directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Sense llum: Caos a Barcelona, Esplugues i l'Hospitalet

Una apagada de Fecsa-Endesa deixa sense llum molts barris de Barcelona, Cornellà i Esplugues

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Continua el caos a Barcelona, set hores més tard de l'avaria declarada a les subestacions de Tarradellas i Maragall. Una altra vegada es posa de manifest el dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya. En ple segle XXI una apagada a bona part de Barcelona deixa els carrers sense semàfors i crea un caos circulatori, el metro ha funcionat irregularment i els ferrocarrils de la Generalitat han patit retards importants. Els turistes avui no entenien que això pogués estar passant, i els barcelonins afronten la situació com bonament poden. Des de Fecsa-Endesa, no s'ha donat un termini de temps per restablir el servei ni quantes línies ha afectat encara.
bars barcelona apagón apagada
Els bars de Barcelona, a les fosques / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Una apagada ha deixat sense subministrament elèctric una part important de Barcelona. La fallada en el subministrament ha passat al voltant de les 11 del matí i afecta sobretot l'Eixample on veïns i establiments s'han quedat sense llum. Al carrer tampoc no funcionen els semàfors.

La companyia Fecsa-Endesa ha explicat aquest dilluns al migdia que l'avaria que afecta a gran part de la ciutat de Barcelona s'ha originat per la caiguda d'una xarxa de 220kv, que ha provocat una reacció en cadena. La companyia elèctrica investiga la localització exacta de l'incident i les seves causes. Des de Fecsa, no han donat un termini de temps per restablir el servei ni quantes línies ha afectat encara.

L'avaria s'hauria produït per una baixa tensió i hauria afectat la pràctica totalitat de la ciutat de Barcelona, excepte alguna zona del Districte de Sant Martí i l'Eixample. Segons han informat fonts de l'Ajuntament de Barcelona, l'apagada també ha afectat un gran nombre de cruïlles de la ciutat de Barcelona, tot i que en alguns punts com la Plaça Espanya tornen a funcionar. Tot i així, dotacions de la Guàrdia Urbana s'encarreguen de regular el trànsit ja que s'han format importants col·lapses.

L'origen de l'apagada estaria, segons l'ajuntament, en l'incendi d'un transformador situat a l'avinguda Terradellas i a l'altre situat al carrer Maragall (on s'hauria avariat una estació reflectora d'alta tensió). Cinc dotacions dels Bombers de Barcelona s'han desplaçat fins a aquest punt.

Els Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat està donant un 50% del servei a la línia Barcelona-Vallès i circula amb retards a la línia Llobregat –Anoia a causa de l'apagada, segons han informat fonts de la companyia ferroviària. La companyia pot donar part del servei perquè funcionen a través d'una línia pròpia d'alimentació elèctrica. Entre les onze i tres quarts de dotze la línia Barcelona-Vallès ha estat aturada.

La companyia ha explicat que no saben quan quedarà restablert el servei ni si s'arribarà a col·lapsar al seva línia d'alimentació.

Metro

El Metro de Barcelona ha quedat aturat poc minuts a causa de l'apagada a Barcelona però han restablert el servei ja que els diferents trams de la xarxa estan connectats a diverses subcentrals i han pogut rebre subministrament. Concretament han quedat afectades les línies 1, des de les 11 del matí fins cinc minuts després de les 12 i les línies 3 i 5 que no han pogut restablir el servei fins 17 minuts després de les 12.

Segons ha explicat un responsable de TMB el Metro està dividit en trams i cadascun dels trams està connectat a diferents subcentrals elèctriques precisament per evitar que una caiguda de la xarxa deixi aturats els trens.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 de juliol de 2007, 09.10 h

Aquesta es una mostra més del dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya. Fins quan haurem d'aguantar això???. Fins quan haurem d'aguantar les mentides que ens diuen des de madrit???.
Amb un estatut retallat pels quatre costats i , a sobre, no es compleix, tenim poques esperances d'enteniment amb els veins. Qué hem de fer???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de juliol de 2007, 14.15 h

Desconnxió Ja!!!! Tots al passeig de Gracia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.