directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cervell del cas Gürtel assegura que també va treballar pel PP català

Francisco Correa ha admès haver organitzat actes pels populars al Principat, tot i que no ha concretat quins

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El suposat cervell de la trama 'Gürtel', Francisco Correa, va assegurar en la seva declaració davant el Ministeri Fiscal que la seva empresa havia fet treballs pel PP de Catalunya, sense concretar en quins termes. Segons consta en el sumari de 50.000 pàgines que es va aixecar aquest dimarts, Correa admet, a preguntes de la fiscal, que diverses delegacions territorials del Partit Popular van contractar els serveis de la seva empresa. En concret, Correa assegura que 'poc a poc vam anar fent bé la feina i vam anar tenint més feina perquè ens trucaven del partit de Galícia, del partit d'Andalusia, del partit de Catalunya…'.
gürtel, correa
Comparteix
   


Etiquetes
El cap de la trama va fer aquesta revelació després que el fiscal li preguntés per la seva relació amb el diputat autonòmic madrileny, Alfonso Bosch -el primer imputat del PP en el cas 'Gürtel'. La fiscal també va preguntar a Correa si ell havia ordenat a través d'una tercera persona que se li entreguessin diners al diputat.

Alfonso Bosch va ser el primer diputat autonòmic del PP imputat pel cas 'Gürtel'. També va ser gerent de l'empresa municipal del Sòl del municipi madrileny de Boadilla del Monte, càrrec del qual va ser destituït en estar implicat en un suposat delicte de suborn i tràfic d'influències. Bosch, que està suspès de militància del PP, hauria utilitzat el seu càrrec per cobrar comissions de la trama de Correa.

Altres detalls que es van saber aquest dimarts amb l'aixecament del sumari del cas Gürtel és que el PP valencià s'hauria finançat il·legalment. En concret, diversos empresaris van finançar actes del partit que no van anar a parar a comptes del partit. A més, aquestes empreses -entre elles FACSA, Enrique Ortiz e Hijos, PIAF, SEDESA i LUBASA- 'tenen contractes vigents, presten serveis i realitzen obres per administracions públiques'. Segons consta també en el sumari, Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes' i suposat responsable de la trama de corrupció 'Gürtel' a València, va fer un total de 24 regals de Nadal valorats en 8.832 euros a càrrecs públics del País Valencià.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.