directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC torna a demanar canvis al reglament del Congrés espanyol per permetre l'ús del català

Tot i això, creuen que la proposta toparà un cop més amb les reticències de PP i PSOE

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC presentarà en els pròxims dies una proposició de llei per modificar el reglament del Congrés espanyol i permetre l'ús del català en les sessions plenàries. El secretari general d'Esquerra Republicana i portaveu del partit al Congrés, Joan Ridao, ha destacat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio la importància d'aquesta iniciativa, però s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que tiri endavant. Creu que, un cop més, trobarà les reticències del PP i el PSOE tot i que ha assenyalat que els grups minoritaris donen suport a la mesura.
ridao joan zapatero congres erc esquerra psc psoe
Comparteix
   


Etiquetes
ERC tornarà a intentar que el català sigui una llengua que es pugui escoltar i fer servir al Congrés espanyol. Per això, els propers dies, els republicans registraran una proposta on es demana que el català es pugui utilitzar als escrits que es presenten al registre i a les intervencions dels diputats al ple i les comissions. Segons Ridao, la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya els emparen per tirar endavant la mesura.

El secretari general del partit, Joan Ridao, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que la proposta pugui prosperar. Ridao creu que trobarà el rebuig del PP i del PSOE. De fet, el socialista José Bono, president del Congrés, ja es va negar a impulsar qualsevol mesura per utilitzar el català a les sessions plenàries.

Ús simbòlic i breu del català
Els republicans consideren que la proposta que presentaran en els pròxims dies continua les accions que van impulsar en l'anterior legislatura. De fet, en la passada legislatura, el llavors president del Congrés Manuel Marín va permetre l'ús del català, l'euskera i el gallec de forma simbòlica en intervencions breus però la mesura va durar poc.

Difícil una entesa econòmica
Durant l'entrevista, Ridao també ha parlat sobre les mesures econòmiques que vol consensuar el govern espanyol. El republicà ha explicat que les posicions continuen allunyades i que el més probable és que s'aprovi un decret llei amb algunes de les iniciatives plantejades.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 d'abril de 2010, 21.06 h

Més propaganda per marcar paquet que només serveix perquè segueixin enfotent-se de nosaltres. Penqueu de veritat pel país amb propostes serioses a l'àmbit econòmic i sobiranista. Mira que és fàcil i ho feu difícil com si això de la política fos enigmística o física quàntica. Només cal estimar el país per damunt de totes les coses. I això és el que encara no heu fet des que governeu. Per això confiarem en Laporta. En qualsevol cas serà fidel als seus principis i si no fos aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MENGANO fletxa Barcelona
2 d'abril de 2010, 08.14 h

Mentre tinguéssim la desgràcia de formar part de l`estat castellà hem de fer que escoltin la nostra llengua en les seves insitucions. Per a que ells mateixos vegin la contradicció que és l`estat. Si nosaltres som espanyols hem de poder parlar en la nostra llengua al parlament castellà, o es que nosaltres no som espanyols? O som espanyols de segona classe? Si espanya és una nació, com es que parlen tantes llengües en el parlament castella? No será que espanya no és una nacio? Hem de de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Un català fletxa Catalunya indòmita
1 d'abril de 2010, 23.00 h

Que els deixin en pau als espanyols, no s'hi ha d'anar a buscar res al seu Congrés, és el seu país, la seva cultura, que només utilitzin el seu idioma a aquella seva institució. Els d'ERC que es concentrin més en recuperar la sobirania del seu propi país, Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maria fletxa La Roca del Vallès
1 d'abril de 2010, 19.45 h

Ex-votant d'ERC,
A què li dius aprofitar el temps doncs? Pel que veig, tú en tens molt a perdre perquè estàs a tot arreu només criticant. Vols dir que no aprofitaries més el temps essent una mica constructiu per variar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 d'abril de 2010, 17.08 h

A tit aixó se li en diu perdre el temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.