directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Caixa i les preferents són intocables per CiU

CiU insisteix en que no es pot tractar malament a qui ha actuat bé i ERC li recorda que totes les caixes que han venut preferents són objecte d'investigació

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Crítiques a les paraules del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha amenaçat  amb la possible marxa de Catalunya de les entitats financeres a les que el Parlament posi "el dit a l'ull", en referència a la petició d'alguns partits de que la comissió d'investigació inclogui la compareixença dels directius de Caixabank per parlar de les preferents. CiU insisteix en la necessitat de separar les entitats que han rebut ajuts públics de les què no ho han fet i adverteix que no es pot tractar malament a qui ha actuat bé, mentre la resta de partits, tots menys el PP, asseguren que en l'enunciat de la comissió, queda clar que l'objecte són totes les entitats que van vendre preferents.
CiU ha insistit en la necessitat de separar les caixes que han portat a terme una bona gestió i no han necessitat ajuts públics de les que sí que n'han rebut. El PSC ha tornat a insistir a CiU i PPC que no obstaculitzin que les participacions preferents formin part de la comissió d'investigació de les caixes, un "problema social que ha afectat a més de 300.000 persones". Milers de ciutadans que s'han vista afectats per un producte financer que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell demana que no s'investigui al Parlament, perquè podria fer que en un futur empreses com la Caixa -comercialitzadora d'un gran nombre de preferents- "decideixi instal·lar-se en llocs on el Parlament no els hi posi el dit a l'ull".

La portaveu ecosocialista al Parlament, Dolors Camats, ha recordat que, a l'enunciat de la comissió, queda clar que l'objecte de la comissió són les caixes que han rebut ajuts públics i les que han comercialitzat productes de risc sense informar correctament als seus clients. En aquest sentit, la diputada d'ICV-EUiA ha assenyalat que, si el que vol el Govern és que no comparegui cap directiu de Caixabank, que ho diguin obertament i no s'emmascarin en dir que la comercialització de preferents no s'ha d'investigar.

Des de SI, el diputat Alfons López Tena ha recomanat al conseller que es llegeixi els documents de la constitució de la comissió d'investigació, que recullen -ha recordat- que l'objecte d'aquesta també són les entitats financeres que han comercialitzat productes financers de risc com ara les preferents i que han vulnerat els drets dels consumidors. López Tena ha anunciat que demanaran la compareixença no només dels directius de La Caixa, sinó també dels d'altres grans entitats que han venut aquest tipus de producte a Catalunya com és el cas del Santander, el BBVA o Caja Madrid.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha replicat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que l'objectiu de la comissió d'investigació de les caixes catalanes és mirar "si les entitats financeres han posat el dit a l'ull als ciutadans". Si ha passat, diu, "demanarem responsabilitats". Volen esbrinar-ho perquè els ciutadans "es mereixen respecte i transparència".

Per contra, CiU ha refermat la posició del conseller d'Economia respecte aquesta qüestió. Segons el portaveu convergent al Parlament, Jordi Turull, si algunes entitats no haguessin rebut ajuts públics, no s'hauria creat la comissió d'investigació. I, per tant, ara no té sentit, ha dit, que es posin en el mateix sac a totes les entitats. Turull ha assenyalat que s'ha de cuidar allò que va bé perquè l'economia passa per un moment delicat. En aquest sentit i en la mateixa línia que Mas-Colell, ha advertit que si hi ha alguna empresa privada que ha actuat bé i al lloc on està li posen pegues, potser es replanteja estar-s'hi. "Quan les coses no van bé, no et pots permetre segons quins luxes", ha assenyalat Turull, que ha recordat que, en el cas de les entitats que no han rebut ajuts públics, pertanyen estrictament a l'àmbit privat.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Angel fletxa Castellbisbal
5 de juliol de 2012, 09.03 h

La Caixa com amo de CyU no permet ni de conya que s'investigui per que sap que estan de merda fins el coll i lógicament CyU fa la feina bruta posant la cara per que no s'investigui.
Quina colle de lladres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
4 de juliol de 2012, 20.14 h

#12

os olvidais d elos mas importante.

aceptaron las preferentes porque le ofrecian mas del doble DE INTERES que un deposito normal.

LA AVARICIA ROMPE EL SACO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
anna fletxa bcn
4 de juliol de 2012, 18.23 h

#7 si no saps de que parles, calla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
eyrikur fletxa Olot
4 de juliol de 2012, 18.22 h

#7 El teu comentari està basat en consideracions errònies, molta gent, no dic tota, que va acceptar preferents ho va fer, principalment perquè va confiar en el criteri del seu banquer, en el fons es una questió de confiança, els que han col.locat aquests productes han bescanviat molts euros per la confiança dels seus impositors, es a dir, els estafats ja mai més es refiaran de les caixes que en molts casos els han arruïnat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
eyrikur fletxa Olot
4 de juliol de 2012, 18.11 h

sr. Mas Cullell, això que diu de l'ull a la caixa, en fí vostè ja m'enten, ha d'anar amb compte, amb aquestes declaracions està fent bò al sr. Millo, vejam si resultarà que el sr. Millo es el protector dels 300.000 estafats de les preferents!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Robert fletxa Cadaqués
4 de juliol de 2012, 16.59 h

Us estranya l'actitut de CyU? no sé perque, CyU sempre ha estat complice del gran capital, dels corruptes, dels estafadors,.... o es que ningú recorda els casos de corrupció en els quals esta immersa CyU? cas 3%, Palau de la Música, Abertis, La Caixa, Sanitat,..... si fins i tot importants dirigents de CyU han estat a la presó, Macia Alavedra, Prenafeta,....això si, indultats després pel govern central gràcies als "teje maneje" del "Sr." Duran.
CyU deu a La Caixa 23 milions d'euros per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Lluís fletxa solsona
4 de juliol de 2012, 15.27 h

menys plora i anar collant als de baix, i menys protegir els interessos dels poders fàctics que et sustenten, si de veritat algun dia voleu servir els interessos, la dignitat, el pervindre dels catalans i Catalunya deixeu de servir els de sempre per servir al poble de Catalunya.
prou., plora, prou mentides, prou hipocresia, prou .......


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 de juliol de 2012, 15.14 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Tomppa fletxa Sabadell
4 de juliol de 2012, 14.17 h

#5 Em sap greu però només els espuladors van patir ... la gent que creia que poden guanyar més diners amb els seus estalvis sense esforç ... no enganyem nosaltres ... es cert que no sembla que avis i jubilats no són especuladors però no es cert, són els pitjors perquè per econòmia no hi ha res pitjor que la gent que només volen guanyar diners i interessos amb els seus diners i no fer servir diners per productivitat i serveis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de juliol de 2012, 14.16 h

#4 No hay ningún oasis español, en cambio si lo hay desde hace años en Cataluña, donde los que ha él pertenecen hacen y deshacen pasándose las leyes por los h.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.