directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Audiència Nacional espanyola arxiva la investigació per exposar als mitjans els detinguts pel 'cas Pretòria'

Considera que els policies que van intervenir en el trasllat no van 'actuar de mala fe' i no els imposarà cap sanció

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Audiència Nacional espanyola ha decidit arxivar la investigació interna que es va obrir després de l'exhibició pública davant els mitjans de comunicació dels detinguts de la Operació Pretòria emmanillats i recollint les seves pertinences en bosses d'escombraries. El tribunal considera que els agents policials que van treballar el 30 d'octubre del 2009, en el trasllat dels detinguts per una presumpta trama de corrupció política 'no van actuar de mala fe', segons han explicat fonts judicials a l'ACN. Entre els nou detinguts que anaven a declarar davant del jutge Baltasar Garzón, hi havia dos alts càrrecs del Govern de l'etapa de CiU, així com l'ex alcalde de Santa Coloma, del PSC.
L'Audiència Nacional espanyola no sancionarà ningú per aquest cas, però ha 'perfeccionat' el seu procediment de trasllat dels detinguts i accés a les dependències judicials per evitar que la situació es torni a repetir. Els fets van passar el 30 d'octubre del 2009. El dia següent el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la conselleria de Justícia es van queixar de la manera en què es produir el trasllat. Després va ser quan el president de l'Audiència Nacional espanyola, Ángel Juanes, va sol·licitar un informe a la Guàrdia Civil, a partir del qual s'ha pres la decisió de no imposar sancions.

Actualment els alts càrrecs del Govern de l'etapa de CiU, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, estan en llibertat amb una fiança de 200.000 euros. L'ex alcalde socialista de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz i l'ex regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, estan en llibertat després de pagar fiances de 500.000 i 200.000 euros, respectivament. Dels nou detinguts, a la presó només hi ha l'ex diputat del PSC, Lluís García, després que l'Audiència Nacional espanyola rebutgés un recurs. Els altres quatre detinguts exposats a les càmeres foren Pasqual Vela, Lluís Casamitjana, Josep Singla i Manuel Carrillo, que després de declarar van quedar en llibertat sota fiança.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 de març de 2010, 08.04 h

No sé per què els preocupa tant als regionalistes de segona de Ciu que es vegin aquestes imatges si segons els ultraconvergents i unionistes que venen a aquesta pàgina l ´alavedra i el prenafeta no tenen res a veure amb Ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.