directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Baltasar contradiu la postura d'ICV i aposta per apujar els 80 km/h

Tan el director del Servei Català de Trànsit com Joan Saura van assegurar que la limitació no es tocaria

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha assegurat aquest dijous que veu 'moltes possibilitats' de flexibilitzar el límit de 80 km/h als accessos l'àrea metropolitana de Barcelona, contradient el seu company de partit i el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, qui assegurava que no es plantegen pujar la velocitat durant la nit i Joan Saura, qui advertia fa un any que el límit no es tocaria. En declaracions a COMRàdio, Baltasar ha supeditat aquesta decisió al coneixement de les dades de pol·lució a l'àrea de Barcelona. 'Tenim moltes possibilitats de poder-ho analitzar, revisar i, per tant, fer propostes a la comissió cap a aquesta flexibilització del límit de velocitat', ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, que s'ha mostrat convençut que les dades de contaminació seran positives i per tant es podran modificar i augmentar aquests límits de velocitat.
senyal limit velocitat 80 quilometres hora km
Comparteix
   


Etiquetes
Amb el seu posicionament, Baltasar se suma així a les diferents veus del Govern com el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que durant els últims dies han apostat per flexibilitzar la mesura de limitar a 80 km/h els accessos a l'àrea de Barcelona.

Contràriament als consellers, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, va insistir aquest dilluns que no hi havia encara 'cap proposta concreta per modificar els límits màxims de velocitat que s'apliquen actualment a les vies amb velocitat variable'.

En una entrevista a TV3, el director del Servei Català de Trànsit va recordar que a la zona 80 hi van haver 74 víctimes mortals i 369 ferits greus entre els 2002 i el 2007. Segons l'ecosocialista, amb la limitació a 80 km/h i la implantació el 2007 de la velocitat variable, s'han aconseguit reduir en un 50% el nombre de morts registrats en aquesta zona.

En aquest sentit, l'exregidor d'ICV al Prat de Llobregat repetia les tesis que defensava Joan Saura ara fa un any, quan el debat es va reobrir amb els mateixos termes i el conseller d'Interior va assegurar que el límit no es tocaria, ja que forma part d'un acord del juliol del 2007 que contempla aquesta limitació entre una setantena de mesures per millorar la contaminació de l'aire. Llavors Saura va argumentar que amb aquesta limitació de velocitat es 'perd llibertat' a canvi de 'salut i seguretat' .






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
ADÉU TRIPARTIT fletxa Barcelona
9 d'abril de 2010, 16.59 h

Arriben eleccions.... però ja no ens enganyareu més. Tripartit a la merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 41   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.