directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge del cas Palma Arena assegura que Matas va desviar 41 MEUR per enriquir-se i finançar el PP

Considera que algunes explicacions de l'expresident balear són una 'burla' al jutjat i als ciutadans

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge que instrueix el cas Palma Arena sosté que l'expresident del govern balear, Jaume Matas, va desviar 41 milions d'euros per enriquir el seu patrimoni i per finançar la campanya electoral del PP. A més, en la interlocutòria, el jutge carrega durament contra l'actitud de Matas durant la seva declaració fins al punt d'afirmar que algunes de les explicacions de l'expresident són una burla al seu jutjat i als ciutadans, i en altres casos, 'tot un desbarat'.  El jutge conclou: 'És clar que el senyor Matas ha vingut a burlar-se dels simples mortals'.
jaume matas, pp, balear, palma arena
L'expresident del govern balear, Jaume Matas, als jutjats.

Comparteix
   


Etiquetes
El jutge del cas Palma Arena, José Castro, ha decretat presó provisional eludible sota fiança de tres milions d'euros per l'expresident balear Jaume Matas. A l'auto emès, de 147 pàgines, el jutge sosté que durant les setze hores que va durar la declaració 'es va invertir més temps en formular les preguntes que en el desenvolupament de les respostes', i afirma que en general les respostes 'van brillar per la seva absència'.

Pel que fa a la Fundació Illesport, que pren les decisions relatives a la construcció del velòdrom, Castro sosté que 'no és més que una farsa orquestrada' per Jaume Matas, per tal d''aparentar' que era la Fundació 'qui prenia les decisions'. En aquest sentit, l'auto del jutge posa de manifest que 'totes' les actes de reunions del patronat de l'òrgan 'són falses'.

L'any 2004 el Comitè Director de la Unió Ciclista Internacional va concedir a Palma l'organització del mundial de ciclisme en pista de l'any 2007. Matas va assumir l'organització i direcció de totes les actuacions necessàries per tal d'engegar el projecte. D'aquesta manera, va ordenar la construcció d'un velòdrom cobert i l'organtizació del campionat del món de ciclisme en pista. Matas va encarregar a Dulce Linares, Directora General del Gabinet de Presidència, i a José Luis Ballester, Director General d'Esports, que duguessin a terme les actuacions necessàries pel projecte, 'sota la seva supervisió i control directe'. També va encarregar la gestió inicial per la creació de les infraestructures materials necessàries a la Fundació Illesport. El jutge manté que Matas va fer tot això 'a efectes d'ostentar un control directe sobre el projecte' i, a la vegada, 'donar cobertura formal a les seves decisions, aparentant que procedien d'un òrgan col·legiat'.

José Castro imputa a Matas dotze delictes: set de malversació de diner públic, un de falsificació de documents oficials, un de prevaricació administrativa, un de frau, un de delicte electoral i un altre d'emblanquiment de capital.

Castro manifesta que mentre li prenia declaració Matas 'va esgotar' el dret a manifestar que no tenia res a dir, o bé responia que 'el seu càrrec no li permetia entra en minúcies de les que responsabilitzava els comandaments inferiors', tot i que 'sense atrevir-se a pronunciar els seus noms', per por, diu el jutge, 'a la reacció d'aquests'.

A tot això, Costa conclou que Matas 's'ha vist afavorit amb un increment patrimonial notori' que es reflecteix en l'adquisició d'una 'luxosa mansió' al casc històric de Palma, que té 475 metres quadrats de superfície –més un garatge, dues terrasses i un jardí- que el pèrit valora en 1.361.992 euros.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
31 de març de 2010, 19.09 h

A mi només m'agradaria saber una cosa, i si algú la sap que m'ho aclareixi: Tots aquests polítics xoriços mal nascuts que estan imputats uns i ja fins i tot condemnats d'altres, han tornat els calers ???. O els tenen encara guardats a pardisos fiscals per quan surtin de la presó..... si hi arriben a entrar ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.