directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Muriel Casals creu essencial que Catalunya tingui la clau de la caixa

"És una anomalia que els catalans aportin més a l'Institut Cervantes que al Llull" assegura la presidenta d’Omnium

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat que l'Estatut dota la Generalitat de "competències exclusives" en cultura però, malgrat això, Catalunya "pateix constants repenetracions" del govern espanyol. "I ho fan amb un argument terriblement poderós, tenir els diners", ha explicat Muriel Casals en una entrevista a l'ACN. Davant la paradoxa, assegura que l'executiu espanyol vol incidir en les decisions que es prenen a les institucions catalanes però no deixa actuar la Generalitat "com li correspon, amb tota sobirania cultural". La presidenta de l'entitat ha recordat que els catalans aporten més diners per a subvencionar l'Institut Cervantes que al Llull. "Això és una anomalia", ha reblat.
 

Comparteix
   


Etiquetes
 
La presidenta d'Òmnium lamenta que l'executiu espanyol incideix en les institucions culturals catalanes però no deixi actuar la Generalitat "amb tota sobirania", i assegura que als catalans els pertoca invertir en el Cervantes "però no pot ser que ens costi més car que la promoció de la cultura catalana".

Segons la presidenta d'Òmnium Cultural, amb l'arma que la Generalitat "no té els diners", el govern espanyol "posa condicions". Davant d'aquesta paradoxa, Muriel Casals ha insistit en la necessitat d'assolir el pacte fiscal en el qual la Generalitat "és essencial" que tingui la clau de la caixa i apel·la els polítics a actuar amb una "unitat el més ampli possible". "A nivell social hi és però s'hauria de plasmar amb unitat política, també", ha conclòs.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Magí Pàmies Anguera
10 de juliol de 2012, 09.03 h

De tant obvi que era, ni m'ho havia plantejat, però ara que ho veig escrit m'esgarrifa. Maldem amb mil campanyes per la llengua i la cultura mentre per sota ma subvencionem amb més molts més recursos la que ens nega l'alè. Esclar!, com que el tresorer és un altre ni ens n'adonem de què se'n fa del pot dels quartos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.