directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El petit comerç denuncia que l'augment de l'IVA frenarà el consum

S'oposen a la pujada del 2% a partir del juliol · Creuen que 'afeblirà' els negocis

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Fundació Comerç Ciutadà denuncia que l'augment del 2% de l'IVA que es preveu aplicar a partir del mes de juliol tindrà un 'impacte negatiu' en el petit comerç. El president de la Fundació, Jordi Rotllan, assegura que la mesura 'afeblirà' els negocis perquè molts comerciants optaran per no repercutir el 2% al preu final i, per tant, reduiran encara més el marge de beneficis. Tot i això, argumenta Rotllan, l'anunci de l'augment de l'IVA ja està provocant al client una 'sensació psicològica' de que pujaran els preus i, per tant, es 'frenarà' el consum.

Comparteix
   


Etiquetes
Els comerciats del nuclis urbans de Badalona (Barcelonès), Figueres, Granollers, Igualada, Mataró, Olot, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vic i Vilanova i la Geltrú no estan d'acord amb l'augment de l'IVA que es preveu que es comenci a aplicar a partir de l'1 de juliol. El figuerenc Jordi Rotllan, president de la Fundació Comerç Ciutadà, assegura que l'impacte serà 'negatiu'.

Segons Rotllan, l'increment de l'IVA 'frenarà' el consum, donada l'actual situació de crisi econòmica i les poques perspectives de recuperació existents. El president de la Fundació intueixen que per minimitzar aquesta davallada de les vendes molt comerciants optaran per no repercutir el 2% d'augment de l'IVA en el preu dels productes. 'Ens menjarem aquest 2% i tindrem encara menys marge', es lamenta.

Tot i la mesura, Rotllan creu que això tampoc servirà per afavorir el consum, ja que 'mentalment el client tindrà sensació psicològica de que han pujat els preus'. Aquest ha estat un dels principals eixos de la trobada del patronat de la Fundació, que s'ha reunit aquest dimarts a Mataró per comentar l'estat del sector a Catalunya.

En aquest sentit, Rotllan ha apuntat que 'la crisi segueix existint' i que 'encara no hem entrat en la recuperació'. Segons les esquestes que Fundació Comerç Ciutadà ha fet als seus associats, el balanç de l'última temporada és 'regular, dolenta i molt dolenta'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.