directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ausàs respon a Mas que 'ara sí que toca' parlar de vegueries

Critica que CiU faci passar el partit per davant del país

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha respost a les declaracions que va fer aquest dissabte el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, que va dir que 'ara no toca' parlar de vegueries, Ausàs creu que 'ara sí que toca' parlar de vegueries i critica a CiU de no haver fet passar mai el país per davant del partit. Ausàs valora positivament la sessió parlamentària d'aquest divendres, ja que segons diu, posa de manifest que la 'immensa majoria' de compareixents vol un país organitzat en vegueries i lligat al catalanisme polític que superi la divisió provincial. Per això, demana a tots els grups parlamentaris que presentin esmenes per tal de fer una Llei consensuada i millorada.

jordi ausàs, conseller, governació
El conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Comparteix
   


Etiquetes
El conseller de Governació i impulsor de la Llei de vegueries, Jordi Ausàs, ha valorat positivament les compareixences de divendres al Parlament, ja que segons diu posa de manifest que la 'immensa majoria' dels compareixents vol un país organitzat en vegueries, lligat al catalanisme polític i que superi la divisió provincial. Per això, confia que la sessió parlamentària pugui incorporar una part significativa de les demandes que diversos municipis han fet a través dels grups parlamentaris, i per això demana a tots els grups que presentin esmenes per tal de millorar la llei i que així tingui el màxim consens possible.

D'altra banda, en resposta a les declaracions que va fer aquest dissabte el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, que va dir que 'ara no toca' parlar de vegueries ja que no és prioritari per Catalunya en aquests moments, Ausàs creu que 'ara sí que toca' parlar-ne i critica a CiU de no haver fet passar mai el país per davant del partit.

Segons ha explicat el conseller Ausàs, 'fa molts anys' que Catalunya s'hauria d'haver organitzat amb un model propi vinculat amb el catalanisme polític, i segons diu, Convergència i Unió 'no ha trobat mai el moment'. Ausàs remarca que per impulsar-ho cal determinació i que CiU ha fet servir massa els interessos de partit.

Ausàs ha demanat a CiU 'valentia política' i que estigui a l'alçada de les circumstàncies ja que, la Llei de vegueries 'l'hem de fer entre tots', ha remarcat. A més, el conseller de Governació ha explicat que la Llei és un compromís d'aquesta legislatura i ha recordat que gairebé tots els partits polítics portaven aquest compromís en el seu programa de govern, inclòs Convergència i Unió.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
ARA, ERC fletxa La Pobla de Mafumet
29 de març de 2010, 12.25 h

MOLT ben dit conseller..!! ...ara toca el que toca i toca governar i fins l'ultim dia i l'ultim alè. Endavant senyor AUSÀS endavant amb la llei de vegueries que mai van voler els unionistes convergents i que mai faran si mai tornen al govern sols o de la ma del Psc .ERC es l'unica garantia i ànima de dignitat que encara li queda a la nació., davant del unionisme claudicant de Psc i Ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
29 de març de 2010, 09.06 h

Montse, la seva actitud no és altra cosa que xenofòbia. En uns Països Catalans independents hi ha de cabre tots els castellano-parlants, xinesos, àrabs, moldaus... Amb un president com Montilla, i que se sent espanyol, s'ha blindat el català a les escoles, s'ha assegurat el 50% del català als cinemes i, amb tot, s'ha demostrat que els que se senten espanyols dins de Catalunya també poden desitjar la independència perquè el tripartit no els exclou.
Ex-votant de ERC, deixi de fer demagòg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
29 de març de 2010, 08.18 h

Ara el que toca és fer fora al tripartit.No només és un deure patriòtic, és una questió de supervivència nacional, econòmica, ètica i democràtica de la Nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de març de 2010, 23.26 h

Així es parla conseller Ausàs. El convergent quan tornin a manar no faran ni un pas endavant. Ni vegueries ni res de res. Això si, casos de corrupciò a grapats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordi bcn fletxa barcelona
28 de març de 2010, 21.20 h

Que ets racista, Montse ? Contra els musulmans o contra els espanyols ? O contra els dos ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Banyoles
28 de març de 2010, 21.01 h

Sense ERC no avançarem cap a la independència, Reagrupament i laporta no han sabut ni tant sols aprofitar la situació,


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Montse fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 20.53 h

ERC vol que Catalunya s'esfonsi econòmicament, s'ompli de mesquites i siguem la riota de tota Europa. ERC fa president un español anticatalà que menysprea les consultes. Com podeu dir que sou millor que CIU. Feu riure. Al novembre RCAT amb Laporta farà que CIU avanci 100 vegades més que ho ha fet amb el TRISPARTIT que només defenmseu vosaltres per no perdre la cadira. Venuts i botiflers


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 20.49 h

Pep de Banyoles, una cosa és unitat, i una altra és tirar pilotes fora. Unitat pel país és, per exemple, donar suport a la llei de vegueries. I CiU no està per la llei de vegueries. Llavors, quina unitat reclames? Menys paraules i més fets, i els fets en aquest afer estan clar. ERC vol vegueries, i CiU no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de març de 2010, 20.45 h

Sempre insultes tu Jordi de València que et tenim calat i a més ara ficant-te amb aquesta gent tan desprotegida que o es pot defensar. I aquest manual d'intoxicació te'l coneixes bé perquè el deus utilitzar tot sovint . Manipulador i traïdor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Banyoles
28 de març de 2010, 20.44 h

a mi me preocupa que perdem el temps en si ara toca o ara no toca, ara toca unitat per posar al capdavant el País, a Espanya no perdent el temps, van a per feina


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.