directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La plataforma valenciana 'En Moviment' es presenta com la veu dels ciutadans per influir en les decisions dels partits

Aplega una trentena de col·lectius

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La plataforma d'acció política 'En Moviment' s'ha presentat en societat davant la seu de les Corts Valencianes escenificant de manera simbòlica unes Corts ciutadanes que donen veu a la ciutadania i reclamen que els polítics escoltin les seves preocupacions. Una trentena de col·lectius i persones del territori engeguen un projecte que uneix sensibilitats progressistes i valencianistes amb la intenció d'influir en la política valenciana i criticant 'tant qui governa com qui aspira a governar', ha destacat un dels portaveus, Antoni Rubio. El impulsors d'En Moviment descarten presentar-se a les eleccions autonòmiques i municipals de 2011 però deixen la porta oberta a presentar llistes en un futur.
país, en moviment, país valencià
La plataforma d'acció política En Moviment.

Comparteix
   


Etiquetes
Rubio ha dit en aquest sentit que després del trencament del pacte electoral Compromís pel País Valencià (integrat per Esquerra Unida del País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià , Els Verds del País Valencià , Els Verds Esquerra Ecologista del País Valencià i Izquierda Republicana), la política valenciana 'corre el risc del bipartidisme', amb PP i PSPV-PSOE com a úniques formacions a les Corts a partir de la primavera de 2011.

És per aquest motiu que 'En Moviment' esperarà els resultats de les properes eleccions autonòmiques i municipals al País Valencià per prendre la decisió de formar o no llistes electorals, segons ha explicat Rubio.

El que sí vol fer la nova plataforma cívica és 'influir per què els partits polítics que estan a les Corts comencin a fer polítiques de cara a la ciutadania i no d'esquenes com s'està fent fins ara', explica el portaveu. Rubio ha dit al respecte que 'tots els ciutadans tenen el dret i el deure d'influir en les qüestions que els envolten' i que una de les raons de ser d'En Moviment és la de 'donar veu als col·lectius i persones' per tal que les formacions ja existents l'escoltin.

Abans de presentar-se en públic, 'En Moviment' ja compta amb unes 400 persones adherides. La intenció de la plataforma és sumar noves adhesions al llarg dels propers mesos i, per aquest motiu, iniciarà una campanya arreu de les comarques del País Valencià. La plataforma vol tenir una forta implantació comarcal al país i fugir del centralisme que sovint exerceix València i la seva comarca, segons expliquen els seus impulsors. És per aquest motiu que a l'acte d'aquest dissabte a València hi han assistit col·lectius de tot el territori valencià.

Rubio també ha explicat que 'En Moviment' recull 'la feina de gent que porta molts anys lluitant pel País Valencià' però també s'obre a les noves generacions amb molts dels seus integrants vorejant la trentena. Una de les intencions de la plataforma és adreçar-se als més joves i al seu desencís. 'Ells són els que més noten el trencament entre els polítics i els ciutadans, amb sous precaris, dificultats accés a l'habitatge, sanitat pública, educació, etcètera', ha dit el portaveu.

'On estan els meus diners?'

L'acció de la plataforma es basarà en quatre eixos, segons ha explicat Antoni Rubio. La poliètica (reclamar l'aplicació de l'ètica en les decisions polítiques), la cohesió social (accions encaminades a millorar les condicions de vida dels ciutadans), la innovació econòmica (decisions econòmiques encaminades a la justícia social i la defensa de la indústria pròpia) i la glovalencianitat (defensa de la identitat i la llengua compatible amb una obertura al món).

La primera acció d'En Moviment serà 'On estan els meus diners?', que arrenca dilluns obrint-se a les propostes dels ciutadans que vulguin aportar idees sobre com dur a terme aquesta campanya que demana transparència en la acció dels governants. 'Volem saber en què es gasten els polítics els nostres diners', ha explicat Rubio, i conèixer 'quant s'han gastat en la visita del Papa, la Formula 1 o la Copa Amèrica i saber perquè eixos diners no s'han invertit en problemes socials'.

