directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana a Montilla que no calli a Madrid per evitar la retallada del Fons d'Immigració

Ha acusat CiU de tenir la 'voluntat sistemàtica' de 'dividir aquest país'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha intervingut aquest dissabte per cloure la Conferència Nacional de les joventuts del partit, la JERC, a Igualada. El líder republicà ha defensat la tasca d'ERC a favor de la cohesió social a Catalunya, un compromís que ha contraposat amb 'la voluntat sistemàtica de la dreta', -exemplificada amb CiU-, de 'dividir aquest país'. No obstant, Puigcercós també ha enviat un missatge al president Montilla, a qui ha demanat que 'eviti' la retallada del Fons d'Inmigració plantejada pel Govern Zapatero, més enllà 'd'aparèixer' alarmat davant de fenòmens xenòfobs com el que encarna el projecte de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya.
joan puigcercós, erc, jerc
El president d'ERC, Joan Puigcercós.

Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós no s'ha estat de fer un toc d'atenció al president de la Generalitat, Jose Montilla, en relació a la gestió del fenomen migratori i a la gestió de la cohesió social de Catalunya. El republicà, que intervenia a la Conferència Nacional de la JERC, a Igualada, dit que 'no val atavitzar els que viuen del conflicte, i alhora callar davant de Madrid com ha fet el president Montilla'.

El president d'ERC reclamava així al president que lluiti per evitar la retallada del Fons d'Immigració estatal que proporciona bona part dels fonts per gestionar la immigració, més enllà dels que corresponen a la secretaria d'Immigració de la Generalitat.

'El senyor Montilla està molt preocupat amb els partits xenòfobs', ha dit Puigcercós, però no ha de perdre el temps amb aquests partits'. Al parer del líder republicà, 'qui s'ha d'amoïnar i perdre el temps és el senyor Zapatero i el seu govern amb no retallar el fons de cohesió com l'ha retallat, en un 65%'.

Crítiques al paper de CiU

D'altra banda, Puigcercós ha assegurat que a CiU 'li és igual la cohesió social' i ha recordat com la coalició nacionalista es va autoatorgar, 'repartint carnets', la representació de la catalanitat. D'altra banda, el republicà ha destacat la incoherència que, al seu parer, suposa 'el canvi d'idioma' que alguns dels dirigents convergents i 'de la dreta en general' practiquen quan viatgen a Madrid.

Joan Puigcercós ha fet una defensa aferrissada de la tasca d'ERC a favor de la cohesió social a Catalunya, i ha fet valer el seu paper en el pacte estatal sobre immigració per dotar de recursos la gestió d'aquest fenomen.

Ben al contrari, Puigcercós ha assegurat que la dreta, i CiU en particular, ha mantingut 'una voluntat sistemàtica de dividir el país', enfrontant minories i autoatorgant-se la representació de la catalanitat 'repartint carnets'. 'S'han acabat els carnets', ha reblat Puigcercós.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
kiri fletxa cerdanyola
31 de març de 2010, 14.24 h

1) La immigració de percentatge irracional que hi ha hagut és conseqüència del model econòmic que ha tingut l'Estat espanyol durant els darrers anys, basats en el totxo i el turisme. Mentre hi havia bonança, s'urbanitzaven les costes i tot això, els immigrans van agafar les feines que els autòctons NO volien fer i sota unes condicions que vulneraven els drets de qualsevol treballador. Aleshores els immigrants no molestaven ningú pq feien créixer el país (mà d'obra més barata).

2)qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de març de 2010, 20.27 h

FORA D'AQUESTA PÀGINA PER INSULTAR A LA GENT AMB SÍNDROME DE DOWN i I ALTRES MINUSVÀLUES


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC.
28 de març de 2010, 20.26 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -





Tenim memòria de qui ha estat sempre que.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
fu manchú fletxa l'ampordà del mig
28 de març de 2010, 20.20 h

Mr "X", no se a quin paìs viu, pero els inmigrands, incloure la 2ª generació se n'hen foten 2 peatges , si aniran h aaprendre lo català, aixi reberan lous sous, els nens no pagaran a l'escola, y molt mès. paisi per ici un diumentge a les 12.00-migdía- i veura com surten de la mosquée aun han estan 1 hore o mès resan i cantant ( jo no he sentit que cantin el virolai ) ho putser sí pero en arabe. s.v.p. moi asussi me nen futte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Montse fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 19.21 h

ERC és còmplice del PSOE en que d'un 7% hàgim passat a un 20% d'immigrants en 7 anys. Aquesta és la realitat. ERC vol mesquites enlloc d'esglésies pèrquè és tan anticlerical que s'estima més que a casa nostra hi hagi ablacions i dones sense cap dret, burkas i xadors i kebabs on es financia el terrorrisme que la Dagrada Família o la Catedral. ERC i PSC volen aquesta gent que no té cap culpa i a la qual hem d'atendre naturalment, perquè són els vots del futur per a ells. Fa fàstic qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de març de 2010, 17.44 h

Esquerra republicana fa bé (molt bé) d´exigir diners per a integrar als milions de persones (milions de persones!) que viuen i malviuen a les nostres comarques. Els Països Catalans son una nació que paga impostos i que després de passar per Madrid no ens tornen tot el que hem pagat (expoli fiscal). Amb el darrer nou Sistema de Finançament, l´expoli fiscal s´ha reduit, malgrat això encara és massa elevat fins que arribem a l´ordre del Concert Econòmic. Els republicans volem administr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marc fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 15.56 h

Per votar aquesta ERC que va del rotllo peix al cove de Pujol, méstimo més votar Laporta+RCAT que al menys porten aire fresc i regeneració a la política professional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
kiri fletxa cerdanyola
28 de març de 2010, 15.53 h

amic ex-votant, ERC ha fet que un president del PSOE avali lleis com la del cinema o la llei de consultes, que com bé reconeix Lopez Tena, militant de CDC, obre la porta a plantejar una consulta oficial sobre la independència. ERC no rep diners de cap dels poders fàctics del País: ni constructores, ni distribuidores,... per no haver de tornar favors i poder tenir la paraula lliure. Durant els 23 anys de majories absolutes convergents aquest país s'empassava tot el que volia Madrid. Però cl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de març de 2010, 08.59 h

L'aposta d'ERC pels tripartits P$OEmontillistes i espanyolistes responen a l'estratègia de DIVIDIR EL PAÍS en dretes i esquerres per esborrar el nacionalisme de la politica catalana, que en definitiva és el que volen els del PP i el P$OE.

ERC ha esdevingut el ronto ùtil del espanyolisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
28 de març de 2010, 08.47 h

Quaranta anys de franquisme i 25 de pujolisme han fet molt de mal al nostre país i encara ara la gent té por per afrontar i lluitar per la nostra plena llibertat i deixar d´amagar el cap sota l´ala. Espero que els nostre país que és Catalunya es curi de la síndrome d´Estocolm abans no sigui massa tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.