directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El lobby de les grans superfícies perd la partida a Catalunya

El TC avala la política comercial de la generalitat i ERC demana reformar l’impost a les grans superfícies per donar oxigen al comerç urbà

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional (TC) ha trigat onze anys en avalar la política comercial de la Generalitat, i finalment ha desestimar el recurs del govern de José María Aznar de l’any 2001 contra l'impost a les grans superfícies de Catalunya. ERC va impulsar aquest impost - va ser una de les condicions el 1999 per abstenir-se en la investidura del president Pujol-,  per tal de compensar l’impacte de les grans superfícies comercials sobre el petit comerç urbà, i destinar el 75% del que es recaptés a  modernitzar i promocionar el comerç en trama urbana. Ara ERC proposa la reforma de l’impost sobre grans superfícies comercials per incrementar recursos per al foment del comerç urbà.



Comparteix
   


Etiquetes
Una cursa d’obstacles per protegir el petit comerç
 
Aquest impost a les grans superfícies de Catalunya ha patit obstacles de tota mena com la denúncia de les grans superfícies a Competència de la UE pel que consideraven era un atemptat contra el lliure mercat, que va ser arxivada el 2003, o el recurs del Govern Aznar al TC per pressió del lobby de les grans superfícies del 2001. La portaveu republicana, Anna Simó, ha recordat que ERC va impulsar aquest impost per tal de compensar l’impacte dels grans superfícies comercials al territori, i que amb la modificació que ara ha presentat ERC, proposa ampliar el nombre de grans superfícies que han de pagar l’impost i incloure les de 1.300m2, en lloc dels 2.500 m2 mínims vigents. També vol incrementar el tipus impositiu per tal d’arribar als 35€ per m2 en lloc dels 17,4 € vigents. Anna Simó ha explicat que ‘segons els càlculs fets per ERC es podrien recaptar 30 milions d’€ més, 22’5 milions dels quals anirien destinats a promoció del comerç urbà’, el que suposa una quantitat important tenint en compte que el pressupost global del Departament destinat a comerç és de 58’4 milions d’€ i que el pressupost 2012 de la Direcció General de Comerç destinat a ordenació i promoció del comerç és de 14 milions d’€’.
 
Jordi Turull, portaveu de CiU, ha assenyalat que el Govern estudiarà la possibilitat d'introduir aquest impost com un dels canvis fiscals de cara el 2013.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de juny de 2012, 11.56 h

Seria bo que els botiguers llegissin "Au bonheur des dames" de Zola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.