directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC aposta per 'intervenir' les elèctriques si es detecta que inverteixen poc

Ho ha proposat al Congrés arran de la setmana sense subministrament a les comarques gironines

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei perquè les administracions públiques tinguin més capacitat de control sobre el transport i la distribució elèctrica, fins al punt que puguin intervenir una companyia en cas que es detecti falta d'inversió o de manteniment en les seves línies. Es tracta d'una iniciativa que ERC ha portat a la cambra baixa espanyola després dels problemes de subministrament elèctric que hi va haver a les comarques gironines per part de la companyia Fecsa-Endesa després de la nevada de principis de maig, i que va deixar sense llum durant dies a milers de persones.

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari de Política Territorial i Medi Ambient d'ERC, Lluís Salvadó, ha assegurat que l'administració pública 'ha de poder intervenir i, en cas extrem, recuperar la titularitat d'aquelles línies elèctriques, tant de transport com de distribució, en les que les administracions competents considerin que no s'han aplicat adequadament els plans d'inversió i de manteniment corresponent'.

Per això, ERC demana que l'Estat modifiqui la llei del sector elèctric del 1997, que ja es va modificar el 2007, per reforçar el caràcter vinculant de les planificacions de la xarxa de distribució elèctrica i 'endurir el règim sancionador de les companyies elèctriques en els casos en els que no es porti a terme un manteniment i reposició adequada'. Salvadó ha recordat que la coneguda com a Llei Piqué va suposar la liberalització del sector elèctric el 1997 sense introduir cap requeriment d'inversió per part de les companyies elèctriques.

'A causa d'aquesta llei', ha assegurat, 'tenim una empresa com Endesa que, en comptes d'invertir al territori, prioritza els seus guanys milionaris, que l'any passat van ascendir a 5.300 MEUR, i actua sense control ni intervenció pública en un servei que és de domini públic'.

A més, ha denunciat que 'la distribució és el parent pobre enfront de la producció elèctrica, com a conseqüència del procés precipitat i incorrecte de liberalització del sector'. Per això, també ha demanat modificar un decret del 2008 per vincular les retribucions de la distribució a l'aplicació de les noves infraestructures de distribució.

ERC també ha reclamat modificar el contingut del reglament electrotècnic de línies elèctriques d'alta tensió per incrementar els factors de disseny de les línies i torres elèctriques en les cotes baixes davant dels fenòmens climatològics com la neu i el vent. Cal recordar que, com a conseqüència de la nevada de principis de març, van caure desenes de torres.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
3 d'abril de 2010, 18.30 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -



I això que és Ex-llepant?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 d'abril de 2010, 16.39 h

Aixó és l'enessim brindis al sol d'ERC per fer veure que no son inùtils del tot, per dissimular que es presenten a passar comptes amb els electors amb les mans buides (i les butxaques ben plenes).

I mira si en son conscients que no presentan una proposta de llei, no, presentan una PROPOSICIÓ NO DE LLEI...és a dir, RES!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.