directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa: o malvivim amb un setge financer o busquem una alternativa

L’Eurodiputat ha assegurat que "Una intervenció d'Europa podria ser més favorable per a Catalunya que no pas la gestió que el govern central està fent de la crisi".

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 58 vots )
carregant Carregant

Ramon Tremosa  ha participat a una taula rodona de la Fundació CatDem sobre la integració fiscal on ha deixat clar que cal que Catalunya tingui el control de tots els tributs que paga. Per Tremosa, Espanya i Rajoy "han perdut tota la credibilitat que havien tingut a Europa", i en aquest sentit ha desitjat que la unió fiscal europea avanci ja que "una intervenció d'Europa podria ser més favorable per a Catalunya que no pas la gestió que el govern central està fent de la crisi".

Comparteix
   


Etiquetes
El debat ha comptat també amb la participació de la catedràtica Núria Bosch, el secretari general tècnic de la Hisenda Foral de Biscaia, l'inspector de les finances de l'Estat Heribert Pedrol i Agustí Colomines, director de la Fundació CatDem. L’Eurodiputat ha fet aquestes declaracions al debat 'Els reptes econòmics de la Unió Europea. Com afectarà la nova integració fiscal a les comunitats autònomes?' que s'ha celebrat a l'Aula Europa de la seu de les institucions europees a Barcelona a iniciativa de la Fundació CatDem.

A llarg del debat s'ha parlat de com la nova integració fiscal de la UE, que s'està debatent aquests dies, podrà afectar les comunitats autònomes i la proposta del pacte fiscal que ha fet president de la Generalitat, Artur Mas. Així mateix, s'ha destacat la necessitat del pacte fiscal per reactivar l'economia de Catalunya, tot i que que s'han reconegut les dificultats que implicarà la consecució d'aquesta proposta en el marc de l'actual realitat espanyola.

Núria Bosch, catedràtica del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i membre del consell de govern de l'Institut d'Economia de Barcelona, s'ha posicionat a favor de la independència fiscal més que no pas del pacte fiscal, el qual serà molt difícil d'assolir, ha dit. Així, segons Bosch, "Catalunya es mereix la independència fiscal, bé sigui a través d'un acord amb l'estat espanyol o, fins i tot, sense que existeixi aquest acord".

De la seva banda, José Rubí, Secretari General Tècnic de la Hisenda Foral de Bizkaia, ha afirmat que "cal desmitificar el concert econòmic" i ha afirmat que "existeix més població catalana a favor del pacte fiscal (prop del 75 %) que no pas població basca a favor del concert econòmic (suport que arriba fins al 68%)". Malgrat tot, ha remarcat que "la crisi econòmica ha canviat aquesta perspectiva i ha fet que hi hagi una clara majoria que hi estigui d'acord i entengui el concepte de concert econòmic".

Finalment, Rubí ha afirmat que "aquest model té encaix a Europa" tot i que ha reconegut que l'Europa dels Estats "difícilment comprendrà la realitat de les comunitats autònomes perquè aquest és un problema domèstic".

Heribert Padrol, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i inspector de les finances de l'Estat, ha destacat que "caminem cap a una cessió del poder dels estats de la Unió Europea". Malgrat que aquest sigui un escenari desconegut en l'àmbit europeu, ha dit, "a Catalunya coneixem perfectament la situació actual: el dèficit fiscal que representa el fre pel desenvolupament de Catalunya".

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
mario fletxa barna
27 de gener de 2017, 10.55 h

#10 Que no tooots home NO TOTS. Ja ets prou gran per saber identificar-los, sinó raona una mica...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
LLUIS fletxa bcn
26 de gener de 2017, 12.37 h

José Bou, en primer término, junto a Giménez Barbat, esta mañana en el Parlamento europeo - EFE

Empresaris de Catalunya alerta de la secesión en Bruselas un día después del acto de Puigdemont .

José Bou, en una conferencia promovida por Giménez Barbat, lamenta la «inseguridad jurídica» que genera el proceso soberanista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
4 de juliol de 2012, 10.07 h

Podeu veure les intervencions íntegres de Tremosa, Bosch, Padrol i Rubí durant aquesta Taula rodona seguint aquest enllaç:

http://www.catdem.org/cat/notices/2012/07/videos-de-la-taula-rodona-els-reptes-de-la-unio-europea-6704.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Angel fletxa Castellbisbal
29 de juny de 2012, 20.20 h

Explica-li al teu cap Mas, tot i que no crec que t'escolti.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
29 de juny de 2012, 18.30 h

Al Sr José Rubi, jo li prpoposaria que els bascos donéssin a l'estat espanyol el 10% del seu PIB corrresponenet al temps que fa que gaudeixen del concierto económico-32 anys?.Com que no és tant aventatjós que els hi regalin... O millor dit que ens ho donin als catalans.
Quina barra dir que "no es tan ventajoso..".! Què ens prenen per babaus o per estúpids?Precisament ells que des que en gaudeixen- del concert econòmic-
s'han despegat per sobre d'Espanya ... i de Catalunya en el ranq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 de juny de 2012, 14.10 h

...... aquests politics tots l'estàn cagan, demagogia + mentides + por + impostos
+ corrupció + futur inexistent.... = un nou terrorisme expeditiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Vallès
29 de juny de 2012, 11.35 h

#2 T'obsessiones massa amb el que anomenes "agenda sobirenista". La vía dels tribunals ja fa 30 anys que es demostra que no es efectiva. I no per culpa dels tribunals, precisament. Tot ve d'el pecat original que es va cometre amb la constitució. No es va ser prou ambiciós en el seu moment i es va fer una cosa ambígua, subjecte a interpretacions, confiant que amb les lleis i reglaments s'aniría per bon camí. Aixó va demostrar la ingenuitat, incompetència o mala fe dels catalans que van p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Isabel fletxa Barcelona
29 de juny de 2012, 11.35 h

El "segte financer" va per tots. Un tema és el de la corrupció que n'hi ha a tots els paisos per desgràcia i un altre és l'expoli que pateix Catalunya. Com és que sempre que és toca aquest tema es treuen els casos de corrupció de Catalunya. No hi ha corrupció a la resta d'Espanya? llavors que te a veure una cosa amb l'altra.
Ens hem de treure l'expoli de sobre i llavors tindrem més diners per perseguir la corrupció nostra i més temps per millorar el nostre país. Només tota la ener... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
29 de juny de 2012, 10.23 h

Soc lector del directe, però de vegades m'entra una gran tristor, quan llegeixo coses com "al llarg del debat" traducció literal de la expressió castellana "a lo largo del debate" és ben fàcil escriure en català "durant tot el debat". De vegades sembla que aquest diari s'escriu en castellà i es tradueix amb el traductor de Google.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Gentil fletxa Vic
29 de juny de 2012, 10.21 h

Jo penso que Tremosa pot tenir raó. Tan és que sigui de CIU com de on vulgui, qui te raó té raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.