directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i Puigcercós creuen que el cas Gürtel no influirà en els electors

Felip Puig veu un 'insult a la intel·ligència' que ERC digui que els votants de dreta toleren millor la corrupció

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president d'ERC, Joan Puigcercós, han coincidit avui en opinar que la trama de corrupció coneguda com a Cas Gürtel no passarà factura al PP, perquè no influirà en el comportament electoral de la ciutadania. 'Per bé i per mal, la gent vota per altres motius', ha assegurat el líder d'Unió, mentre que Puigcercós ha alertat que encara acabarà passant factura als partits d’esquerres, que tenen un votant ‘moralment més exigent’. Però al seu torn, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha considerat un 'insult a la intel·ligència' les declaracions de Puigcercós, sense fer cap referència a les de Duran: 'Intentar ara portar un debat entre dretes i esquerres és insultar la intel·ligència dels ciutadans.'
josep antoni duran i lleida, unió democràtica, udc
Comparteix
   


Etiquetes
'Desgraciadament tinc la sensació de que la ciutadania a l'hora de votar no té tant en compte aquestes qüestions', ha lamentat Duran i Lleida, que ha afegit que això és degut a que els votants 'tenen la sensació de que tothom pot estar afectat per un cas similar en el passat, en el present o en el futur'.

Per això, ha afegit el president del Comitè de Govern d'Unió, la gent decideix el seu vot 'per altres raons, per si realment considera que els pot resoldre els problemes econòmics, que és el que fonamentalment preocupa a la gent, l'atur, si realment el PP és una alternativa o no ho és, i per a mi s'ha demostrat en política econòmica que ni el PSOE ni el PP són alternatives per l'actual situació de crisi econòmica'.

'Sempre hi haurà algú òbviament que els deixarà de votar, però a mi em sembla que pel que és bo i pel que és dolent la gent vota per altres motius, i no pel cas Gürtel, a favor o en contra del Partit Popular', ha conclòs Duran i Lleida abans de participar en un esmorzar amb empresaris del Baix Llobregat a Sant Feliu de Llobregat, en companyia de Josep Lluís Fernández Burgui, tinent d'alcalde d'aquella localitat i responsable comarcal d'Unió.

Això sí, Duran i Lleida ha subratllat que 'mai la primera sentència és definitiva' i que s'ha de respectar la presumpció d'innocència dels acusats mentre no arribi aquesta sentència final. 'A vegades es comencen sumaris i s'inicien denúncies que després no porten enlloc', ha assegurat el polític, 'tot i que en aquest cas sembla que el gruix no només quantitatiu sinó qualitatiu de les acusacions són fortes, intenses i comprovades', ha afegit.

D'altra banda, ha subratllat la importància de que el cas es resolgui 'quan més aviat millor' perquè, ha dit, 'està penjant com una espasa de Damocles en la política espanyola, en la confrontació del PP amb el PSOE'.

Itàlia com a model
Puigcercós creu que Itàlia i Sílvio Berlusconi són l’exemple que hi ha un tipus de votant de dretes a qui agrada el discurs ‘populista’ que és ‘impermeable’ als casos de corrupció. Ha lamentat el ‘silenci còmplice’ del líder del PP, Mariano Rajoy, que Puigcercós opina que ‘porta temps sense donar la cara’ per explicar ‘l’abast del seu coneixement de tot plegat’.

En roda de premsa després de reunir-se amb el sindicat Unió de Pagesos per tractar sobre el ple monogràfic sobre agricultura que es farà la setmana que ve al Parlament, Puigcercós no s n’ha estat de reconèixer que la trama de corrupció Gürtel ‘no repercutirà’ electoralment al PP. El mateix dia en què s’ha conegut el contingut del sumari de la presumpta trama de corrupció del PP, ha opinat que ‘en determinats partits el seu votant ja els agrada això’ perquè ‘farien el mateix’.

‘En casos d’aquests acaben rebent els partits d’esquerres perquè moralment el seu votant és molt més exigent’, ha afegit. Per ell, ‘la generalització que tots els polítics fan el mateix acaba perjudicant a l’esquerra’. Ha deplorat que els casos de corrupció que afecten a partits com el PP no tenen ‘càstig moral, i això és lamentable’.

Pel líder d’ERC, ‘és possible’ que el cas alimenti la desafecció, i ha lamentt el ‘silenci còmplice de Rajoy’ que ‘porta temps sense donar la cara i explicar l’abast del seu coneixement de tot plegat’. ‘Presumpció d’innocència per tothom, també per Rajoy, però les explicacions que ha donat són limitades’, ha conclòs.

'Insult a la intel·ligència'
Segons Felip Puig, els ciutadans tenen 'prou coneixement i intel·ligència' com per tenir idees polítiques i alhora identificar que en un estat de dret 'qui la fa l'ha de pagar'. 'Crec sincerament que intentar treure ara un debat sobre el comportament electoral dels ciutadans en funció de la seva ideologia davant la corrupció es insultant per a molta gent d'aquest país, amb independència de les seves idees', ha considerat.

Puig ha reconegut que tots aquests casos de corrupció que van apareixent 'no dignifiquen la política, sinó que més aviat la denigren', i per això ha subratllat que l'única manera de canviar les coses en positiu és que 'la gent mostri esperit crític i vagi a votar'. De fet, deixar de participar en unes eleccions, ha dit, 'pot contribuir a la continuïtat d'aquest estil de fer política'.

