directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Otegi obre un web per demanar la llibertat

Al migdia del dimecres passat, la web ja tenia més de 500 missatges de suport

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després de més d'un mes de silenci a la presó de Martutene, Arnaldo Otegi ha llançat aquest dimecres una pàgina web en la qual sol·licita signatures per a exigir la seva excarcelació. La mateixa, que va ser presentada aquest matí pels dirigents de Batasuna Jone Goiricelaia i Pernando Barrina, està registrada a nom del propi Otegi i l'adreça de registre que es va donar correspon a la d'un dels seus domicilis coneguts.
arnaldo otegui batasuna independentistes bascos
Arnaldo Otegui, líder dels independentistes bascos

Comparteix
   


Etiquetes
Batasuna va anunciar aquest dimecres l'obertura d'una pàgina web per a recollir firmes i exigir la posada en llibertat d'Arnaldo Otegi, empresonat des del passat 8 de juny a la presó de Martutene, a Sant Sebastià, per un delicte d'enaltiment del terrorisme. La iniciativa va ser presentada en roda de premsa a la capital donostiarra.

Els dirigents del partit il·legalitzat, Pernando Barrina i Jone Goirizelaia, van fer una crida a partits, sindicats, organitzacions socials i ciutadans a expressar la seva solidaritat amb Otegi i adherir-se mitjançant la seva signatura al text que apareix a la web.

La web inclou un breu text de tres punts en basc, espanyol, francès i anglès, en el qual "els signants" expressen el seu rebuig a l'ingrés a la presó de Otegi a l'estimar que és una mesura de "clar rerefons polític", pel que demanen a "les autoritats judicials pertinents la seva posada en llibertat". El document qualifica aquest empresonament com "un fet d'especial gravetat" per afectar a "un dels principals interlocutors de l'esquerra abertzale" que ha desenvolupat "una tasca de gran transcendència en la recerca d'una solució democràtica al conflicte polític que pateix Euskal Herria". El domini de la pàgina està registrat a nom del propi Otegi (Arnaldo Otegi Mondragón) i l'adreça de contacte que apareix és un dels domicilis coneguts a Elgoibar (Guipúscoa).



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
27 de juliol de 2007, 09.26 h

Que jo sàpiga l'Otegi ni és membre d'ETA, ni ha comès cap delicte, ni ha posat bombes ni ha disparat ningú. Otegi és un pres polític de l'estat espanyol t'ho miris com t'ho miris, un exemple i un missatge per a la resta de l'esquerra abertzale: "o respecteu les nostres regles del joc, o a la presó".

Jo ja hi he donat el meu suport. Arnaldo askatu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de juliol de 2007, 18.36 h

Per mi que s'hi passi una bona temporada a la presó. Sóc independentista però crec que ETA fa més mal als independentistes bascos que no pas profit. L'Estat espanyol fot fàstic però el terrorisme no és la manera d'aconseguir res. Jo encara no els perdono Hipercor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier Barberà i Chamarro fletxa Bell-lloc d'Urgell
26 de juliol de 2007, 16.59 h

Malgrat tota mena d'agressions contra els partits i moviments d'esquerra, encara hi ha gent que s'entesta a dir que vivim en democràcia.
Xavier


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.