directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sumari del 'cas Gürtel' detecta noves irregularitats en el finançament del PP valencià

La trama al País Valencià detecta obsequis a personalitats i càrrecs públics

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un informe de la Direcció General de la Policia inclòs en el sumari del 'cas Gürtel' assenyala que diversos empresaris van finançar actes del PP valencià que no van anar a parar a comptes corrents del partit. A més, aquestes empreses -entre elles FACSA, Enrique Ortiz e Hijos, PIAF, SEDESA i LUBASA- 'tenen contractes vigents, presten serveis i realitzen obres per administracions públiques'. Segons consta també en el sumari, Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes' i suposat responsable de la trama de corrupció 'Gürtel' a València, va fer un total de 24 regals de Nadal valorats en 8.832 euros a càrrecs públics del País Valencià.
Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez, suposat responsable de la trama de corrupció 'Gürtel' a València, va fer un total de 24 regals de Nadal valorats en 8.832 euros a càrrecs públics del País Valencià, segons consta al sumari del 'cas Gürtel' que el jutge instructor Antonio Pedreira ha aixecat aquest dimarts. Entre els regals hi ha el rellotge de 2.400 euros que va rebre l'exconsellera de turisme Milagrosa Martínez, i la maleta de 1.130 euros que va obtenir Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià. Pedreira ha aixecat el secret de sumari aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) dels informes policials elaborats el juliol del 2009 i inclosos al sumari del 'cas Gürtel'.

Diverses personalitats i càrrecs públics del País Valencià van ser els destinataris dels obsequis valorats en 8.832 euros que Orange Market, l'empresa valenciana vinculada al 'cas Gürtel', va regalar 24 persones. Aquest dimarts s'han fet públics els informes del sumari, un dels quals inclou tots els destinataris, els regals i el preu de cadascun d'ells que Álvaro Pérez, presumpte responsable de la trama de corrupció a València i conegut com 'El Bigotes', va enviar a les diverses personalitats.

Entre les factures torbades a la seu d'Orange Market a València, hi ha nou articles de la joieria Carolina Herrera valorats en 1.740 euros; sis botons de puny de la marca Loewe de 100 euros cadascun, així com bosses de mà, moneders, bufandes, corbates, rellotges, etc. Entre els regals més cars hi ha una corbata de 452 euros que presumptament va rebre el conseller de cultura valencià Alejandro Font de Mora; una bossa de mà de 780 euros que haurien regalat a l'esposa de Víctor Campos, exvicepresident de la Generalitat, i una altra bossa de 750 euros que hauria obtingut Isabel Bas, esposa del president Francisco Camps. Els seus fills haurien estat els destinataris de regals de Sony, segons apunta l'informe. El director de Ràdio Televisió Valenciana, Pedro García, hauria rebut una bufanda de 180 euros.

Exconsellers i consellers, secretaris i secretàries i caps de gabinet, assessors, caps de premsa i esposes, conformen el conjunt de 24 beneficiadors dels obsequis d'Álvaro Pérez que han fets públics aquest dimarts els informes policials.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.