Tot respectant la independència de la justícia i la presumpció d'innocència, Puig ha demanat la 'màxima contundència' amb les situacions de corrupció que es poden derivar del cas Gürtel, però ha demanat que l'agenda política no estigui centrada ara en escàndols polítics, sinó en la lluita contra la crisi. Aquestes notícies, ha apuntat, 'no només fan allunyar la gent de la política, sinó també els polítics de les preocupacions de la gent'.

Precisament, ha advertit que aquests episodis poden servir només per 'enterbolir el clima' a Madrid quan el que cal ara és més capacitat d'acord per part dels partits polítics per lluitar contra la crisi.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
JAN PRESIDENT fletxa BARCELONA
7 d'abril de 2010, 15.02 h

NI ERC NI CIU ARA LAPORTA I DEMÀ LA INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 d'abril de 2010, 10.16 h

#7 I el convergents no us avergonyiu d'haver pactat un estatutet pel qual us vàreu vendre Catalunya per enèssima vegada (les anteriors durant els mandants d'en Pujol), total per aconseguir la poltrona de la generalitat????. Això sí que és inesborrable. Voleu continuar depenent d'espanya, on cada dia, els que no ens mirem el futbol, naveguem per les emissores ràdio i podem veure com ens tracten per les castelles. I tot i fent bondat, els catalans, és clar, hem d'anar en compte que no ens ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Sant Feliu de Ll
6 d'abril de 2010, 20.13 h

#6 L'oferta de Carod de l'any 1999 era inacceptable per un partit com CIU que no la necessitava per governar i a més no era creïble. A més era impossible treure res de l'Aznar amb un soci com ERC. Recordo que si alguns de voslatres no heu fet la mili és en bona part gràcies a CIU, que a més va aconseguir la supressió dels governadors civils franquistes, un gran avenç en finançament i que no s'ataqués Catalunya durant basdtants anys. Però el passat ja és història i no cal discutir-lo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
6 d'abril de 2010, 19.52 h

#5
En tot cas o ets un ignorant o el gran mentider ets tu perquè és una gran veritat que en el seu moment i va sortir a tots els mitjans de comunicació, que quan Ciu va perdre la majoria absoluta Erc els hi va oferir un pacte i els de Ciu es van estimar mes pactar amb el pp. Si ets tant neci per negar això a més de posar-te en evidència perds tota la credibilitat. N´hi ha qui té una memòria molt selectiva!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Sant Feliu de Llobregat
6 d'abril de 2010, 19.41 h

#4 És mentida que CIU no hagi volgut pactar amb el ERC. Una gran mentida. La prova està en que mai cap dirigent d'ERC ho ha dit. CIU oferia molt més en l'àmbit sobiranista, tant el 2003 com al 2006. Pregunta-li a Vendrell, que a mi personalemnt em va reconèixer que el principal objectiu era ocupar l'espai de CIU. El pacte amb el PSC és un error estratègic ho com ho miris. ERC ha fraccionat el sobiranisme català i ha visulaitzat entre els españols que a Catalunya també poden governar pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim. fletxa PPCC.
6 d'abril de 2010, 19.16 h

#1
Mira Guerau, en part estic d´acor amb tu i jo seria el primer que no voldria que Erc no hagués pactat mai amb el Psc-psoe; El problema que tenim és que en la nostra trista realitat l´independentisme obté uns minsos resultats a les eleccions i partits com ara el Psc-psoe obtenen uns grans resultats, per sort el pp no tant, altres partits que es diuen a ells mateixos nacionalistes catalans no hi creuen en la independència de Catalunya i sempre han estat els primers a pactar tant Psoe ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc Tey fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 17.26 h

UDC i ERC són els dos partits més antics de Catalunya fundats el 1931. Tots dos tenen en els seus estatuts fundacionals un objectiu comú: la constitució d'un estat català. L'única diferència relativament important entre un i altre era l'humanisme cristià enfront el laïcisme. Tots dos van donar un m`rtir a la causa, Companys i Carrasco i Formiguera. A la clandestinitat durant molts anys van treballar plegats i gent tan il·lustre com Heribert Barrera per ERC i Miquel Coll i Alentron per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
DIGNITAT fletxa osona
6 d'abril de 2010, 17.06 h

.Aquest politiquets corruptes i miserables del piu-lament Català ,estant del tot convençuts que la societat s'ha tornat com ells, "uns passerells i uns passotes".Rès més lluny de la realitat.la societat esta reaccionant i molt depresa. estem fastiguejats de tolera unes lleis fetes per polítics corruptes, ens sentim del tot desenganyats i molt humiliats i encara mes maltractats.Tot evoluciona i canvia molt depresa,apartir d'Ara ( per motius econòmics i socials ) també canviara del tot el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guerau fletxa guerausoler@yahoo.com
6 d'abril de 2010, 17.05 h

CIU i ERC haurien de saber que els pactes que fan amb el PP o PSOE o qualsevol pacte fet a madrid i a l'estat espanyol té un únic objectiu: Destruir Catalunya. els castellans no són tan ingenus com els catalans, i ells pacten només si compleixen amb els seus objectius: destruir l'enemic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.