat política perquè Catalunya decideixi el seu futur polític i, si el Parlament n’acceptés la tramitació, posar en evidència l’Estat espanyol a nivell internacional en cas que s’hi oposés.
La Coordinadora va demanar un dictamen al professor de la Universitat d'Standord, Antoni Abad, per analitzar el marc jurídic, i tenir elements per donar compliment a l’objectiu que va aprovar el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional el passat 24 d’octubre a Arenys de Munt, que definia amb claredat que la Consulta sobre la Independència vol aconseguir que 'les institucions catalanes convoquin un referèndum oficial sobre la independència'.

Segons Antoni Abad, 'la Llei determina que serà la mesa la que decidirà l’admissió a tràmit o no d’una Iniciativa Popular segons criteris d’oportunitat política, més que jurídica. Cal tenir en compte que hi ha tot un elenc jurídic de dret internacional a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles que l’Estat espanyol ha ratificat'. A més, ha subratllat que 'el Parlament ha aprovat dues resolucions a favor de l’autodeterminació de Catalunya i no s’han declarat inconstitucionals'.

Començar a treballar quan abans millor
Així, la Coordinadora es marca com a proper pas presentar una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum sobre la independència, just quan acabi la darrera onada de la consulta. Tenint en compte que el tràmit d’una Iniciativa Popular pot durar quasi un any, creuen que cal començar a treballar-hi quan abans millor.

La proposta d’Iniciativa Legislativa Popular serà presentada en el proper Consell Plenari de la Coordinadora, que tindrà lloc durant el proper mes d’abril, perquè es pugui debatre i decidir.

Un grup de juristes de reconegut prestigi com Antoni Abad, Alfons López Tena i Hèctor López Bofill seran presents en el Consell Plenari per treballar en la proposta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
jordibcn fletxa barcelona
24 de març de 2010, 17.07 h

Montse, ja, ERC bla, bla, bla, cap problema al novembre guanyareu les eleccions de carrer, i al gener vosaltres (CiU) segur que tapareu el forat i prohibireu les obres ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Montse fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 15.45 h

@ Jordibcn. Si realment estiguéssiu a favor de protegir la Sagrada Família hauríeu fet un ultimàtum al govern de Montilla i de Zapatero. Però en aquests casos sempre heu escollit claudicar i protestar amb la boca petita com fa el Portabella al'Ajuntament de Barcelona. No enganyeu ningú i si passa alguna cosa sereu corresponsables, igual que de la mala gestió d'Interior, der l'impost de la mort de les successions, de la pujada de l'IVA, dels 400 euros, de la negació de la crisi, dels 80 p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jordibcn fletxa barcelona
24 de març de 2010, 14.01 h

ERC=PSC Barcelona23 de març de 2010, 21.47 h @jordibcn. Els vostres vots han fet que la Sagrada Família estigui en perill segons la UNESCO i els tècnics independents. Aquesta és la realitat.
PER SI NO HO SAPS I SEGUR QUE NO HO SAPS, ERC VA VOTAR NO AL PAS DEL AVE PEL CARRER MALLORCA (SAGRADA FAMILIA) i PER CERT LA MAT TAL COM ESTÀ DISSENYADA AL GUST DEL CiU=PSC ÉS O NO ÉS UN MENYSPREU AL TERRITORI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jofre fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 11.01 h

Aquesta motícia és un exemple de com manipula o censura la informació la gent del directe. Com els comentaris són aclaparadorament en contra d'una llei bandera d'ERC, la treuen de seguida de la portada. I no val allò de la rabiosa actualitat, perquè quan passa el contrari són capaçops de deixar la notícia dies i dies. Ni els mitjans del Berlusconi són tan potiners.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 09.57 h

Un referèndum per demanar a l'estat que modifiqui la constitució? molt bé suposem que guanya el SI.

Algú realment es creu que l'Estat aprovarà la modificació de la constitució???


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 de març de 2010, 01.14 h

LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESIDENT LAPORTA PRESID... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
ERC=PSC fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 21.47 h

@jordibcn. Els vostres vots han fet que la Sagrada Família estigui en perill segons la UNESCO i els tècnics independents. Aquesta és la realitat. El comentari és adient perquè la vostra entrega al poder socialista ha posat en perill moltes coses en aquest país. Heu legitimat un model urbanístic d'aparador i un model de país urbanita menyspreant el territori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ferran fletxa Sabadell
23 de març de 2010, 21.47 h

Pallassos. No sabeu quina és l'escletxa? L'escletxa fer un referèndum on es pregunti: Vol que la Generalitat promogui les reformes constitucionals necessàries perquè Catalunya esdevingui un Estat de dret, democràtic, social i independent, integrat en la Unió Europea?
Aquesta escletxa fot cagar. No fotrem res amb aquesta merda encara que tot Catalunya votés a favor. Amb aquesta llei, TOTS els efectes d'un referèndum queden subeditats al govern espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa barcelona
23 de març de 2010, 21.39 h

. Sinó la Sagrada Família i La Pedrera ja foren a terra, cosa que us encantaria segurament. ALGÚ ES POT PENDRE EN SERIO UN COMENTARI AIXÍ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ERC=PSC fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 21.34 h

Els agents independentistes sou els d'E i amics oi? Hua Hua Hua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.