directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Audiència Nacional no veu delicte a la manifestació feixista del 18 de juliol

Diversos grups d'esquerres van denunciar la manifestació de la Falange

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La justícia espanyola s'ha retratat. Diversos grups d'esquerres de Madrid van denunciar que la manifestació feixista que commemorava l'alçament militar del 18 de juliol era una defensa d'uns valors i principis que ataquen a moral i a la ètica humanes. Els feixistes, nostàlgics, feien càntics a favor del dictador que durant 40 anys va torturar, assassinar i discriminar a tot aquell no afí al règim. L'audiència Nacional ha arxivat la denúncia.
manifestacio feixista franquista 18j madrid
Manifestancs del passat 18j amb el braç aixecat

Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat us va anunciar i explicar que el passat 18 de juliol es va produir a Madrid una manifestació feixista per celebrar l'alçament militar. El Jutjat d'Instrucció Núm. 5 de l'Audiència Nacional, el titular de la qual és Baltasar Garzón, ha assumit la tesi de la Fiscalia que no hi ha indici de delicte a la convocatòria realitzada per la Falange i recolzada per la Hermandad Nacional de Combatientes per a commemorar l'alçament militar feixista del 18 de juliol de 1936 .

Distints grups han presentat denúncies per declarar il•legals aquestes manifestacions. La resposta de l'Audiència Nacional ha estat clara, aquí us la reproduïm:

AUTO

En Madrid a 18 de julio de 2007.

HECHOS

Único.- Las presentes acusaciones fueron incoadas en virtud de denuncia presentada por la procuradora, en representación de Luis Ocampo Pereira y de Izquierda Castellana, por la convocatoria de una concentración de la Falange y que podría ser constitutiva de un supuesto delito de apología del genocidio, y remitidas las acusaciones al Ministerio Fiscal se informa que no aprecia que los hechos sean constitutivos de delitos que deban ser investigados por la Audiencia Nacional. Ello sin perjuicio de que pudiera corresponder a la Delegación del Gobierno en orden a prohibir la manifestación convocada por la Falange.

RAZONAMIENTOS JURÍDICOS.

UNICO.- La Ley Organica del Poder Judicial, en su artículo 65, estable que la Sala de lo Penal de la Audiencia Nacional conocera: 1.- del enjuiciamiento, salvo que corresponda en Primera Instancia a los Juzgados Centrales de lo Penal, de las causas por los siguientes delitos: a)Delitos contra el titular de la Corona, sus Consortes, su Sucesor, altos Organismos de la Nación y forma de Gobierno, b) Falsificación de Moneda, Delitos Monetarios y relativos al control de cambios, c) Defraudaciones y Maquinaciones para alterar el precio de las cosas que produzcan o puedan producir grave repercusión del Tráfico Mercantil, en la generalidad de persona en el territorio de más de una Audiencia. d) Tráfico de drogas o estupefacietnes, Fraudes alimentarios y de sustancias farmacéuticas o medicinales, siempre que sean cometidos por bandas o grupos organizados y produzcan efectos en lugares pertenecientes a distintas Audiencias y e) Delitos cometidos fuera del Territorio Nacional, cuando conforme a las leyes o a los Tratados corresponda su enjuiciamiento a los Tribunales Españoles, y teniendo en cuenta que los hechos de los que son materia estas acusaciones, no se comprenden en el apartado 65, 1ºd) de la LOPJ según lo entiende el Ministerio Fiscal, es procedente no aceptar la competencia y en su virtud proceder al archivo de las actuaciones.

Vistos los artículos citados y demás de general aplicación.

DISPONGO

NO ACEPTAR LA COMPETENCIA DE LAS PRESENTES DILIGENCIAS, procediéndose al ARCHIVO de las actuaciones.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Agnès Pujol fletxa Barcelona
24 de juliol de 2007, 10.06 h

Em sembla penós que es criminalitzin tantes i tantes coses absurdes i que fets com aquest quedin arxivats per culpa d'un "jutge" que només vol ser mediatitzat. Fot fàstic


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de juliol de 2007, 09.18 h

Marc: això no es incitaciò a la violencia?. Ves a veure www.bazarnacional.com i ja em diràs si et quedes tan tranquil. Jo no em quedo tranquil mentre hi hagi gent que inciti a la violència com aquests fatxes. De totes maneres, el comentari d'en Quim, per el que fa a una transiciò mal feta, es ben cert. Nomès puc afegir que la constituciò ep.panyola es va redactar amb la policia (nazi onal)a les portes. Encara hi ha gent a Catalunya que vulgui formar part del país veí???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carles fletxa Un País Petit
23 de juliol de 2007, 19.34 h

marc, jo crec que si que s'ha de permetre. Tant les franquistes, com les d'ETA, com les del Nazisme, sempre que no s'inciti a la violència. No s'han d'amagar les idees, doncs amagar-ho no ho fa desaparèixer. Cal fer que la gent ho conegui i no hi caigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa Igualada
23 de juliol de 2007, 16.49 h

La audiencia nazional espanyola ha de comdenar als seus propis amics,germans i fills de p...?,haurem d´esperar que es morin tots els feixistes per tenir una verdadera democracia?. Això és la consequencia de una transició mal feta sense demanar responsabilitats als feixistes pels tots els seus crims comesos durant la llarga i penosa dictadura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
marc santin fletxa cerdanyola
23 de juliol de 2007, 16.47 h

Llavors, els q es manifestin a favor d'ETA...tb serà lliure de fer-ho? Són comparables els morts d'ETA amb els del franquisme? Quina tipus de democràcia funcioan a Espanya? Us immagineu una manifestació a Berlín a favor de Hitler i el nazisme,,,i que la justícia alemanya digues q no veu delicte???? Però quina manera funciona la justícia a Espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.