directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

“Oberts al català” vol que hotels i restaurants utilitzin la nostra llengua

La campanya ha presentat els diferents materials que es distribuiran als establiments i les diferents actuacions previstes per abans de la fi de l’any,

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ahir es va fer a la seu de la Confederació de Comerç de Catalunya la presentació de la campanya “Oberts al català” aplicada als sectors de la restauració i l’hoteleria de Catalunya, el lema de la qual és “El català et farà un gran servei”. Aquesta iniciativa, que duu a terme la CCC amb la col·laboració del Gremi de Restauració de Barcelona i del Gremi d’Hotels de Barcelona, té el suport de la Secretaria d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.
menu catala restaurant cuina
Un menú en català

Comparteix
   


Etiquetes
A l’acte hi han estat presents, per part de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), el secretari general de l’organització, Miquel Àngel Fraile, que ha explicat el projecte i ha destacat la importància i els esforços de les entitats col·laboradores per fomentar l’ús del català als hotels, als bars i als restaurants. També ha presentat els diferents materials que es distribuiran als establiments i les diferents actuacions previstes per abans de la fi de l’any, com són classes de català adaptades al sector dins l’oferta formativa del Gremi de Restauració de Barcelona (GRB), i, per part de la CCC, assessorament comercial i lingüístic a establiments regentats per immigrants a fi que s’adaptin a la normativa vigent. Segons Fraile, “aquesta iniciativa forma part d’una campanya global que està tenint molt bons resultats en el comerç. Estem segurs que també tindrà molt bona acceptació en l’hoteleria i la restauració”.

També hi han assistit el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs, i el director d’expansió del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Manel Casals, que han atès les preguntes dels periodistes.

Per part de la Generalitat de Catalunya, el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, ha destacat la importància de campanyes com aquesta per fomentar l’ús de la llengua catalana en el sector de serveis. De la seva banda, el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, també ha subratllat la necessitat d’iniciatives com la de la CCC i dels gremis, atès que l’empresariat immigrant és una realitat tant a Espanya com a Catalunya, on el 30,3% dels immigrants que treballen d’autònoms a l’Estat espanyol fan de comerciants, i, d’aquests, el 20% treballen a l’hoteleria. Amorós confia que accions com la que s’ha presentat avui ajudin els nouvinguts a adaptar-se a les normatives vigents, ja que se’ls assessora i se’ls donen facilitats a l’hora d’oferir el millor servei als seus clients.

Finalment, Enric Aloy, secretari general d’Innovació, Universitats i Empresa, en el discurs de clausura de l’acte ha remarcat la bona imatge del comerç, de la restauració i de l’hoteleria de la ciutat de Barcelona i l’alt nivell de qualitat que sempre assoleixen en el desenvolupament de la seva activitat.

La campanya “Oberts al català”, que duu a terme la CCC, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana en el sector del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.