directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Capdevila troba 'inadmissible' que el govern espanyol retalli un 65% el fons estatal per l'acollida d'immigrants

El Departament estima que passaria a rebre només 15 dels 43 MEUR que es van rebre l'any passat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Acció Social de la Generalitat, Carme Capdevila, ha afirmat aquest divendres que el Govern 'no accepta' la retallada d'un 65% del fons estatal d'acollida i integració per a la immigració anunciada ahir pel govern espanyol. Capdevila ha qualificat aquesta mesura de 'totalment inassolible i inadmissible', especialment en una situació de crisi econòmica com l'actual. La consellera ha explicat que el govern espanyol encara no els hi ha concretat la partida final que rebrà Catalunya, però que, segons càlculs del Departament, estimen que passarien de rebre els 43 MEUR que van rebre l'any passat a uns 15 aquest any.
carme capdevila, consellera, acció social i ciutadania
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Comparteix
   


Etiquetes
'No dono la retallada per feta i farem tot el possible per evitar-la', ha declarat aquest divendres la consellera Capdevila, al temps que ha explicat que en aquesta lluita Catalunya té el suport de totes les comunitats i els agents socials que aquest dijous van mostrar el seu rebuig a la retallada. 'Entenem que no es pot gestionar la crisis amb retallades socials', ha afegit. L'any passat el fons estatal d'acollida i integració per a la immigració va tenir un pressupost de 200 milions d'euros per a tot l'Estat, xifra que aquest any passa a ser de 70 milions d'euros. La consellera ha recordat que tant el 2008 com el 2009 el fons 'estava congelat' i que el Govern ja havia mostrat anteriorment el seu rebuig a aquestes mesures.

La consellera ha criticat també 'l'incompliment flagrant' d'una resolució aprovada al Congrés a instàncies d'ERC i que va rebre el suport del PSOE, entre d'altres grups, amb el 'compromís de la restitució total del fons'. Davant d'aquesta situació, Capdevila ha anunciat que el Govern treballarà 'políticament' per aconseguir que finalment no s'apliqui la retallada. Ha afirmat que Catalunya és la comunitat autònoma amb més immigració i que fins ara els diners que rebia estaven per sota de la mitjana de l'Estat, 'ja que té un 26% de la població estrangera no comunitària d'Espanya i rebia una aportació d'un 22%'.

Treball per afavorir la cohesió social

La consellera ha destacat que la destinació dels diners del fons estatal d'acollida i integració per a la immigració eren projectes per millorar la cohesió social. Per això, ha considerat una 'injustícia social' la mesura i que afecta de ple l'Estat del Benestar.

El Govern utilitza el fons principalment per reforçar l'aspecte educatiu (un 45% del pressupost és per aquesta àrea), donar suport a les administracions locals en la gestió de la immigració (un 40%) i recolzar el teixit associatiu (15%). Dins d'aquests tres àmbits entren la contractació de personal per a la gestió de la immigració als ajuntaments, cursos de català, aules de benvinguda educativa i projectes diversos d'entitats, entre d'altres.

'Jo no em dono per vençuda, aquesta xifra no és definitiva', ha afirmat la consellera, esperançada en poder modificar la decisió del govern a través d'un treball polític 'intens'. En cas contrari, ha explicat que el Departament d'Acció Social ja treballava amb la hipòtesi d'haver de reforçar les partides que es veurien afectades.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.