directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El primer castell de gama extra és malva

Els Minyons de Terrassa assalten amb èxit el primer gamma extra d'aquesta temporada amb el 2 de 9 amb folre i manilles.

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Completen la millor actuació del que portem d'any afegint el 3 de 9 amb folre, i altres estrenes com  el 4 de 9 amb folre i el pilar de 6. Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls surt reforçada completant els primers 4 de 9 i 2 de 8 amb folre i  els Castellers de Terrassa, que no han pogut amb el 4 de 8, han tingut en el 2 de 7 el seu millor castell. Cel tapat a l'hora de l'actuació, i paraigües oberts saludaven l'inici de la Diada de Festa Major de Terrassa, que aplegava l'interés més important del cap de setmana casteller. I és que per avui s'havia de destapar el primer castell de Gamma Extra de l'anyada 2012 de la mà d'uns Minyons que l'havien preparat a consciència tota la setmana. Com ja va sent habitual en les darreres temporades, el castell triat era el 2 de 9 amb folre i manilles, a més d'altres estrenes, com el 4 de 9 amb folre. De fet han arrancat  amb aquest castell, que no ha donat problemes aparents per descarregar-lo, en mig d'aplaudiments i el ressò d'alguns trons.

2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa
2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa

Comparteix
   

Però per tro el que s'ha viscut en la segona ronda, el castell més esperat de la jornada, la torre o 2 de 9 amb folre i manilles. Els malves presentaven una torre ben parada a nivell del folre, però a mesura que anava pujant el castell perdia estabilitat. Amb un pom de dalt un pèl delicat, han anat desfent l'estructura força tocada a nivell de quarts, però que han sabut defensar fins al final. L'èxit del primer gamma extra ha arribat per tercera vegada consecutiva amb el mateix castell i mateixa colla de protagonista. Per tancar les rondes habituals, els Minyons ho han fet amb un 3 de 9 amb folre que cada vegada pren més maduresa,en la línia habitual que aquesta formació sap completar-los.  De fet,és el quart que s'apunten aquesta temporada. A la ronda de pilars, han exhibit per primer cop enguany el de 6, que ha patit una recargolada important a la sortida de la canalla, però que el tronc experimentat ha solventat amb esforç.

La Colla Joves Xiquets de Valls tornava a Terrassa una setmana després de la diada de Sant Joan amb la intenció de treure's l'espina clavada del 4 de 9 amb folre, que només van carregar. A Terrassa han volgut mimar tant l'estructura que han desmuntat en dues ocasions el peu fins a nivell de quarts. Sense més remei,a la tercera ha tirat amunt sense trobar les mides correctes i s'ha convertit en una autèntica batalla. L'obertura del castell i les poques camises pròpies els ha passat factura. Tot i així, primer 4 de 9 amb folre descarregat, també el primer que fan a Terrassa, on ja havien completat en tres ocasions el 3 de 9 folrat. Aquest ha sigut el castell més important dels vermells, que en primera ronda l'han saldat amb una bonica catedral, el 5 de 8, per tancar l'actuació amb la Torre de 8 amb folre, la primera que completen enguany. Si bé ha pujat correcte de mides, l'han hagut de defensar des de la sortida de la canalla. Tant ha sigut l'esforç que els homes del folre han acabat plegats damunt la pinya en la sortida dels quints.

Pels Castellers de Terrassa,avui sense sort de cara, la seva festa major l'han saldat amb bons castells de la gamma alta de 7,i no han pogut amb cap dels dos intents desmuntats de 4 de 8. La menuda canalla egarenca ha pujat espantadissa i no ho han vist clar. Tot i que el tenen al seu abast, sembla que els ha condicionat la caiguda del 4 de 8 només carregat a principis de juny a Gràcia. Avui en el primer intent l'han tirat avall amb dossos col•locats, i en segona temptativa amb l'acotxador ja posat i l'anxaneta a l'alçada de dossos. Han completat el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla.

Vigília

Com és habitual, la primera de les actuacions de festa major a Terrassa se celebren dissabte al vespre, i acostuma a ser una cita per preparar els castells de l'endemà. Per això els Minyons completaven amb bones maneres el 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre, a més del 4 de 8.  Els Castellers, van despatxar el 5 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7, però van desmuntar el 2 de 7.
 





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.