directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Espanya preocupada per l’aposta de pau definitiva d’ETA

L’aposta d’ETA deixa via lliure als processos d’independència a Euskal Herria i Catalunya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ETA s'ha refermat en la seva intenció de complir el compromís de cessament definitiu de la violència del passat 20 d'octubre després de la Declaració d'Aiete i assegura que està fent esforços per obrir vies de diàleg. En un comunicat al diari 'Gara', ETA diu que està "estrenyent relacions amb els agents internacionals i duent a terme les adequacions internes que exigeix el procés", com la constitució de la delegació d'ETA. D'altra banda, l'organització denuncia que els governs espanyol i francès "no han donat cap resposta positiva", els ha acusat de paralitzar i obstaculitzar el procés" i manejar "una agenda contra la pau".



Comparteix
   


Etiquetes
La web del diari 'Gara' ha fet públic aquest dilluns al matí un comunicat d'ETA en què es referma en el seu compromís de complir amb el cessament definitiu de les armes i assegura que està "redoblant els esforços" i "estrenyent" relacions amb els agents internacionals. ETA veu "possible" un escenari de "pau i futur en llibertat" del poble basc, malgrat les "posicions obstruccionistes que volen provocar desànim en la societat basca", i ressalta "l'oportunitat històrica" que suposa el procés de pau.

En aquest sentit, es compromet a abordar la solució del conflicte "en la seva globalitat i en tota la seva profunditat" i per això fa una crida a "actuar amb responsabilitat i de forma constructiva de tots els agents", a més de la ciutadania, qui assegura que el preu protagonisme és crucial.

Per ETA, la societat basca ha respost positivament a la nova situació generada per la nova situació, però no diu el mateix dels estats espanyol i francès "manegen una agenda contra la pau". "Per desgràcia, durant aquests mesos hem vist que l'opció de la solució compta també amb enemics. Els governs espanyol i francès no han donat cap resposta positiva. Al contrari, a més de refusar el diàleg, han mantingut l'estratègia de paralitzar i obstaculitzar el procés", diu ETA en el comunicat, que, a més dels governs, també es refereix "als serveis d'intel·ligència, les forces armades de d'Espanya i França, diferents jutges i determinats mitjans de comunicació".

D'altra banda, l'organització lamenta les "mentides constants" per fer dubtar del seu compromís i denuncien que les forces policials ho fan servir per afavorir la seva actuació repressiva. A més, els retreu que els intents per reunir "el material en condicions segures i estables" són aprofitats per la policia per dur a terme operatius policials. "Aquestes actuacions resulten incompatibles amb qualsevol tipus de procés de solució", adverteix ETA.

En el comunicat, critica el PSOE i el PNB i els acusa de ser immobilistes i acusa el govern de Patxi López de donar suport a les posicions obstruccionistes i pretendre "desvirtuar les claus de les solucions", en camps com el dels presos o el diàleg amb ETA. Del Partit Nacionalista Basc ha lamentat que passés d'aplaudir la declaració d'Aiete a actuar d'una altra manera que fa qüestionar els punts del text. "Resulta significatiu que es mostri tan comprensiu amb un govern que actua contra la solució, mentre dedica les seves crítiques més incisives contra l'esquerra abertzale", denuncia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!
10 de juliol de 2012, 16.25 h

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
joan fletxa girona
10 de juliol de 2012, 13.34 h

Fa por de pensar que l'estat provoqui un atentat per fer-ne culpable a ETA, son prou capaços, no tenen cap interes en acabar amb ETA, necessiten la violencia per ilegalitzar partits!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume Puig fletxa Sabadell
10 de juliol de 2012, 08.51 h

En temps de Franco per mantenir la dictadura activa feien servir agitadors d'ultradreta com "Los guerrilleros de Cristo Rey" i altres grupúsculs paramilitars disfressats de anarquistes, o marxistes per crear violència on no ni havia
Ara ,un cop desapareguda la violència armada, directament utilitzen partits d'apariència democràtica com PxC, , Ciudadanus i UP i D i moviments veïnals feixistes com Manos Limpias i la AVT per provocar la violència que ETA ja no provoca.
Se la saben llarga aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xavier Cererols fletxa Barcelona
10 de juliol de 2012, 08.42 h

Els espanyols no volen la pau. Ja els anava bé, i molt, el conflicte. Prefereixen la mort i l'enfrontament a la independència dels pobles basc i català. GORA EUSKADI ASKATU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Na fletxa Casa meva
9 de juliol de 2012, 21.27 h

Veniu a eRepublik!
Ës un joc de simulació militar,ecnoòmic i polític gratuït 100% i no necessita cap descàrga.
Tots els catalans/valencians/illencs estem intentant fer-nos amb un país (Arabia Saudita) per controlar-lo ja que no ens deixien tenir els Països Catalans al joc
Si voleu ajudar entreu aquí:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
El joc està molt currat no us el perdeu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de juliol de 2012, 17.33 h

Per la Pau i la independencia: endavant Euskadi i Catalunya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Robert fletxa castelldefels
9 de juliol de 2012, 16.07 h

L'estat espanyol, contra ETA viu millor. Ells volen vèncer, voldrien una derrota policial, els hi fa molta por que el conflicte es resolgui mitjançant la via política, faran tot el possible per que el procès de pau fracasi, i així poder justificar una eventual espiral repressiva per la seva part.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.