directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC 'continuarà treballant' per 'l'anul·lació definitiva' del judici sumaríssim a Lluís Companys

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat que continuarà 'treballant amb la família i amb les institucions que ho vulguin per aconseguir la revisió del procés sumaríssim a Lluís Companys fins a la seva anul·lació definitiva'. També ha considerat que la decisió d'aquest dijous de la Fiscalia de considerar anul·lada per la Llei de Memòria Històrica la sentència de mort de l'ex president és 'un frau de llei', i ha lamentat que l'àmbit de la justícia sigui 'el que menys transició política ha fet de la dictadura a la democràcia'. Puigcercós ha confiat que el president i soci seu, José Montilla, que aquest dijous es va donar per satisfet amb la valoració de la fiscalia, revisarà la seva posició.

Comparteix
   


Etiquetes
'Qui té ara en aquest moments un paper important i Esquerra Republicana els farà costat es la família, que pot tornar a obrir el procés, pot obligar a la Fiscalia a tornar a acceptar el tràmit', ha afegit Puigcercós aquest divendres al migdia a Sant Boi de Llobregat, tot i que ha puntualitzat que encara no ha parlat amb els descendents del president màrtir, que va ser afusellat al castell de Montjuïc el 1940.

Puigcercós ha opinat que la decisió de la Fiscalia de no demanar la revisió del judici per considerar-lo anul·lat després de l'aprovació de la Llei de Memòria Històrica és 'un frau de llei', i una 'interpretació irreal' a la qual 'algú s'hi ha volgut agafar com un ferro roent'.

Aquesta llei 'era l'intent de passar de puntetes per l'àmbit de la justícia', ha denunciat el republicà. Puigcercós ha lamentat 'la por reverencial de la classe política espanyola i, també, catalana' davant d'un poder judicial que, creu, no s'ha renovat, així com 'la resistència de la democràcia espanyola a tancar el franquisme'. Una resistència que ha considerat que 'no és normal al segle XXI'.

Inquirit sobre si creu que el president de la Generalitat actual, José Montilla, que ahir es va donar per satisfet amb la decisió de la fiscalia, farà costat a una represa del procés, Puigcercós s'ha mostrat convençut que Montilla 'no tenia la certesa jurídica ni política del què estava dient' quan va comentar la decisió.

Visita al Baix Llobregat
Puigcercós ha fet aquestes declaracions durant la visita que està fent aquest divendres a la comarca del Baix Llobregat. Pel matí ha visitat el barri de Casablanca de Sant Boi, un dels primers que es van beneficiar de la llei de Barris que va impulsar el primer tripartit, amb els dos regidors republicans santboians.

Més tard es trobarà a Gavà amb l'associació d'afectats per l'ERO de Roca. Les JERC gavanenques van donar suport a aquests treballadors que han anat a l'atur organitzant un concert i donant-los part dels beneficis.

En aquesta comarca, Puigcercós ha defensat que Esquerra té 'una visió nacional però alhora social de voler un país cohesionat', i ha assegurat sentir-se 'orgullós de com aquest país és capaç de refer-se', inclús 'amb herències molt complicades', com la de la immigració massiva que hi va haver a la comarca als anys seixanta, ha citat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Pepa Casas
28 de març de 2010, 10.08 h

Els fets evidencien que l'aparell de l'estat, és fill del feixisme i no en vol renegar. Una raó més per distanciar-nos-en els catalans. Fer país també és que la Justícia anuli el judici que condemnà Companys i tots els demès resistents al feixisme. Ja no hi ha excuses. 35 anys desde la mort del dictador és temps suficient per poder posar les coses al seu lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
27 de març de 2010, 10.54 h

Que quede per l´ETERNITAT, que la desaparició de la terra catalana ens la va covar ERC, abans CiU, SI, ells son els artífers de convertir-nos en una sucursal de castella, (Franco no ens va fer tant de MAL com els citats i mireu que ens en va fer EH?) aquesta serà l´última oportunitat que tindrem els que volem salvar-nos VOTAREM INDEPENDENCIA.... els que VOLEN la nostra MORT NO VOTARAN INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.