'En Moviment' està integrada pels col·lectius Per l'Horta, Salvem el Cabanyal, Associació de Víctimes del Metro 3 juliol, Salvem el Botànic, Reaccionem, Acció-Reflexió, Xúquer Viu, Plataforma per la Sanitat Pública, Plataforma per la Dependència, Plataforma per la Salut Mental, Escola Valenciana, València Acull, Plataforma d’Entitats Feministes, Col·lectiu Lambda, Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes, ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), Ca Revolta, Col·lectiu Ovidi Montllor, Valencians pel Canvi, Col·ectius contra l’exclusió social, Federació de cases de la joventut, Col·lectiu de gais, Lesbianes, transsexuals i bisexuals de La Safor, e-valència, Ca Bassot, Maulet, Benimaclet Viu i Desdejuni amb Vianants.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
28 de març de 2010, 21.42 h

Recollons!! Sembla que els insultadors sense arguments que veniu aquí i no feu altra cosa més que insultar , teniu la pell molt fina quan us toquen la fibra a vosaltres. Qui sou vosaltres per dir qui pot opinar i qui no en aquesta pàgina i fer fora els que no us agraden?. Si tant us molesten les opinions que no compartiu podeu provar en altres pàgines més afins al vostre pensament. Potser a pàgines de la caverna feixistoide us trobarieu més còmodes, com a mínim compartiu l´odi contra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
28 de març de 2010, 20.26 h

FORA D'AQUESTA PÀGINA PER INSULTAR A LA GENT AMB SÍNDROME DE DOWN i I ALTRES MINUSVÀLUES


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Quim fletxa PPCC.
28 de març de 2010, 20.20 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -




Montse o Monsenyor?. Tots saben que aquesta pàgina és pro-independentista. Si tant us discriminen i manipulen les vostres opinions, per què collons veniu a perdre el temps. Se us veu el llautó d´una hora lluny. Colla d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Laportista fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 20.13 h

republicanets de València pagats pel Vendrell, que no us adoneu que intentar confondre la gent dient que els que us ataquem som convergents no cola. La por la teniu vosaltres que els de RCAT amb Laporta us treguem el poc que encara us donen les enquestes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 20.11 h

Cal dir les coses com són. Escola Valenciana rep grans quantitats de diners de la Vicepresidència de Catalunya, de la Conselleria de Carod. Però després vehicula les seues propostes al Congrés dels Diputats de Madrid per mitjà del PSOE. Que el Diego Gómez, el seu cap, diga quantes vegades ha votat PSOE. Ara que no es queixe del bipartidisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de març de 2010, 19.58 h

republicanets de València pagats pel Vendrell, que no us adoneu que intentar confondre la gent dient que els que us ataquem som convergents no cola. La por la teniu vosaltres que els de RCAT amb Laporta us treguem el poc que encara us donen les enquestes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 19.50 h

Convergents, no us adoneu que la vostra patètica campanya d'intoxicació en els mitjans independentistes només fa que demostrar la força que tenim i la por que us fem. Continueu venint ací a intoxicar i a manipular, en definitiva, a fer publica la vostra feblesa i les vostres pors. Continueu demostrant-nos que un mitjà com aquest creix i que això us fa molta por.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Montse fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 18.48 h

El directe.cat censura els missatges dels qui no som d'ERC. Ho acaben de fer amb una companya que defensava el col.lectiu de minusvàlids mentals, que han estat utilitzats amb el mot subnormal per l'individu Jordi-80 per referir-se als qui des de València tenen una altra opció sobiranista que no és la seva. Vergonyós. Doneu la cara covards, sectaris i reprerssors de la llibertat d'expressió


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 16.20 h

Pregaria que Directe.cat prenguera la IP d'eixe troll convergent que acaba d'amenaçar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.