directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’efecte Junqueras fa créixer les expectatives electorals d'ERC a Barcelona

Les enquestes dels últims mesos mostren que ERC es recupera electoralment, i que l’efecte Junqueras també es fa sentir a l’àmbit municipal

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 25 vots )
carregant Carregant

El cas de Barcelona és paradigmàtic, on segons una enquesta d‘El Periódico’ de dimecres passat, ERC doblaria els seus resultats obtinguts el maig de 2011, i passaria de 2 a 4 regidors. L’augment electoral d’ERC genera també bones expectatives a les ciutats mitjanes i grans on ERC es va quedar sense representació municipal com ara Tarragona, Girona, Lleida, Salt, Blanes o Terrassa. Ara que les enquestes són favorables a la formació hi ha qui reclama la renovació ordenada del cap de cartell per Barcelona, Jordi Portabella,  per tal de comptar amb el temps suficient per llençar la nova candidatura. La renovació i l’efecte Junqueras poden permetre als republicans obtenir el millor resultat en unes eleccions municipals a Barcelona.
 

 



Comparteix
   


Etiquetes

Renovar Barcelona, per tancar la renovació de tot el partit

L’aposta de Jordi Portabella per les últimes eleccions municipals va ser que ERC liderés un 'tercer espai' a la ciutat de Barcelona conformat per les sensibilitats independentistes, no va acabar de fructificar i va generar moltes tensions a la resta del territori. Finalment Jordi Portabella va ser cap de llista de la coalició Unitat per Barcelona, amb Esquerra, Democràcia Catalana i Reagrupament, amb la que va aconseguir només dos regidors.
Les dades de recuperació d’ERC posen de nou sobre la taula la necessitat de renovar el cap de llista per Barcelona, Jordi Portabella, que segons veus de la mateixa Federació de Barcelona ja ha arribat a la fi del seu cicle polític i proposen treballar de forma ordenada i consensuada en el llançament del nou candidat o candidata.  

CiU guanyaria ampliant l’avantatge però lluny de la majoria absoluta

Segons l’enquesta CiU tornaria a guanyar encara més còmodament que el maig del 2011, augmentant en 1.3 punts la diferència amb el PSC. en només un any. Segons  aquest sondeig, si avui hi haguessin comicis per escollir els representants de l’Ajuntament de Barcelona, el consistori quedaria de la següent manera: CiU obtindria 14 regidors, el PSC 10, el PP 7, ICV 6 i ERC 4.

Una majoria de CiU i ERC no queda lluny

Les darreres enquestes situant a menys de 3 regidors de la majoria absoluta un acord entre CiU i ERC, per primer cop en democràcia una majoria sobiranista és possible a la capital del país, i això amplia el ventall de possibilitats.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Joanet fletxa Barcelona
25 de juny de 2012, 20.21 h

En Portabella ha de deixar pas a altra gent, i aquesta tampoc és l'Oriol Amorós qui ha estat la seva mà dreta i per tant corresponsable dels fracassos d'ERC a la ciutat de BCN....Cal una renovació quan abans millor, defugint de les festes del Laporta que ens allunyia de la gent d'esquerres que marxen a ICV, i obertament dir que volem uns resulats per evitar una CiU sotmesa al PP....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
25 de juny de 2012, 13.55 h

És lògic que el periodico faci pujar erc. Està ben domada o doemsticada. Jo donaré suport a SI. I espero que algun dia els partits que tenen el seu electorat potencialment sobiranista (CIU i ERC) facin un pensament i canviïn la política que fan. Molts els voten pensant que arribaran a formar govern per a crear un nou estat, però no se n'adonen que enlloc del seu ideari van més enllà de l'autonomisme. Votar avui ERC o CIU es estar 4 anys més dins espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
25 de juny de 2012, 11.45 h

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
25 de juny de 2012, 10.34 h

#13 Noi , sembla que no tens ni p... idea del que ha passat a ERC i del que li passa al PSOE(c). Menys llegir La Vanguardia i/o El Periódico i mes bellugar-se a nivell del carrer , militants , grups municipals , et.

Aprofito per donar les gracies a les forces peperu-ciunenques pels seus vots negatius, la qual cosa em reafirma en la meva convicció que sou el pitjor (el vostre pacte) que li podia passar a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Lluís fletxa Barcelona
24 de juny de 2012, 22.49 h

No entenc perque se li dona tanta importància a una enquesta realitzada per un diari que no és altra cosa que el portanveu del PSC. I és clar que anunciaran amb bombo i platet un suposat augment d'ERC, doncs seria el partit clau que els permetria, mitjançant un tercer tripartit, un possible retorn al govern de la ciutat i del país! I d'això que ERC s'ha renovat, a mi em sembla un cant de sirenes, doncs l'única novetat és la presència d'en Junqueres; feu un cop d'ull a l'executiva per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pep fletxa Barcelona
24 de juny de 2012, 21.51 h

no entenc el gran silenci de la gent republicana de Barcelona, és una oportuntiat històrica per ERC d'aconseguir uns excelents resultats i Portabella té que demostrar la seva grandessa, intentar continuar després del fracas de la coalició amb Laporta seria un greu error


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Anna fletxa BCN
24 de juny de 2012, 20.51 h

cal renovar Barcelon ai l'efecte Junqueras es deixarà sentir de debó. Portabella ha de fer un pas al costat i quan abans millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
24 de juny de 2012, 20.38 h

#7 Doncs tens sort de conèixer una tant elevat nombre de ciunistes (10%) capaços de sentir-se catalans. En el meu cas , i en conec un munt, el percentatge es , cero , zero , out , res , cap , nothing.
Covardia i Unión es un acau de la quinta columna espanyolista i de las JONS i no sembla gaire disposada a canviar... tot i que ara juguen fer-se els independentistes .. però nomes el cap de setmana. La resta de dies son molt bons hispano-autonomistes... oi senyor Duran????


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
24 de juny de 2012, 20.34 h

#8 No , no cal que avisis la policia. llençat per la cagadora i que algú tibi la cadena , i un problema menys....


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
ERIC PERRERA fletxa BOCACCIO
24 de juny de 2012, 17.07 h

Ara m'estava fotent un gin tonic amb un entrepà de xoriço i he vist tres negres i un manxec pel carrer... junts!! A Catalunya!!! Haig de trucar als nostres agents d'ordre?? Estic espantat. Bé, ho faré quan m'acabi l'entrepà que després he d'escoltar la versió tecno de la canço del capità enciam. Glu glu glu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.