directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els usuaris protesten per la manca d'informació i els retards de trens per la vaga de Renfe i Adif

Els sindicats no descarten més mobilitzacions si no s'atenen les seves reivindicacions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La manca d'informació sobre la vaga, els retards que han superat els 30 minuts i la cancel·lació de diversos trens han estat les queixes principals dels usuaris dels trens de Rodalies, Mitja Distància i Llarga Distància que aquest dimecres es trobaven a l'Estació de Sants de Barcelona i s'han vist afectats per la vaga de CGT. Els serveis essencials que havien decretat ahir el Departament de Treball i el Ministeri de Foment, que garantien el pas de sis de cada deu trens en les 6 i les 9.30 hores, han permès el trànsit de passatgers durant part del matí, però a partir d'aquesta hora la freqüència de pas ha caigut a la meitat i s'han iniciat aglomeracions de centenars d'usuaris a les andanes.
sants estació, passatgers, trens, renfe, andana, viatgers
Usuaris de Renfe a l'andana de l'estació de Sants.

Comparteix
   


Etiquetes
Els representants de CGT a Renfe i Adif han demanat disculpes per les molèsties que la vaga està ocasionant als usuaris, però reivindiquen les seves raons per mantenir la protesta: les males condicions laborals dels treballadors i la disminució en l'externalització de serveis que, al seu parer, afecten negativament el servei que s'ofereix a l'usuari. Segons el sindicat, un 80% de la plantilla ha seguit la vaga durant les primeres hores del matí i el 65% ho ha fet a la resta del dia.

D'altra banda, el sindicat ha responsabilitzat Renfe Operadora de la manca d'informació que s'ha donat als passatgers sobre la vaga. De fet, la poca informació sobre els serveis mínims ha estat una de les queixes principals dels usuaris durant aquest matí. Fonts de Renfe Operadora ha assegurat que des de dimarts al migdia s'estan donant avisos per megafonia a les estacions i s'han penjat rètols. El sindicat va enviar dilluns al matí una convocatòria de vaga i assegura que va donar un preavís a l'empresa el darrer dijous 18 de març.

Segons CGT, s'han suspès centenars de trens de Rodalies, TGV i de llarga distància a tot l'Estat espanyol i 297 combois de mercaderies. Tot i que els serveis mínims han facilitat el trànsit de passatgers a les hores punta, a partir de les 9.30 hores la freqüència de pas s'ha reduït a la meitat, coincidint amb l'afluència d'usuaris que agafaven el tren per desplaçar-se per les vacances de Setmana Santa. Això ha provocat cues a les taquilles i aglomeracions molt més nombroses del que és habitual a les andanes. L'increment de la freqüència de pas es tornarà a ser de sis de cada deu trens aquesta tarda entre les 17.00 i les 20.30 hores.

CGT ha reunit un centenar de treballadors com a protesta davant de l'Estació de Sants a les 13 hores. El sindicat no descarta més mobilitzacions si no s'escolten les seves reivindicacions.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.