directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El 72,3% de la població estrangera diu entendre el català però només un 30,7% es veu capaç de parlar-lo

Els residents a l'Alt Pirineu, Aran i les comarques de Ponent són els que mostren un major domini de la llengua

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Actualment a Catalunya hi viuen més d'un milió d'estrangers. D'aquests, el 72,3% assegura entendre el català, enfront del 27,7% que afirma no entendre'l. Les dades però són més pessimistes quan se'ls pregunta sobre si el parlen: només un 30,7% diu ser-ne capaç. El 31,2% dels enquestats asseguren tenir la capacitat de llegir en llengua catalana i només un 18,7% afirma saber també escriure-la, segons conclou l'Enquesta demogràfica 2007 que publica l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Per nacionalitats, els estrangers del continent Americà són els que tenen més coneixement de la llengua, mentre que les nacionalitats africanes, d'Àsia i Oceania són les que registren uns nivells més baixos.
immigrants lleida manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
Per àmbit territorial, els immigrants residents a les comarques de l'Alt Pirineu Aran i les comarques de Ponent són els que mostren un major domini del coneixement del català, que supera el 75% dels enquestats. Al Camp de Tarragona i l'Àmbit Metropolità, el 74% dels enquestats diu entendre la llengua, mentre que a les Terres de l'Ebre i les comarques centrals, tenen coneixement, i per tant, entenen el català més del 68% i del 66% dels estrangers, respectivament. Per contra a les comarques gironines aquest percentatge és inferior, concretament del 63%.

Segons l'enquesta demogràfica i en dades del 2007, hi ha 1.057.600 residents estrangers a Catalunya. Una xifra que representa un 14,6% del total de la població, que supera ja els 7,2 milions d'habitants. El major volum d'estrangers provenen de l'Amèrica del Sud (39,9%), seguit de l'Àfrica (21,8%) i la resta de la Unió Europea (20,9%), Àsia i Oceania (7%), Amèrica del Nord i Central (6%) i la resta d'Europa (4,1%).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
31 de març de 2010, 18.59 h

Això és natural. Allà, a l'Aran, a la muntanya, la gent són més aferrats a la terra i a les tradicions que no pas els habitants de la plana. Aquí, vull dir a la plana, amb allò de ser cosmopolita, amb els interessos creats de la gran industria, de la gran banca i tota la saragata, baixem del burro perquè tots plegats som uns babaus. La gran banca especialment, són els més prolífics a canviar-se la camisa. Si a tots aquests immigrants, els de fora com els de l'altiplà, els espanyols v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.