directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El concurs de castells de Tarragona retalla el volum de colles participants per motius de seguretat

Quatre formacions en quedaran excloses

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El concurs de castells de Tarragona retalla el nombre de colles participants a 14, respecte les 18 que van prendre part en l'anterior certamen. Per motius tècnics i de seguretat, l'organització ha decidit reduir el volum de colles per al concurs d'enguany, que se celebrarà el dia 3 d'octubre a la plaça de braus. Una altra de les novetats afecta l'aforament de públic, que també es limitarà a 6.000 entrades, per primer cop, numerades. En el si de l'organització també hi ha canvis. La comissió assessora del concurs s'amplia amb representants d'altres colles -a part de les tarragonines- i del món periodístic, i ja treballa en com posar fre a la incorporació de castells inèdits a la taula de puntuacions.

Comparteix
   


Etiquetes
Cop d'estisores a les colles participants i a l'aforament del concurs de castells. Quatre colles quedaran fora del concurs -s'elegiran les 14 millors colles un cop es tanqui el rànquing el dia 31 d'agost- i només es posaran a la venda 6.000 entrades numerades -evitant els milers de persones que s'aglutinaven a la plaça de braus. S'instal·laran cadires a la graderia i per compensar la pèrdua de places i alhora garantir que les colles puguin portar més efectius que en les darreres edicions, s'ha reduït el volum de colles -sense afectar, però, les colles locals, que sempre hi actuen.

El president del comitè executiu, Miquel Vendrell, ha destacat que això permetrà que les colles guanyin espai a la plaça a l'hora de fer pinyes, i per altra banda, no hi haurà flux de castellers a les grades, ja que només hi podran accedir aquells que tinguin entrada, que, segurament, pujarà el preu inicial de 4 euros. Les entrades es posaran a la venda després del sorteig, el 4 de setembre, que determina l'ordre d'actuació i la posició de cada colla a plaça. Altres novetats afecten l'organització, en concret, la comissió assessora que s'ha ampliat amb bona part dels actors del món casteller.

La comissió assessora creix de 9 a 22 membres
La comissió assessora -un dels tres òrgans de gestió del concurs, junt amb la presidència que ostenta l'alcalde de la ciutat, i el comitè executiu- ha crescut de 9 a 22 membres. Fins ara només en formaven part les quatre colles locals, però ara s'hi han incorporat representants de les sis primeres colles classificades en el concurs de castells del 2008, cinc periodistes i un representant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Aquesta comissió ja s'ha posat a treballar en un protocol que concretarà la incorporació de noves construccions a la taula de puntuació.

Les raons per incloure un castell inèdit
L'objectiu és posar fre a la dinàmica d'incorporar tot castell inèdit a la taula -tal com va succeir, per exemple, amb el tres de vuit amb el pilar dels Castellers de Vilafranca- i regular-ho a través d'uns criteris. D'altra banda, la comissió ja ha enllestit la taula de puntuacions que regirà el concurs d'enguany, que no incorpora canvis significatius. Només s'han fet algunes modificacions de nomenclatura, com ara el fet que s'haurà d'especificar si un castell s'ha construït 'sense folre' o 'sense manilles' -per remarcar més la diferència respecte a les construccions que sí que en porten.

La 'capitalitat castellera' de Tarragona
El comitè porta setmanes treballant en l'organització d'aquest concurs, que se celebra cada dos anys, i que enguany arriba a la seva 23a edició. Ja s'ha posat en marxa el web i per primer cop, un 'facebook'. La tinent d'alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha remarcat aquesta implicació de tot el món casteller en el concurs, i que el certamen es troba immers en un procés de modernització ha fi d'esdevenir 'un espectacle de referència' del país. Segons Crespo, el concurs serveix per reforçar la 'capitalitat castellera' de Tarragona, i en general, de la 'capital', en ple debat per la futura vegueria.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.