directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Red Eléctrica reconeix que Girona té la pitjor xarxa elèctrica de l'Estat espanyol

Assegura que el desenvolupament del TGV complicarà més encara la situació

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Red Eléctrica espanyola (REE) reconeix que Girona no té la xarxa 'necessària per atendre el seu consum, és a dir, no disposa dels mateixos estàndards de qualitat que la resta de l'Estat espanyol'. L'estudi 'Subministrament elèctric al nord-est de Catalunya', publicat aquest dimarts a la pàgina web del gestor tècnic de la xarxa, exposa que 'aquesta situació dificulta clarament el seu desenvolupament' i per això indica que 'cal una nova línia d'alta tensió que doni resposta a la demanda elèctrica en constant augment'. L'informe afegeix que el desenvolupament del TGV 'fa més compromesa encara la situació elèctrica a Girona' perquè sense la MAT 'provocaria caigudes de tensió i distorsions a la xarxa'.
El document argumenta la necessitat del projecte de subministrament elèctric de la zona nord-est de Catalunya. Les pàgines, que mostren en portada un paisatge sense cap estructura elèctrica, exposen que entre el 2001 i el 2007 la demanda d'electricitat a Catalunya s'ha incrementat en un 18% mentre a Girona el consum màxim ha augmentat un 32% entre el 2002 i el 2006. També critica 'l'escàs percentatge de generació d'electricitat a Girona, que suposa només un 10% del seu consum' i procedeix de les centrals hidroelèctriques de Sau i Susqueda i per tant depèn 'de la disponibilitat d'aigua'. Segons REE aquestes dades 'demostren' que 'en les condicions actuals no hi ha capacitat de xarxa per a subministrar energia a nous clients de mitjà-gran consum'.

REE defensa que l'energia eòlica 'no es pot gestionar a causa de la seva naturalesa impredictible' i per això 'ha de tenir el recolzament d'altres centrals que cobreixin aquestes possibles variacions de disponibilitat i producció'. Explica que la nova interconnexió garantirà un major desenvolupament d'aquesta energia i també la seva generació i gestió en condicions de seguretat.

La interconnexió amb França farà baixar el preu de l'electricitat

Argumenta que actualment la interconnexió elèctrica entre Espanya i França consta de dues línies al País Basc, una a Aragó i una altra a Catalunya, la de Vic-Baixàs. La seva capacitat comercial és d'intercanvi de 1.400 megavats, el que 'representa el 3% de l'actual màxim de demanda de la Península, molt lluny del 10% establerta per la Unió Europea com a nivell mínim' en la Cimera de Barcelona del 2002. Sosté que la nova línia de 400 kV permetrà duplicar la capacitat d'interconnexió i arribar al 6%, la qual cosa 'suposaria una major seguretat de subministrament', tot i que no arribaria a les exigències de la Unió Euopea.

Assegura que com a conseqüència de la integració al mercat comú energètic, s'afavoriran els intercanvis d'energia amb la resta del continent i les tarifes d'electricitat baixaran i s'equipararan a les dels països de la zona. El document, que es troba a l'apartat referent a les monografies de la pàgina web de REE està datat a gener de 2009, però no ha estat accessible fins ara.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
31 de març de 2010, 19.21 h

Als polítics i als de la companyia elèctrica, els fotria de pet a la presó. No demà, ara!!!!.
Els primers, els de FECSA i tot seguit, els polítics de CiU, pel què diu en Quim (comentari 6), tota vegada que no van fer el què havien de fer quan van estar governant 23 anys amb majories. I tot seguit, i sense cap més altra demora. INDEPENDÈNCIA JA. ESTEM FINS ALS NASSOS DELS UNIONISTES, ESPANYOLISTES i ALTRA GENT DE MAL VIURE COM AQUESTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
31 de març de 2010, 08.24 h

Si la xarxa elèctrica és obsoleta vol dir que quan Ciu governava no va fer el que pertocava o potser és que ha quedat obsoleta en només set anys? Ben segur que els de Ciu, com sempre, van aplicar el ARA NO TOCA.
Fer fora als cacics regionalistes de segona de Ciu disfressats de nacionalistes catalans ja no només és un deure patriòtic, sinó que ha esdevingut una qüestió de supervivència nacional, econòmica, ètica i democràtica per la Nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Orl 1714 fletxa Collsuspina
31 de març de 2010, 00.51 h

Que es fotin la Mat pel cul tots els montillas i companyia!!!
Sen's pixen a la cara i diuen que plou. Fastigosos!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de març de 2010, 22.03 h

El que no entenc és què fotem encara en aquesta merda d'estat. Com la penya no s'entera del que està passant? No entenc que l'independentisme no arribi al 90% de partidaris. És que estem bojos o què els catalans? Va home vaaa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de març de 2010, 20.35 h

Els piu-lamentaris catalans estant del tot venuts a l'Imperi "corrupte" espanyol:que tenim els ciutadans de Catalunya ?? les pitjors xarxes electricas,pitjors carreters,pitjors vies de tren,pitjors serveis socials,pitjors serveis sanitaris,pitjor sistema educatiu,pitjor dèficit en tot !! perdó ; en algunes coses també s'ha de dir que som els millors !!! tenim . els municipis mes endeutats,els consells comarcals mes corruptes,el Gobern mes incompetent i mes fàcil de comprar i aviat serem els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de març de 2010, 19.07 h

Si el "govern" tripartit hagués fet la seua feina, aquestes coses no passarien.

Els P$OEmontillistes son uns covards amagant al conseller Castells, responsable d'aquesta situació, al darrera de la incompetència manifesta de'n Saura, en Boada i en Baltasar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar (La Selva)
30 de març de 2010, 19.04 h

Volem dimissions i cessaments. Aixo no pot quedar aixi.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.