directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Nova protesta independentista contra la visita dels Borbons a Lleida

Els monarques espanyols han escenificat la inauguració de la Llotja, que ja fa setmanes que funciona

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diverses desenes d'independentistes s'han concentrat aquesta tarda davant la subdelegació del govern de l'Estat per mostrar el seu rebuig a la nova visita dels reis espanyols Joan Carles i Sofia a Lleida, aquest cop per presidir la inauguració oficial de La Llotja, tal com desitjava l'alcalde socialista de la ciutat, Àngel Ros. Sota crits de 'els catalans no tenim rei', 'Borbons foteu el camp dels Països Catalans' i reclamacions d''independència', els concentrats han intentat avançar en direcció al teatre però al cap de pocs metres han estat aturats pels nombrosos efectius policials que supervisaven la mobilització, que ha acabat sense incidents.
lleida borbons
Comparteix
   


Etiquetes
Tant des de la CUP com d'ERC s'han desmarcat de la visita, que creuen fruit de l''obsessió' de l'alcalde Ros amb la corona. La d'aquest dimarts és la quarta visita de membres de la casa reial espanyola a Lleida aquesta legislatura.

Els concentrats, convocats per l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), han criticat el fet que Paeria hagi convidat els monarques espanyols per inaugurar l'equipament, després que membres de la família reial espanyola, els Prínceps Felip i Letízia, ja inauguressin fa pocs mesos el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).

El portaveu de la CUP, Ferran Dalmau, ha explicat que amb aquest acte 'simbòlic' han volgut mostrar 'que una part de la ciutadania de Lleida no comparteix aquesta visita'. Així mateix, ha criticat, el fet que s'hagi escollit els Reis per inaugurar la Llotja però també que en temps de crisi l'Ajuntament de Lleida faci una despesa 'totalment innecessària i prescindible'. Les organitzacions convocants de la protesta han culpat l'horari de l'acte, les cinc de la tarda, del fet que més gent no hagi acudit a manifestar-se.

La vintena de concentrats, la majoria joves, no han pogut accedir fins 'La Llotja' i s'han hagut de conformar a desenvolupar l'acció de protesta davant la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida. La presència d'una vintena d'efectius policials, dels Mossos d'Esquadra -amb quatre furgonetes d'antidisturbis- i de la Guàrdia Urbana de Lleida, ha impedit que els manifestants poguessin avançar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
24 de març de 2010, 17.13 h

Roger, si t'indigna la corrupció i l'atur, amb més força t'hauries de rebelar contra els Borbons. Amb el seu immerescut sou, i dic immerescut perquè viu de la mamella i per a vestir-se de gala quan ha de fer acte de presència. Amb el sou que cobra i amb els milions que costa mantenir la seva flota de cotxes, el seu iot, els seus quasi centenar de persones que li mantenen el palau, el què costa mantenir al príncep, princesa i fills, etc. etc. etc., molta gent d'aquesta que dius tu que és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Thor fletxa Igualada
24 de març de 2010, 16.29 h

Roger, no t'adones que tot això que dius que t'indigna tant es fruit d'un espoliament continuat de l'economia catalana per part de l'estat espanyol? Et sembla prou terrenal això? El dia que poguem gestionar els nostres recursos sense finançar Espanya segur que la cosa anira millor, i, si mes no, anirà tant be o malament com nosaltres mateixos siguem capaços de fer les coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
roger fletxa gavà-mar
24 de març de 2010, 14.53 h

doncs mira, jo dec ser especial, per què el que indigna és l'atur, la corrupció, l¡accés a l¡habitatge, els barracons a les escoles, és a dir, coses més terrenals..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jordibcn fletxa barcelona
24 de març de 2010, 13.52 h

i a tot això CiU que hi diu? ERC=PSC tu segur que ho saps ?, jo personalment no els he vist mai en cap acte en contra, del Monarca ni cap dels seus fills, a LLeida ERC no està al govern del ajuntament , això ho saps tant tu com jo ara la realitat no pot espatllar un comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Thor fletxa Igualada
24 de març de 2010, 13.38 h

Roger, a mi personalment que el rei de les espanyes trepitgi la nostra terra m'indigna profundament, com a tot independentista català. Potser ja no tinc ganes de cridar, però no per la feina, sino perque escullo altres vies per lluitar, com el recolzament de candidatures independentistes per que algun dia els borbons vinguin de visita a Catalunya en qualitat de convidats d'una nació catalana sobirana. Tot te el seu moment: Els joves a cridar i la resta a treballar per assolir la independènci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
roger fletxa gavà-mar
24 de març de 2010, 11.49 h

m'acaves de donar la raó, si tinguèssin feina, i per tant menys temps per anar cridant pel carrer, pot ser la visita dels borbons no els emprenyaria tant. Per què quan et lleves a les 6 i plegues a les 20.00 ja no tens tantes ganes de cridar... Però clar, cridar al Rei és fer mèrits per a que et "coloquin" a alguna ambaixada amb sou de director general.. Apa, a seguir cridant xatos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jofre fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 11.07 h

Quim et contardius. Si fos com tu dius, El Periòdico, que és pro-Tripartit donaria alguna esperança per petita que fos, d'una victòria de les esquerres. Això és el que es fa a l'hora de cuinar els sondejos. Però ni així se'n surten. Entenc que la realitat sigui dura per tu, però els fets són tossuts. Surt tu mateix al carrer: bars, cues de cinema o de concerts, passadissos de les facultats, graderies del Camp Nou....Prova de fer un sondeig no dirigit de Tripartit sí, Tripartit no i ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
24 de març de 2010, 10.55 h

A l´hora de la veritat ja veurem qui sortirà més tocat en les properes eleccions. Els ultraconvergents i unionistes que teniu que venir a aquesta pàgina que tant critiqueu perquè és la única que diu les veritats tal com som, per molt que us disfresseu d´independentistes; potser quedareu amb un pam de nas quan veieu que els resultats reals no es corresponen amb les enquestes fetes a mida pels mateixos regionalistes que a sobre la opció de Rcat i el Laporta
ni hi surten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Thor fletxa Igualada
24 de març de 2010, 10.49 h

Roger, aquests joves no crec que tinguin tant temps lliure per gust. Amb la crisi que esta caient, especialment a Catalunya, no es just el que dius. Aqui penca qui pot, no qui vol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
roger fletxa gavà-mar
24 de març de 2010, 10.38 h

per cert, aquesta gent "ajudaria" millor a Catalunya pencant, que no tenen res més a fer en les hores en les que la gent "normal" estem trevallant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.