directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Les colles de Valls posen la directa

Els pilars de 5 de comiat per part de les dues Colles van tancar una gran actuació de Sant Joan.

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cap de setmana casteller es va celebrar en moltes places catalanes, la gran temporada que duen a terme la Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Vella va aixecar molta expectació en una plaça del Blat vallenc que, malgrat no va acabar d’omplir-se, va fer gaudir als aficionats als castells presents, que van ser testimonis d’un dels millors Sant Joan dels darrers temps. També cal destacar les actuacions de la Jove de Tarragona a Tarragona i dels Capgrossos a Vilassar de Mar, amb Els Castellers de sants i de la Vila de Gràcia
© Marta Arjona


© Marta Arjona

Comparteix
   

La primera Colla que porta descarregant castells de 9 durant 25 anys consecutius.
 
Va obrir l’actuació la Colla Joves dels Xiquets de Valls amb un valor que es presenta segur aquesta temporada, el 5 de 8 completat amb molta autoritat, i que va donar pas a l’intent del 3 de 9 amb folre. Un Castell que carregaven al Pati vallenc fa 15 dies i que la temporada passada no el van arribar a completar en cap ocasió. El d’ahir va posar l’ai al cor, sobretot als primers pisos, que van haver de treballar-lo fins al darrer moment, amb un terç que va protagonitzar l’esforç personificat, però ara sí, descarregat. La batalla també es va veure plasmada al Castell que tancava la tercera ronda vermella, amb el 4 de 9 amb folre. Aquesta vegada amb menys sort, ja que el  Castell va cedir un cop l’anxaneta va coronar l’estructura, massa oberta d’inici. Sigui com sigui, la recuperació de la Joves respecte la temporada passada, sembla una realitat. El 3 de 9 amb folre completat ahir pels vermells els atorga el mèrit de ser la primera Colla que porta descarregant castells de 9 durant 25 anys consecutius.
 
Primera tripleta màgica
 
Alegria i de la gran per la Colla Vella. Els rosats van segellar també la primera tripleta màgica de l’any, però al respecte de Colla Joves, van completar tots els seus castells, a més d’afegir el pilar de 6 . Van obrir la Diada amb un 3 de 9 amb folre ben controlat a pesar de que l’encaix de folre i una de les rengles va donar algun mal de cap. El seu  segon Castell, el 4 de 9 amb folre encara va demanar més atenció, ja que la construcció brandava de dalt a baix. Tan mateix, és el primer 4 de 9 de la temporada pels rosats, i que se sumen als dels Capgrossos de Mataró i Castellers de Vilafranca. Descartant un possible intent de 5 de 9 amb folre, per la lesió d’un dels homes del tronc, la tercera ronda va resoldre’s amb el 5 de 8, descarregada amb autoritat. Un pilar de 6 més, va servir per tancar una de les millors actuacions del que portem de temporada.
 
Els pilars de 5 de comiat per part de les dues formacions van tancar una gran actuació de Sant Joan.
 
Nit de Completes
 
Poques hores abans, els castells donaven el tret de sortida en la festa major vallenca, on el Castell més destacat fou el 3 de 9 amb folre que la Colla Vella, que van acompanyar del 5 de 8, el dos de 8 amb folre i el pilar de 6.Per la seva banda, la Colla Joves va descarregar una altre catedral,el 5 de8, a més del 4 i 3 de 8.
 
Castells de 9 a Tarragona, intents desmuntats a Vilassar.
 
El cap de setmana casteller es va celebrar en moltes places. Cal destacar les actuacions que a Tarragona i Vilassar de Mar, els castells de 9 es van viure amb sort diversa. D’una banda, la Jove de Tarragona va anotar-se el primer 3 de 9 de la temporada, malgrat cedir poc després de fer-se l’aleta. A més, els tarragonins van afegir per primer cop en aquesta temporada castells com el 5 de 8 i el pilar de 6, a més del 2 de 8 amb folre. Aquest darrer Castell va ser el més destacat dels Xiquets de Tarragona, que també van completar el 3 de 8 i tant sols van coronar el 4 de 8. Els de Sant Pere i Sant Pau van tenir amb el 3 de 7 amb l’agulla el seu Castell més destacat, a més de completar el 3 i 4 de 7, que també van apuntar-se els Xiquets del Serrallo.
 
A Vilassar ahir no va ser el dia del 4 de 9 amb folre que els Capgrossos van intentar per partida doble, tot i que ja l’han completat enguany, cap dels dos intents , que es van desmuntar, oferien garanties. Van refer-se amb el 3 i el 4 de 8, a més de la torre de 8 amb folre de la primera ronda. En aquella mateixa actuació els Castellers de Sants hi feien els dos castells de 8 bàsics, 3 i 4 de 8, a més del 5 de 7, i els Castellers de la Vila de Gràcia sumaven un altre 4 de 8 a més de la torre de 7 i el 7 de 7.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
26 de juny de 2012, 09.55 h

Per la feina ben feta, han estat reconeguts al món. Felicitats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.